|
|
- efe rakı'nın kardeşi. gene aynı şirket tarafından üretilen ama rakıyı sert sevenlere hitap eden yeni rakı.
(bkz: çilingir sofrası)
- kapı, kilit, anahtar işleri ile uğraşan kişi.
(bkz: maymuncuk)
- dünyanın en kazıkçı mesleklerinden birinin kişisi.pazar günü ve geceleri ellerine düşülürse adamı soyarlar,3 dakika zızt bızt yapıp 55 ytl gibi fahiş bir rakam alır giderler. 75 ytl'ye kadar çıkabilir 3 dk'lık uğraşlarının karşılığı.
- küçücük bir iş için dünyanın parasını kazandıran iş olup paranın her kapıyı açtığının göstergesidir..
- istanbul ili gaziosmanpaşa ilçesinin 780 nüfuslu köyüdür. istanbul uzaklığı 40 km, gaziosmanpaşa uzaklığı 27 km'dır. an itibariyle erkan onkök muhtarıdır.
- az önce 5 saniyelik bir uğraşla çelik kapı açanını gördüm! adamın tek yaptığı ince metal bir levhayı kapı arasına sokmaktı. an itibariyle dumurlar deryasında yüzmekteyim. "çelik kapı olm bu, bi bok olmaz" diye güvenmemek lazım.
- o beş saniyelik açılan çelik kapılarda şayet rozet denilen bi aparat varsa ve gecenin 1'i ise çilingiri çağırdığınız saat, mesainin 5 katı gibi ücretlendirmeye tabii tutuluyorsunuz..150 kağıt ne demek lan kapı açtırmaya?! hotelde kalırım bi gece daha iyi!..uyanamıyorlar geceleri bi anda arayınca herhalde, kafalar iyi..
- iş tanımı konusunda şüphelerim olan meslek türü. çilingiri çağırırsın kapıyı açtırırsın, buraya kadar herşey tamam.
peki çilingir evin senin olduğunu nerden biliyor? hayatımda o yönde bir soru soran çilingir görmedim. iş etiği denilen birşey var. belki evi soymaya geldim ben. bu açığı kamuoyuna sunuyor ve yetkililere sesleniyorum: "gereği yapılsın"
|