çernobil virüsü   

adana çık aradan

1. her 26 nisan da windows işletim sistemi tabanında aktifleşen bir bilgisayar virüsüdür. eski versiyonunda sadece windows 95-98 ve me etkileniyordu. yeni versiyonunda etki alanına windows xp ide katmıştır. virüs windows tabanlı olduğundan mac, lynx... gibi farklı işletim sistemlerini etkilemiyor. belirlenen tarihe geldiğinde veri sabit sürücülerdeki bilgileri ve donanım alt yapısı izin verdiği taktirde bios yazılımınıda silebilen ve dolayısıyla sabit sürücülerde birşey kalmadığı için kendisinide silen virüstür. bir nevi nükleer patlama gibi. virüsün yazılımında 2 türk gencide bulunmaktadır.

26 nisan günü bilgisayarınızı açmayın yada en yakın zamanda sisteminizi taratın, tarayacak virüs programınız yok ise sitem tarihini aktiflik günü gelmeden 26 nisandan ileri bir tarihe alınız yada aşağıdaki linklerden ücretsiz virüs programı indirebilirsiniz.

1- dr.solomon www.drsolomon.com
    2- f-prot www.datafellows.com
    3- norton antivirüs www.symantec.com
    4- thunderbyte www.thunderbyte.com
    5- pc-cillin www.pc-cillin.com
    (dahafazlakapuska, 25.04.2008 00:08)
  2. bu virüs ü üreten eleman ın söylediğine göre o bile beklemiyormuş zamanında bu kadar büyük zarar vereceğini..ayrıca korkmanıza da gerek yok bu virüsü artık tüm virüs programları bulabiliyor.
    (tonamisko, 25.04.2008 00:18 ~ 00:19)
  3. tiramisu programıyla cok bilgisayar kurtarılmıştır.windows 98 le beraber tarihin tozlu raflarına kalkmıştır
    (kukumavkuşu, 25.04.2008 00:23)
  4. yarın yani gece yarısından sonra aktif olması beklenen virüs. çözüm olarak tarih değiştirilme öneriliyor, değiştirelim bakalım.
    (kandahar, 25.04.2008 22:36)
  5. zararlı mıdır değil midir bilemiyorum, ama yapılan 'bilgisayarlarınızı açmayın' uyarısıyla yaran bir virüs bu. bundan 8-9 sene önce, ortada ne umts cep telefonları, ne java oyunları, ne işletim sistemleri varken, en kral telefon nokia 8110 iken 'cep telefonlarına virüs giriyor açmayın' uyarısı geldiydi de, cin arkadaşlar bir kaç gün telefonlarını açmadıydı. işte böyle bir teknolojik altyapımız var

- aman çocuklar bilgisayarları açmayın
    - abi modemi kapatsak, oyun oynasak ofline ?
    - olmaz, elektrik kablosundan da giriyor bu virüs.
    - doğru.
    (scherzi, 25.04.2008 22:47)