şu sıralar, radyolarda sıkça çalınan, yazın hitlerinden olmaya aday festival albümünden sözü müziği sezen aksu'ya ait kenan doğulu şarkısı. ayrıca albümden ilk klip bu şarkıya çekilecektir.
buralardan hemen gidesim var
yeniden başlama hevesim var
ne varsa attığım içime
cart diye emesim var
katlanıyoruz herkes gibi malum
açıklarımız kaçıklarımız var
ama hem kel hem fodul takımını
hart diye yiyesim var
çat diye çatlamak üzereyim
neresinden tutup da düzeleyim
ortağı olmuşum düzeneğin
kendimi boğasım var
ortağı olmuşum düzeneğin
herkesi oyasım var
aman hadi kalk kaynaşalım kız
çakkıdı çakkıdı oynaşalım kız
azıcık alttan azıcık üstten
hoppidi hoppidi hoplatalım kız
bunlar benim fikrim mi
kısa metraj filmim mi
irfanım mı ilmim mi
yuh diye sövesim var
zihin oyunlarım mı
resmi duyumlarım mı
koyun uyumlarım mı
kah kah gülesim var
ortağı olmuşum düzeneğin
kendimi boğasım var
ortağı olmuşum düzeneğin
herkesi öpesim var
aman hadi kalk kaynaşalım kız
çakkıdı çakkıdı oynaşalım kız
azıcık alttan azıcık üstten
hoppidi hoppidi hoplatalım kız
**hiç umut yok mu her şey boş mu?
dünya alem dut gibi sarhoş mu?**
sezen aksu'nun söz ve müziği yazmakla yetinmeyip, vokalde de katkıda bulunduğu kenan doğulu şarkısı* ayrıca düzenlemesi de oldukça başarılı olmuş bir parça.
şarkıyı tam olarak dinlemediğim çeşitli yerlerde kulağıma gelen ve faruk k. , ismail yk. tarzı bi adam mı çıkmış diye düşündüğüm kenan doğulunun söylediğini öğrenmemle pek bir dumur olduğum tarzına uymadığını düşündüğün şarkı.
sadece piyasa için yapılmış albüm reklamı yapan parça.öyle özensiz zamanlarda kulağa hoş gelebilir ayrıca klibindeki görüntüler o kadar güzel çekilmiş ki istanbulu tanıyamadım yani görsel olarak olmuş ama içerik olarak olmamış.
sözlerini sezen aksu nun yazdığı kenan doğulu nun söylediği kopmuş şarkı.şarkının sözlerindeki hiciv ve müstehcenlik müthiş sezen aksu yine harika,kenan doğulu da güzel söylemiş hani.hoppidi hoppidi hoplatır yani.
ilk dinlediğimde "iğğğrenç yaa bu ne" dediğim, sonra dilime fena takılan şarkı (döneğim ben evet, sezen aksu'nun yazdığı her şeyi beğenme gibi bir takıntım da var galiba, zira şarkıyı onun yazdığını öğrendikten sonra 180 derece döndüm)
son zamanlarda çıkan en iyi hareketli parçalardan biri. klibi çok şaşırmama sebep oldu. şarkıyı dinlerken kesin bir club ortamında ortada kenan doğulu yanda 50-100 hatun hepsi kıç sallıo die düşünmüştüm. izlerken şok oldum açıkçası. avrupada yayımlanan kliplerde benzer sahneleri görmüş olsam dahi türkiye şartlarında çok orjinal bir klip olmuş. çakkıdı çakkıdı oynatıyor cidden!!!devamını bekliyoruz...
ağzı sonuna kadar açarak aynı anda hem sakız çignemek hem de çene kası yapmak isteyen bünyelerin çıkardığı ses. yeterince uzun süre bu eyleme devam ederlerse çıkaracakları son ses de olabilir.
kayıtları ve altyapısı başarılı olan, eğlencelik çıtır çerez parça. hatun bir vokal yapsa daha çok yakışırdı herhalde ama kenan doğulu da altından fena kalkmamış gibi.
klibinde itü'den fen-edebiyat kapısından çıkıldığında merdivenlerde çekim yapılmıştır. düzlükte bi hanım kızımız dans ediyor; arkada levent'in gökdelenleri. klibin saniyeleri 54-55'i gösterirken. ayrıca köprü üzerinden geçilip merdivenlerle aşağı inileceği sırada arkada ziraat bankası olacak şekilde bi oğlan çocuğu da dans ediyor. tarif edesiye canım çıktı onun saniyesine bakamıcam. dağıın len!
ben demiştim ama, tutamıyorum zamanı'yı dinleyip de "aaahhhh kenaaaan" diyen arkadaşlara. bu kenan'ın sağı solu belli olmaz bir gün 10. yıl marşı okur ertesi gün kafasının üstünde döner demiştim. bu stille yeni bir popçu ve hatta belki de bir ihtimal bir yıldız çıkardı ama kenan bu yaştan sonra senden asi genç olmaz. bu yaz da p.ç oldu yeter be evden çıkamıyacaz sizin gibiler yüzünden.
2006 yazında kendisinden en çok bahsettiren şarkılardan biridir.
zannımca müziğiyle, sözleriyle, videosuyla oldukça eğlenceli bir yaz parçasıdır.
şarkının o hareketli ve muzip havası kenan doğulu'da yavan kalmamış, hatta şarkıyı oldukça iyi taşımıştır doğulu.
sözleri de oldukça eğlencelidir.
bu sözlerin sahibi olan sezen aksu gene sözcüklerle oynama becerisini ortaya koymuştur.bu şarkının neden bu kadar antipati topladığını anlayabilmiş değilim açıkçası.bu yaz çıkan serdar ortaç'ın nefretlik parçalarının son örneği olan dansöz vb. şarkı(!)lara göre oldukça başarılıdır.