|
|
- kadir inanır komiser şekspirde demişti bunu zannedersem.
- insanın tüylerini diken diken eden repliktir.kadir inanır atatürk büstü önünde bütün oyunculuğunu sergilemiş ve kendisine bir kez daha hayran olmamı sağlamıştır. yıllar geçti üstünden ama duyunca hala kötü oluyorum.
(bkz: unutulmaz film replikleri)(karoten, 27.11.2005 15:09 ~ 15:09)
- ota boka atatürk konseptini ileri sürenlerle inceden dalga geçilmek üzere düşünülmüş ve filme dahil edilmiş olmasını umduğum sahne. her ne kadar söz konusu insan sinan çetin olsa da.
ek: ışık hızıyla en kötülere giren giri. çok yalnızım be atam.
- kadir inanır'ın komser şekspir filminden hem yüze bir tebessüm yerleştiren hem de iç burkan bir repliğidir. çaresizlik dizboyudur. çareyi atayla dertleşmekte bulmuştur komser.
- (bkz: atam atam az yana kay da ben de yatam)
- gecenin bi vakti el ayak çekilir, ne sigara keyif verir, ne de içki... konuşacak birilerini arasın, arasın da bulamassın. işte o anlarda özenilir kadir inanır'a... uykun da yoktur, üstünü giyinip hemen gidersin en yakın okula. yüzüne çarpar soğuk hava. eğilir bir yudum içersin okulun çeşmesinden. basket potalarına bakarsın, ortaokul yılların gelir aklına.. o potalara birgün smaç basacağının görüntüleri tazelenir. bi de şimdiye bakarsın, artık kaldıramadığın popoların ve içkiden şişmiş göbeğin vardır. ayakların da bu sırada feryat etmektedirler "biz artık dayayamıyoruz seni" diye. sonra bi sigara daha yakarsın. efkar artar. çevrende film şeritleri dolaşmaya başlar. gıcırdayan kapılar duyarsın, ya da çarpılan kapılar. hız göstergeleri görürsün ya da.. ya da tersine dönen saatler bulursun çevrende tiktak sesler ile. neden geldiğini unutmassın okul bahçesine... gidersin atatürk büstüne, anlatırsın, dökersin içini... beraber güler eylenirsiniz de rahatça, iyi dinler, çok iyi dinler. hatta iyi dosttur, sigara bile istemez, içkine de ortak olmaz... ve işte o zaman kadir inanır'a hak verilir...
(bkz: çok yalnızım be atam)
(bkz: based on a true stories)
- son 2 senedir sık sık zikrettiğimiz kadir inanır repliği.
- komser şekspir'in belkide en güzel karesindeki güzel söz
|