zamanında çok ağır maço karizmasıyla meydanlara çıkmıştı. şimdi hafiften yumuşamalar gözlenmiyor değil.. en dumur şarkı sözüde şudur efendim; o eline yüzüğü sen takarsan, ansızın yolumada çıkarsan, benden başkasına varırsan, bak çakarsam oturturum...
bir gün, ya sinirlerine hakim olamayıp cep telefonuyla cinayet işleyecek ya da kıvırmaktan kendini alamayıp roman havalarında su kaynatacak olan şarkıcı er.
adı gibi çılgın tarzıyla dikkat çeken delikanlı şarkıcımız.
bu gençte mahalle delikanlısı tavırları hemen göze çarpmaktadır. şarkılarının içinde şiirsel anlatımlar bulunmaktadır. bu anladımlara verdiği hıçkırıklı ve üzgün ses tonu baştan sona kadar hiç değişmeden aynı tonda devam ettiği için, iki-üç kelime sonra komikleşmektedir. psikopatlık bakımından ismail yk'nın birkaç gömlek üstündedir. en son yalova-çınarcık'da sahilde yürürken bir mekanda program yaparken görmüştüm bu arkadaşı. şimdi yeni bir şarkıyla çıktığını görüyorum uzun zaman aradan sonra, saçlar uzamış, yine şiir, yine hıçkırık var.... dellendim yazayım dedim.
dişiyle, tırnağıyla kazıya kazıya "çılgın" rütbesini kazanmış bir sanatçımızdır. ben takdir ediyorum. zira bu rütbeye gelebilmek için popomundo'daki grupları kıskandıracak kadar çılgın şarkı isimleri bulmak lazım. bir mp3 sitesinden bulduğum 3 örnek:
özürlü çocuğuna yaptığı şarkı ve çektiği kliple şaşırtmış kişi.adamın özürlü çocuğu var ama o hala 'çılgın' imajını korumak,neşeli görünmek,para kazamnak zorunda.zor.
seda sayanın küçükken portakal almaya çalışırken elini bıraktığı ve pazarda kaybolan kardeşi ,hiç bir zaman bulamadılar , seneler sonra çıldırarak kundakçılıktan beraat etmiştir.portakal kasalarını yakarak ısınırmış.
kalipso kralı metin ersoy 'un 60'larına dayandığı şu günlerde, "kalipso nedir, bi de kralı " gibi sorular ve alaysı tavırlarla karşılaşmak mümkünken, 60 yaşında ki bir sedat'ın hala "çılgın" olarak anılacak olması beni düşündürüyor.
bir imaj maker hatası (varsa tabii öyle bi maker) diyeceğim fakat şu zamanın behrinde dahi akrep nalan'ın akrebini, of aman nalan'ın "aman"ını kafasına takmayan bir kuşak var. bu nedenle hata diyemem. umurlarında değil.
zira bir moğollar isminin neden seçildiğini moğolistanlılardan çok biz merak etmiştik.
bir aralar sabah programlarının ciguliyle beraber vazgeçilmez ismiydi kendisi. yukarıda da bahsedildiği gibi literatüre pek çok abuk kavram katmış romantik terminatör doğuşgillerden bir şarkıcıdır kendisi. neden çılgındır, neresi çılgındır bilinmez ama çılgındır, sedattır...