|
|
- tokat atmak vurmak gibi olaylar için de kullanılan fiil.
- (bkz. tokai)
(jamal, 27.06.2004 16:56)
- lisede sınıfta kalmak, üniversitede dersi verememek anlamına gelen söz
- 1 . taşa vurulup kıvılcım çıkarılan çelik parçası.
2 . çelik, taş, cam, plastik vb. maddeden yapılmış gaz veya benzinle dolu tutuşturma aleti.
3 . eskimiş: tabanca veya tüfeklerde bulunan tetik düzeni.
(bkz. http://www.tdk.gov.tr)(esdora, 27.06.2004 19:53 ~ 20:03)
- genelde argoda anlamak manasında kullanılan fiil
- (bkz. kalgançı çak)
(skuba, 08.07.2004 04:33)
- yavşama amaçlı kullanılan bir araç. ateşin var mı sorusundaki ateş.
bir de eski türk filmlerinde vahşi batıdaki silah çekme yarışı gibi, en hızlı çakmak çekme yarışması düzenlenir. en hızlı çakmak çeken esas kızın kalbini kazanır(ascella, 02.08.2004 23:59 ~ 23:59)
- kolay kaybedilip zor bulunan nesne.
ayrıca (bkz: hacılamak)
- (bkz: zenith)
- (bkz: rüyada çakmak görmek)
- kibritten önce keşfedilen alet.
- ateş isteyen birine "sana bi çakmak lazım" denebilir.bu örnekle birçok anlamını öğrenmiş olduk.
(bkz: yeni başlayanlar için ilkokul esprileri)(yuziko, 06.01.2006 09:03 ~ 09:03)
- (bkz: zippo)
- kimi insanların fetiş objesine dönüştürdüğü alevli şey.
- alternatif bira açma aparatı.
- en sevilmeyen eserlerine bir yenisini daha eklemek istemeyen erkeklerin, akıllarına gelen ilk anlamını yazmaktan çekindiği fiil.
...
beyniyle penisi koordineli çalışmayan erkeklerin, cinsel obje olarak görülen bayan arkadaşlarıyla olan münasebetlerini diğer hemcinsleri ile paylaşırken düzmek anlamında kullandıkları saygıya uzak, iğrence yakın olan tabir.
- eskişehir ili günyüzü ilçesinin 231 nüfuslu köyüdür. eskişehir uzaklığı 180 km, günyüzü uzaklığı 35 km'dır. an itibariyle ramazan yalçın muhtarıdır.
- - odun ateşinin yerini hiçbir şey tutmaz! vasati kırk çöp hilmi
- binbir anlama gelen, lastik gibi ne tarafa uzatırsan o yana gidecek olan bi kelimedir
- argoda sevişmek. genelde (sevişme hareketlerinin doğası gereği mantıklı olarak) erkek tarafından kullanılır. bu aralar "yatıyoruz" yerine mesela "çakıyorum" şeklinde kullanım yaygındır.
- kibrit'ten önce icat edilmiştir.
(bkz: çakmak taşı)
- argoda kazıkladım anlamında da kullanılabilir.
feci çaktım. ruhu bile duymadı.
- ümraniye ilçesinin bir mahallesidir.
|