|
|
- insanımızla insanca siyaset ilkesini şiar edinmiş yeni bir hareket. siyaset zengin işi diyenlere karşı duracak bu hareket yapacağı siyaseti halkın nabzını yoklayarak belirleyecek, günümüzün cafcaflı propagandalarıyla oy vereceği partiyi seçen insanları onlarla teker tekr konuşarak ikna edecek. seçim otobüslerinin üzerinden halka tepeden bakan siyaseti bir kenara bırakıp yan yana karşı karşıya siyaseti uygulamaya koyacak yeni bir akım.
millet kavramı üzerinden siyaset yapacak olan bu akım seçilebilmek amacı taşımıyor, kar amacı taşımayan insanları atçısı altına bekliyor, milletin refahını, çağdaşlığını istiyor. peki, bu siyasi akım seçilebilmeyi istemiyor da ne istiyor? cahil bırakılan milletin cehaletini kökten bitirmek, hoşgörüyü tekrar büyük bir erdem yapabilmek, insanımızın farklı noktalardan da düşünebilmesini sağlayabilmek, yeni düşüncelere açık olabilme eğimliliğine kavuşturmak.
yüzyılın ya da binyılın hareketi değil bu, yapılan türlü ahlaksızlıklara ve çirkefliklere alışmış ses çıkarmayan bir toplumun dinamiklerini yeniden ateşlemek, dogmatik eğitimden kurtarıp deneyci, şüpheci eğitimle yetiştirilen nesillerin olduğu bir toplumu yaratmak amacıyla yapılması gerekeni cesaret göstermeyi bilenlerin hareketi.
kısaltılmışı çöp olan partinin amblemi evinin önünü süpüren türk kadınıdır. amblemdeki evinin önünü süpüren türk kadını partinin tüm amacını özetliyor; hali hazırda bir çöp yuvası haline gelen vatanın vatan evlatları tarafından temizlenebileceğine bu yüzden bilinçli tüm insanları aynı çatı altında toplamayı, tıpkı evinin önünü süpüren kadın gibi vatanın evlatlarının da vatanlarını temizlemeleri gerektiği gerçeği. rasyonel düşünen bilinçli insanları göreve çağırıyor; insanlara farklı düşünebilmeyi göstermek isteyenleri bağrına basmak istiyor.
- ideal olan demokrasiyi oluşturabilmek için 1946 yılında çok partili hayata geçilen türkiye’de o günden bugüne kadar değişen ( siyasi parti liderlerinden, üyelerine kadar ) pek bir gelişme olmamıştır. her dönem aynı yüzler, her dönem aynı sözler...
bugün bulunduğumuz duruma baktığımızda, seçtiğimiz vekillerin (milletvekili sıfatını kullanamıyorum mazur görün ) çalışmalarına hayran kalmamak elde değil(!). artık bayağılaşmış olan bu yöntemlerin dışına çıkarak yeni bir oluşuma imza atmış bulunmaktayız.
2007 haziranından itibaren, çok önemli parti alışılagelmiş düzenin dışına çıkarak, milletin seçtiklerinin halkı değil, halkın kendi seçtiği adamları yönetmesini öngörüyor. herhangi bir maddi katılımda bulunmaksızın partimize iştirak edebilirsiniz. hali hazırda bütçesini oluşturmamış, seçimlerde de kullanmak üzere bütçe ayırmamıştır. halkın parasıyla halka gösteriş yapıp, göz boyama senaryolarını hiçe sayarak bu kirliliğe ve savurganlığa son verebilirsiniz.
daha iyi ve daha güzel bir ülke için en iyi kullanmamız gereken, vazgeçilmez sermayemiz olan, çalışma azmimizdir. insanımızın yapısında, sahiplendiği bir amaca var gücüyle çaba harcama güdüsü vardır. yolu doğru çizilmiş olan çok önemli parti topyekun hedefe ilerleyecektir.
sürü psikolojisinden kurtulan, eğitimli, hakkını aramasını bilen halkımızın aziz nesin üstadımızı haksız çıkaracağından kuşku duymamaktayız.
- siyasetin çoğunluğun algıladığı gibi itibar sahibi olanların, zenginlerin işi olmaktan çıkarıp, halkın bütün fertlerinin işi olduğunu bu yüzden bu intibaanın ortadan kalkması için istemli bilinçlenme atağı yapmaya davet eden partidir. siyasetin siyasetçilere bırakılmayacak kadar önemli bir olgu olduğu ne kadar çok kişi tarafından algılanır ve benimsenirse o derecede iyi siyaset yapılacağını düşünenlerin asıl yeri olan partidir. boksör ve lama vekil istemeyen bunun yerine börek açabilen vekiller isteyen çağdaş bir partidir. siyaset ahlak ile, yürek ile yapılır diyenler yerine siyaset hamur işidir ve börekle yapılırı savunanların, siyaseti aklı ile yapmak isteyenlerin partisidir.
- siyaseti çirkeflik, halkın beynini yıkayıp gerçekleri örtbas etmek zanneden, siyasetin tanımını “ yalancılık“ (bkz: @1415017) olarak yapılmasını sağlayan, neredeyse t.c. kadar eski olan siyasetçilerden arınma vaktidir. bunca yıldır halkı koyun yerine koymuş, sahip olduğu koltuğun, makamın hor gördüğü halk tarafından kendisine verildiğini kavrayamamış, kendini akıllı zanneden, asalaklardan, kan emicilerden ikrar gelmiştir. git gide değer kaybeden paramızdan vazgeçtik artık, kırılan incinen onurumuzu kurtarma vaktidir.
ne sağcıyız, ne solcu. halkız, halkın içindeyiz, bizzat halkın kendisiyiz. bu halk ki; bağımsızlığından ödün vermemek için canını vermiştir. bu halk ki; kadın, çoluk çocuk demeden kanını dökmekten kaçınmamıştır. bu halk ki; “bağımsızlık benim karakterimdir” diyen bir önderin halkıdır. bütün bu zorluklardan kaçınmadan vatanını müdafaa etmiştir. kendini hiçbir devletin mandası haline getirmemiştir. herkesin inançlarına, bu inançları ifade biçimlerine saygılıyız. her seçim döneminde insanların hassas oldukları konuları ortaya atıp, bundan getirim elde etmeye çalışanları esefle kınıyoruz.
- demokrasi tanrısına inan, demokrasi şehidi olmak için can atan bireylerin bulunduğu partidir.
"demokrasi için gerekirse canımı veriririm"
tbmm'de söz alan milletvekillerinin dillerinden düşmeyen gözlerimi yaşartan bir replik.
demokrasi için canını verip, demokrasiye inanıp yüzde on barajından memnun olanların partisi değildir. birbirlerinin alternatifi olduklarını bilen partilerin biz kaldırmak istiyoruz bu barajı naraları atıp sonra da herhangi bir eyleme geçmemelerini siyasetin yalan dolan olduğunu, kandırmak olduğunu ispat emeye çalışan güruhların büyük terbiyesizlik yaptıklarını düşünenlerin partisidir. her ne kadar seçime girmeyecek olsa da demokrasi tanrısına 22 temmuzda atılacak her oyun tanrı tarafından hoş görülüp sizleri demokrasi cennetinde laik huri ve nurilerle dolu saraylarda zevk-ü sefa içinde bir öteki hayat bahşettiğini unutmayalım.
çöp demokrasiyi bensemiş gibi görünüp şerri otokrasiyi getirmek isteyenlerin karşısındadır. otokrasinin milletin en büyük düşmanı, fakir ve aciz kalmasına sebep olacak bir yönetim biçimi olduğunu düşünen bireylerin bulunduğu akımdır. tarihteki en büyük türk devletinin milletine söz hakkı veren türkiye cumhuriyeti olduğunu düşünen vatanseverlerin halayıdır. apolitik gençler türemesinden kaygı duyanların pogosudur. ayrılıktan değil birlikten yana bir türkiye için çalışmalara başlaması ne güzel.
- iktidara gelirse peter baggen'i "spordan sorumlu devlet bakanı" olarak hükümete dahil edecek partidir.
- (bkz: batak)
- seçim mitinglerinde şahin'in "ağla yürekli çocuk" adlı şarkısını "ağla yürekli seçmen" oalrak kullanacak olan partidir.
(bkz: ağla yürekli çocuk/!chixculub)
- gözyaşını sel olup akıtanları klonlayıp susuzluğa çözüm bulmayı vaadeden partidir. kimileri için şifa bile olabilir hem niyete bağlı olarak. muzcular * gibi envayi çeşit oluşuma karşı olup halkın yanındadır *
- bu parti neden var? adı neden çok önemli? neden kısaltılmışı çöp? dışarıdan bakıldığında tam loser partisi gibi görünmesinin nedeni ne? bu soruların tek bir cevabı var o da “sana ne kardeşim senin uğraşacak başka işin yok mu” değil. çünkü tek bir cevap vermek bu işi basite indirgemek olur. politika basit bir iş değil maalesef çok karışık eğer sorularınıza tek tük cevaplar arıyorsanız ya da sorulara kısa tatmin edici olmayan cevaplar veriyorsanız bu kulvara ait değilsiniz.
herhalde artık politika politikacıların işidir dememi bekliyorsunuz. hayır! tam aksine politika ülkesinin seven her insanın içinde bulunması gereken bir dünyadır. politika yapmayı bilen bireyler halk için dolayısıyla devlet için en iyi olana demokrasiyi kullanarak karar verebilecek duruma getirebilirler. bu yüzden önce insanımıza politikayı onu yapabilmeyi öğretmeliyiz. siyasetten kopuk, her seçim öncesi çıkarları doğrultusunda oy veren kör seçmenlerden ayıklamak her türlü reformdan daha büyük daha etkili olabilir. siyasetçiler neden siyaset yapabilmeyi kendilerine saklıyorlar? neden seçmenin istekleri doğrultusunda yaptıkları bir iki ileride yapılamayacak vaat ile sınırlandırılıyor bu politika? böyle düşünenler biliniz ki sadece kendi çıkarlarını ve emellerini devlet ve millet hizmeti ülküsünü perde olarak kullanarak gerçekleştirmekten başka amaçları olmayan hainlerdir.
türkiye cumhuriyeti devleti’nin içinde olduğu bu seçim arifesinde parti vaatlerini süsleyecek o kadar çok sorun var ki. işsizlik, vergiler, yoksulluk, eğitimsizlik, toplumsal farklılıklara dayalı kin ve nefret, ve en acısı bitmek bilmeyen bir terör belası. her seçim öncesi parti bildirilerinde yer alır işşizliğe yoksulluğa son diye. bizlere “sizlere iş vericez , zengin yapacağız sizi” diyenler seçildiklerinin ilk günü ankara’ya yerleşip seçim bölgesine bir daha ki seçime kadar uğramıyorlar. bu nedenledir ki artık siyaset’in çarkları olması gerektiği gibi dönmeli millete her seçim öncesi bitmeyen sorunların çözüm vaadiyle gelen oy ile beslenen kesime göz açtırılmalı bir ikinci şans verilmemelidir. koltuk sevdalılarını seçmekten usanmadık mı artık?
millet için kutsal değerleri kullanıp başa gelmek isteyen duygu sömürücüleri bu paragraf size. var olandan daha karanlık bir tablo çizerek korkuttuğunuz seçmenin oyunu almak en büyük özelliğiniz oldu şimdiye kadar. minare deyip, kubbe deyip, seccade diyip sandıklarda aldığınız oylar faul yaptığınız bir göstergesi. halkın bunları görüp sizleri kırmızı kartla dışarı göndermesi en büyük dileğim. din üzerinden siyaset yapmak en büyük alçaklık, en büyük korkaklıktır. böyle yaparak sanki türk milleti dininin elden gitmesine seyirci kalacak acizlermiş imajı yaratıyorsunuz dikkat edin. milletin dinini kurtarmaya talip olmayın sandıklar da millet kendi dinini kurtarmayı elbette bilir. bunun yerine size tavsiyem ayaklar altına aldığınız insanlığınızı tekrardan üstünüze giymenizdir. ya size ne demeli terör’ü kullanıp sömürü yapanlar? terör çözülmesi kolay bir sorunmuş gibi siyasetinizi acının ve gururun mabedi olan cenaze merasimlerine kadar götürmekte sakınca görmüyorsunuz. tek isteği oğlunu vatan toprağına gömmek isteyen bir babanın elinden şehit’in tabutunu alıp sloganlarınıza kalıp, siyasetinize alet ediyorsunuz. sade ve can veren için üzülerek geçirilmesi gereken dakikaları arbedeye, şatafata, lanetlere, kine, öfkeye teslim ediyorsunuz. umarım sizlerde arzuladığınız oyların atıldığı sandıklara gömülürsünüz.
mantıklı bir kalemden çıkmış içinde mantıklı şeylerin yazdığı giri, okuyun lütfen:
(bkz: türkiye’nin kuzey ırak’a girmesi/!sarhoş ejderha)
okuduysanız devam edelim bir takım sorulara cevap almaya. terör niye var? çünkü cehalet diz boyu. eğitilmiş, kalifiye bir insanımız neden ideolojisini dağda şiddet kullanarak arasın. düz ovada pekala siyaset ile bir çözüm bulabilir. zamanında mehmet ağar ne güzel söylemiş değil mi? yıllarca yok sayılan toprakların insanları tabii ki cahil bırakıldıkları için kendilerine silahla mücadele edin diyenlere kanacaktır. artık yok saymayı bırakmalıyız atalarımızın at koşturduğu toprakları, haberlerde 2 şehit üç yaralı ile aynı cümlede olmamalı bu topraklar. askere giden evlat buraya askere gittiğinde içinde bir endişe taşımamalı. büyük bir atılıma girişilmeli görülmemiş bir atılım. kangren olmaya bıraktığımız parçamızı kurtarmak amaçlı bir atılım. daha kaç yıl televizyon kanallarında yapılan programlarla kontör yollayıp oradaki insanımızın eğitimini sağlayacağımızı düşünüyorsunuz. neden kapsamlı bir proje yok. o toprakları yok saymak elbette bizlere yabani tohumları besleyecek bize karşı olacaktır. lütfen biraz icraat isteyelim politikacılarımızdan. bataklığı kurutun! sinekleri tek tek öldürmek yerine.
evet bu partinin adı çok önemli parti çünkü siyaset ve onu yapan halk çok önemli. artık insanımız yararlı olumlu oy kullanmasını, siyasetin olumlu tarafında bir dişli olmasının zamanı gelmiştir. o yüzden 22 temmuz 2007’de oyunuzu kullanmayı unutmayın.
- (bkz: süper über parti)
- bizi birşeyden anlamayan, önümüze ne koysalar inanacağımızı düşünen, sahte gündemler yaratarak oyalayıp el altından ülkeyi yaşanmaz hale getirenlere dur demek, biz de burdayız demek için kurulan güzide parti. yanlış giden birşeyler olduğunun, aslında yanlış giden çok şey olduğunun farkında olan çöp, tüm olumsuzlukları halkın desteğini alarak halkın yanında olarak durdurmak niyetinde ve bu niyet doğrultusunda tüm vatandaşları oy vermeye davet etmektedir. çocuklarımızın geleceğinden endişe etmeyeceğimiz bir ülkede yaşamak için olumlu düşünelim ve mutlak suretle oy verelim.
- öteden beri balon ideolojilerle yapılmaya çalışılan siyaset, mevcut partilerin balonlarını patlatmasalar da havasını almalarıyla dibe vuruşunu ayyuka çıkardı. türkiye’de daha önce hiç görülmediği kadar büyük ölçüde kutuplaşma baş gösterdi. bunun aksini iddia edenlere hürmetlerimi sunup, kısaca bir “ hadi oradan “ diyorum. halkımız şu anda ilgisiz gibi görünse de bu duruma, hiç şüphem yok ki seçimde, sandık başına gittiğinde haklı tepkisini ortaya koyacaktır.
çok kanallı medya yayın dönemine girdiğimiz 90’lı yıllardan bu yana televizyonlarda her seçim döneminde aynı söylemleri görüp işitir olduk. elle tutulacak hiçbir tarafı olmayan bu söylemlerin lafazanlığına mı yanalım yoksa çözüm üretecek hiçbir fikirde bulunmayanların kitleleri etrafında toplamasına mı?
şu bir gerçek ki türkiye artık siyasi ideolojisi yitirdi. ilkokul çocuklarının bile artık yapmadığı çirkefçe kavgaları, “sallabaşı al maaşı” düsturunu benimsemiş vekillerimizin yapması da durumun vahametini gözler önüne sermektedir. bugün türkiye’de dar gelirliye, yoksula, işçiye verdiği sözleri tutmayanların, 22 temmuz’da bunun mükâfatını son raddesine kadar alacaklarından hiç kimsenin şüphesi olmasın.
biz çöp olarak koyun-çoban ilişkisine dönüştürülmüş olan mevcut siyaset yapısını desteklemediğimizi, bunun değişmesi gerektiğini savunuyoruz ve savunmaya da devam edeceğiz. artık, silkinip aktif siyasete katılmak her türkiye cumhuriyeti vatandaşının görevidir.
bu bir görev çağrısı değil, unutmuş olduğunuz yurttaşlık bilincinizdir.
- diablo ii diyarlarında bile halkın büyük desteğini arkasına alan parti, partimiz, her şeyimiz. konuyla ilgili haber:
seçim karavanı yollarda
22 temmuz genel seçimlerine bir aydan bile daha az zaman kalmışken yurt genelinde yaptığımız seçim programları devam ediyor. yurdun her yerini seçim karavanıyla dolaşan arkadaşlarımız deckard cane ve warriv çölün incisi lut gholein'de seçmenin nabzını tuttular.
dc: deniz ticareti, oriental nimetleriyle doğuda çölün kenarında bulunan lut gholeinden iyi günler. bölücü başı diablo'nun demon ordularının kırsalda ve şehir civarında estirdiği terörden dolayı lut gholein halkı rahatsız ve terör sorununun bir an evvel çözümlenmesini istiyor. bunun yanında şehirde en çok edinilen meslek bu terörden dolayı koruculuk olmuş durumda. eskiden türlü türlü kilimlerin, ziynet eşyalarının, müziğin şehri olan lut gholein'de gençler in önünde iki seçenek var gibi gözüküyor ya korucu olacaklar ya da işsiz kalacaklar. lut gholein'in 540 bin nüfusu bulunan şehirde 367 bin seçmen 4 milletvekili seçecek. arkadaşımız warriv'in şehirde seçmenin nabzını tuttuğu görüntüleri izliyoruz.
warriv: merhabalar, biz seçim karavanıyla il il seçmenin nabzını tutuyoruz. sizce bu seçimde lut gholeinliler hangi yönde oylarını kullanacaklar? oylarını kullanırken nelere dikkat etcekler?
meshif: valla nabzım iyi, seçim de güzel ama işler kesat. kurast'a insan, mal taşıyom, benim gemim var bir tane. yolda giderken korsan falan denk geliyor, deniz ticareti yapamıyoruz, bir güven eksikliği ortamı var, özel tüketim vergisi, onun bunn vergisi ebemizi sikiyorlar. ben bu seçimde duygularımla değil de aklımla hareket edip çok önemli parti'ye vericem oyumu. vaadleri arasında "korsan'a hayır" yasa tasarısı getireceklerini duydum. çok karizma insanlar ayrıca. oyum onlara. eminim diablo'yu da kesecek bir kadroya sahipler.
geglash: sen benim böyle içtiğime bakma ben eskiden terörist demonları kesen yaman bir korucuydum. sonra hanım terketti beni, şaraba verdim. şarap çok pahalı. devlet'in başına devlet gelecek. terörü onlar bitiricek oyum onlara. bizim emmoğlunun cenazesine de geldiler. demonları da diablo'yu da keserler.
atma:kocamı radament öldürdü benim. terör kurbanıyız burda hepimiz. devlet bize yardım etsin. kocamın kardeşleriminin kanını yerde koymasın. 22 temmuzda oyum genç partiye. adam çok yakışıklı ondna vericem bir de tüm potionlar bir gold olacak vaadi var tabii. potion ucuz olursa daha kolay önüne geçilir bu terörün.
fara: valla buralarda türlü türlü ustalar olurdu, kılıç, kalkan, tencere döverlerdi ama terör belası burada ki esnafın kobinin sonu oldu. benim gibi bir iki demirci ya var ya yok. oyumu kime vereceğimi de söylemiyorum küstüm işte. hıh
lysander: potion 1 gold olcak diyorlar. niye bir gold olsun, benim bakmam gereken bissürü çocuğum 3 tane de kedim var. potion bir gold olursa açlıktan ölürüz valla.
kaelan: you may not pass.
greiz: valla gençlerimiz şehit düşüyor. birinin buna dur demesi lazım. korucularımızın sayısının artırılması lazım. her başa gelen vaadlerini yerine getirmiyor. koltuk sevdalısı oluyor. buraya ancak seçim öncesi geliyorlar. biz böyle siyaset istemiyoruz. ben oyumu çok önemli parti'ye vericem. gayet mantıklı şeyler söylüyorlar.
elzix: oyum akparti ye. cumhurbaşkalığı seçimlerinde haksızığa uğradığını düşünüyorum.
biri: valla bağımsız adaya vericem ben. böylece diablo toplum partisi* mecliste temsil edilebilecek.
diğeri: oy moy yok. hepsi aynı bok. ama mhp 1 chp 1 çöp 1 bağımsız 1 de çöp çıkarır diye düşünüyorum.
- hastalıkları bilirsiniz. vücut direncini kaybetmiş, mikroplarla savaşamamış, yorgun ve bitap düşmüştür. hasta insanların genel görüntüleri hemen hemen aynı olsa da (halsizlik, yorgunluk, baş dönmesi v.s. ) tedavileri mutlaka kişiye özeldir. bir hastanın reçetesi başka bir hastayı tedavi etmek şöyle dursun daha da hasta olmasına sebep olabilir.
ülkemizdeki politika da maalesef hastadır ve başka ülkelerden aldığımız reçetelerle iyileşmesini beklemek fazlaca iyimserlik, (hatta biraz daha) abartıp aptallık olur. her ülkenin, kendine özgü örf, adet, gelenek ve görenekleri mevcuttur. başka ülkelerden alınan akıl ve fikirlerle bunları örtüştürmeye çalışıp, bir tutam ondan bir tutam bundan alıp karıştırarak en fazla mutfakta yemek (bkz: @1528312) yapabilirsiniz. siyaset arenasında politika değil.
ç ö p olarak yaptığımız planlarımıza göre 5 yılda türkiye’de işsiz insan kalmayacak. 15 – 20 yıl içerisinde, 84. yılını devirmek üzere olduğu halde, halen gelişmekte olan ülkeler arasında görünen ve bir türlü gelişemeyen ülkemiz en güçlü 5 – 6 ülke sıralaması vitrininde boy gösterecektir.
bu politikayı uygulayabilecek ekibimizin iktidara gelmesi için var gücümüzle çalışıp, desteklerinizi esirgemeyeceğinizi umuyoruz.
unutmayın ki; iç hastalıklar, harici hastalıklardan/yaralardan daha ölümcüldür.
devlet, benim,
devlet, sensin,
devlet, o.
partiler gelir geçer, isimleri değişir, ideolojiler alt-üst olur bunu unutmayın. türkiye kimsenin çöplüğü, oyuncağı değil.
bilinçli her insan gibi 22 temmuz'da oyunuzu çöpe değil, ç ö p'e atın.
- seçimlere 13 gün kala en büyük kozunu ortaya sürmüş, iktidar yürüyüşünde ki adımlarını sağlama bağlamış sıçtıktan sonra sifonu çekmeyi unutmayanların partisi, özparti. çok önemli parti genel sekreteri nalan ehehe, gültepe'de ki partinin çöp evinden yaptığı basın açıklmasında şunları söyledi:
"aşağılık partimiz ve biz gerizekalı parti üyeleri olarak türk rock ve metal festivallerinin vazgeçilmezi olan rock festivali çamurunda ötv'yi kaldıracağımızı ilan ediyoruz. milli çamurumuzun emperyalist iskandinav çamurları karşısında yenilgiye uğramaması ve daha çok talep edilmesi için, rock ve metal festlerde ebesinin amı kadar para alınmaması için böyle bir yolun gerekli olduğunu partililerimiz ve çamur emekçilerimizle münazara ettikten sonra anladık ve iktidara geldiğimiz takdirde festlerde milli çamur kullanımını artırmayı ve çamurumuza uygulanan ötv'yi kaldırmayı vaat ediyoruz. tüm metalseverleri de 22 temmuzda partimize oy kullanmaya davet ediyoruz."
- siyasi hayata kazandırdığı çok önemli isim şüphesiz ki mustafa topaloğlu'dur. kendisi memleketi trabzon'dan 1. sıradan aday gösterilmiştir. trabzon'da yapılan anketler göstermiştir ki halkın büyük çoğunluğu hemşehrilerine oy verecektir. çok önemli parti sembolü olan teyzemiz emine'nin ve diğer tüm emineler'in haklarını sonuna kadar savunacağını yüzündeki kararlı ifadeden bile görebilmekteyiz. zira onlar bizim analarımız, bacılarımız, her şeylerimiz.
*işte o gönül tellerimizi titreten sloganı: " tüm emineler'in parmağında yüzükler, kolunda bilezikler olacak. "
bu sloganı eleştiren bazı siyasilerin altının emineler için önemini ve kıymetini tahmin dahi edemedikleri çok açıktır.
*bir diğer slogan ise hak ve hürriyetler açısından çığ açtıracak bir gelişmedir: " uzaylılar da bir insan, onların da bir yaşaması var. "
kendisi uzaylı haklarının kanuni tanımda yer alacağını ve uzaylılara taş atma, pandik atma gibi suçların da cezai yaptırım altına alınacağını vaad etmektedir.
trabzon'daki dişli rakibi ise öptmbye partisi'nden (öp) tayfun duygulu'dur. sayın mustafa topaloğlu, tayfun duygulu'yu siyasetin ağzına sıçmakla suçlamıştır. sayın topaloğlu'na böyle kelimeleri yakıştıramasak da siyasi irade ve iktidar geleceği açısından haksız olduğunu da söyleyemeyiz.
kendisini can-ı gönülden destekliyoruz ve tüm seçmenleri oy vermeye çağırıyoruz. unutmayın, boş attığınız her oy öp'e bir oy demektir.(subuo, 09.07.2007 15:03)
- genel merkezini gültepe’de sessiz sedasız açmış olan çok önemli parti yetkilileri ülkemizin medar-ı iftiharı olan sertab erener’in “güle güle şekerim” isimli parçasının 22 temmuz 2007 seçim dönemine en yakışan şarkı olduğunu düşündüklerini bildirerek, sayısı milyonları aşan mitinglerinde bu parçayı kullanacaklarını beyan ettiler.
şarkının değiştirilmiş sözlerini de yazalım tam olsun;
dıtttttttt.
bip , bip , bip, bip , bip , bip , bip.
dıııt , dııııt.
dıııt , dııııt.
-alo , meraba ben nalan ehehe !
halk nedir bilmez, telaffuz edemezsin
ç ö p nedir diye sorsam
sadece üç harfli dersin
ilk değilsin son değilsin
sen zaten halk’a hiç yetemezsin
benden birazcık eskisin
anlamadım ne diyorsun?
çok hoşsun ama yetmez çünkü boşsun
karar verdim oyum ç ö p’ün
güle güle şekerim
siyasetin yedi kuralını bilirim
canımdan çok halkımı severim
konuşmama bayılır
doğru söylüyorum benimle kim yarışır
kaybettin boşver, yüreğin buna da alışır.
sen ateşle oynuyorsun
barajda kalacaksın bilmiyorsun
vazgeç artık siyasetten
seçim bitti, gidiyorsun.
- “partiler içinden ben seni seçtim, oyumu sana, ben sana verdim...”
şeklinde başlayan tatlı melodiyle propagandasını yaptığım parti, çok önemli parti.
haddimizi biliriz. hiç kimseye, kime oy vereceğini söyleyecek, oy uğruna methiyeler düzecek kadar ahmak değiliz.
23 temmuz sabahı tbmm kürsüsünden seslenmek üzere;
bella ciao.
- milletvekili adaylarının hepsi akıllı efendi adamlardır. hepsi okumuş çocuklar. halkın içinden gelen isimler. otururken çorabındaki delikleri gizlemek için öbür ayağını üstüne kapatacak kadar asil karakterli ve mütevazi adamlar.
- en ilgi çeken vaadleri:
"kısalarla çıkılacak"
"sağlık hizmetleri akbille yapılacak."
- şimdiye kadar yapılan kötü siyasetin, muhalefetin sonuçlarını insanların birbirlerinden kopmalarına, fikirlerini bile beyan edemeyecek kadar birbirlerine tahammül edemediğinin göstergesidir. "durun yahu, durun bir nefes alın. düşman değilsiniz siz, sadece farklı düşünüyorsunuz" diyebilecek uzlaşmacı siyasetçiler hayatımıza girmedi bu zamana kadar.(en azından ben bilmiyorum girdiyse bile)
ona keza daha da yangına körükle giden, ezber ideolojilerini halka yutturmaya çalışan, kendilerinin siyaseti anla(yama)dıkları bile su götürmez bir gerçekken yine de her şeye rağmen koltuk sevdasına bu ülkeyi, bu insanları görmezden gelen, nasıl bir felakete sürüklediklerinin farkında olmayan, yaşayan fosiller olma ünvanını ellerinde bulunduran, utanmaz üstüne üstlük de kutuplaşmalara yol açacak kadar gözü dönmüş, hırs yumağı beceriksizler girdi siyasi hayatımıza (istisnalar kaideyi bozmaz dememe gerek yok sanırım da istisna kimdir/kimlerdir ben bulamadım, biraz da siz düşünün).
seçimlerden önce " biz halkız, biz her şeyin ilacıyız " diyen ey siyasetçiler! seçimden sonra alınan oylar hoşunuza gitmedi mi de " bu halk kadar aptal bir halk görmedim " deme cesaretini buldunuz kendinizde.
çok önemli parti olarak, alınan sonuçlardan umutluyuz. bu seçimler artık insanların yalancı, dolmacı, gazcı, işkembeden sallayan siyasetçilere bu halkın karnının tok olduğunu göstermiştir. bundan sonra iktidarda olan partimiz sayesinde, insanlar siyasetten korkmayacak, farklı renklerdeki insanlar aynı meclis çatısı altında toplanacaktır.
barajı kaldırdık, milletvekili adayı olmak için gerekli şartları yerine getiren herkesin aktif siyasette rol oynamasında sakınca görmüyoruz.
geyik, şaka, eğlence, muhabbet hepsi bir yere kadar, e ama artık sıkılmadınız mı? haydi o zaman ç.ö.p'e'
- yeni sloganı "oylar ç.ö.p.'e, dertler çöpe!" şeklindedir.
sloganı bulan: bir dost ( teşekkürlerimi sunarım )
- açıklanan kpss 2007 sonuçlarıyla ümidini kaybeden tüm öğretmenleri bağrımıza basmaya hazırız.
iktidara geldiğimiz vakit açıkta kalan, ücretli kölelik, pardon öğretmenlik yapan, sözleşmeli çalıştırılan ülkemizin yılmaz bekçilerini, içine düştükleri bu sefaletten kurtarmayı planlıyoruz. öğretmenlerimiz ki; ülkemizin yılmaz bekçileri, öğretmenlerimiz ki; çocuklarımızın güvencesi, öğretmenlerimiz ki; ülkemizi muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak yolun yapıtaşları.
"kendi okulunu, kendi eğitimini tanımayan bir sistemle ne kadar ilerleyebiliriz.?" "madem eğitimini tanımayacaksın neden bu okulları açtın?" "direk kpss yapın, 4 yıl harç ödemeyelim eğer öğretmen olmanın yolu bundan geçiyorsa olmaz mı?" şekilnde gelen sorulardan da anladığımız gibi, sistemin çürümüş ve çökmüş olduğu gayet açıktır.
ey öğretmenler!
sizleri hak ettiğiniz, görmeniz gereken saygıyı geri kazandıracağız. bunu sizlerle birlikte çalışarak, öğretim ile değil, eğitim ile başaracağız.
evlerinize gittiğinizde geçim derdi düşünmeyeceksiniz. tek düşünceniz, öğrencilerinize nasıl daha faydalı nasıl olup olamayacağınızdır.
ilk hedefimiz ücretlerinizi belirlenen yoksulluk sınırının üzerine çıkarmaktır.
bu yolda bizimle birlikte yürüyeceğinizi bilmenin vermiş olduğu güvenle;
hep birlikte daha iyiye, daha ileriye!
- yemeğine oynanan batağın son partisidir. herkesten özür dilerim. bunu yapmamak için çok kastım lakin olmadı
|