çiçek abbas ve şakir'in minibüs uzaysal alanındaki atışmasına hayran olmuştum ;
sev beni seveyim seni
aşk bir otobüstür binmesini bilmeli son durağa gelmeden inmesini bilmeli
burada neden sev beni seveyim seni denmiştir , oğlancılık ultümatomu falan mıdır ...
ayrıca (bkz: http://us.imdb.com) sitesinde aşağıdaki yorumlar yapılmıştır ;
"ıt's a cult movie,great..sinan cetin knows how to control the actors and ofcourse Ýlyas salman is one of the greatest turkish actor ı've known..you must watch for tragedey,for people,and sener sen.he is the villian,but the best one!ı hope this movie will appear on top 250!ıt deserves that."
senaryosu yavuz turgul ustaya ait olan film.yavuz turgul kokmaktadır zaten film ama neden kendisinin bu filmi yönetmediğini anlayamadım kendisi yönetseydi film daha bir güzel olurdu kanımca.şener şene ve ilyas salmana diyecek yok zaten.
insanların içini ısıtan müziği ile dikkat çeken,şener şen'in kıyafeti,konuşması ve tavırlarıyla izleyenleri mest ettiği,başrolünde aynı zamanda 1982 model ford transit'in yer aldığı film.
yıllarca izlenip bıkılmayan süper film şu çiçek abbas'ın hayal kurduğu sahneler olmasa bir de sanırım kurgunun da en saçma noktası tefecinin kanuna aykırı iş yaptığının bir anda akıllarına gelmesi olsa gerek
-ferdi tayfur..sever..misin...taksim..gösteriyorlar.
şener şen'in ne kadar büyük bir oyuncu olduğunun kanıtı bir filmdir. özellikle şakir'in sözlüsü nazlı'nın minibüse ilk bindiği sahnedeki diyalog ve şener şen'in mimikleri süperdir:
şakir- ne o? gene yüzünden düşen bin parça...
nazlı- babamla kavga ettik yine..
şakir- niye ki anam?..
nazlı- ne zaman evleneceksiniz diyo..
şakir- öfff...yine mi evlilik..ne biliyim be anam, müneccim miyim ben?..
nazlı- sen bilmezsen kim bilecek şakir...
abbas- (ikisinin arasına kafasını sokarak) ya şakir abi sen yine üzüyosun bu kızı...niye üzüyosun bu kızı ya?..
şakir- karışma len sen...paraları topla!..
abbas-(yolculara dönerek) ücretleri alayım...bozuk olursa sevinecez şahsen..
dönencenin çok ustaca en cuk oturan sahnede kullanıldığını düşündüğüm şener şen ve ilyas salman harikası bir film.ayrıca o kırmızı mont o çizmeye sokulan o dar kot o turuncu atkı o oduncu gömlek o siyah kasket.abbasın o efsaneleşmiş "şşşeaaakkiirr" deyişi.hastasıyım ulan
ahmet mekin'in rolünün üstesinden geldiği, başrollerde şener şen ve ilyas salman oynamasına rağmen ustalığını döktürerek, hemen hemen her türk filmindeki gibi babacan bir tavırla büyük rol kestiği filmdir. minibüsü satan tefeciye, verdiği ayarlar da çabası..
şakir'in abbasın minibüsünün yanından geçerken sarf ettiği;
"thüğiy,alla'in fortçusi." cümlesi de unutulmaz bir oyunculuk göstergesi.kullandığı şive,mimikleri sahneye oturtuşu,bakışlar...inanılmaz büyük bir oyuncu şener şen abimizin ilyas salman ile başrollerini paylaştığı,her sahnesi ezberlenesi,türk sinema şaheseri.
şener şen minubus şöfürünü oynamamış,minubus şöförü olmuştur;bunu en basit şekilde kadıkoy-kartal mınubus duragına gidip anlayabilirsiniz.duraktan kalkan dort minubusten birinde 'şakir' karakterinin özlü bir sözü bulunuyor.