birbirini seven iki insan arasında olması çok saçma olan şeydir. seven iki kişinin bir araya gelmesini sağlayacak şey bu mudur?
"seni seviyorum" denmelidir, "benimle çıkar mısın" yerine.
çıkmak,
sevgi kelimesi çok yalama olmasın,
insanlar gerçekten sevip sevmediklerini anlasınlar diye,
tanımak ile sevgili olmak arasında bir geçiş dönemidir.
çıkma teklifi, sadece karşıdaki hoşlanılan kişiyi daha iyi tanımak için bir davettir,
resmi şekliyle, görüşme talebidir.
gözümüzde büyütmeyelim, her çıktığımız kişiye aşık mı olmalıyız.*
kardeşimin ilk okul dördüncü sınıf öğrencisi bi arkadaşının hoşlandığı kıza "benimle bahçeye çıkarmısın" şeklinde yönelttiği ve aldığı evet cevabı sorası sevgili oldukları kanısına vardığı bi soru öbeği
tek gecelik ilişkilerin aksine çıkma teklifi sonu belli olmayan bir süreye kadar kişinin karşı taraftan istediği sevişme izin belgesidir,çiftler arasında bir şekilde meşru bir bağ yaratılmalıdır,toplum nazarında aksi kabul görmez.
kültür çatışmalarından nasibini alarak ilk önce sevişmek
( tabi sevgili olmak anlamında) biz onla çok sevişiriz daha sonra çıkmak daha sonrada beraber olmak gibi biçimden daha ziyade niteliksel değişime uğramış, iki insanın herşeyi beraber yapmak istemeleri.
günümüzde çıkma teklifleri de bayağı ibişleşmiştir, önceleri
gayem zatialinizi taciz etmek değil bilakis efkari umumiyede muhabbet kurmaktır. testi cevabın kalbi hazalimi tamiri temin edeceğinden muhabbetinize talibim... olan teklif günümüzde
ya teklifimi kabul edersin ya da peşinde koşarken yırtığım ayakkabıların paralarını ödersin...
haline gelebilmiştir.
e-merhaba
k-selam
e-ya şimdi ben sana çıkma teklif edicem de. ehehe
k-?!!?!?!
çıkma teklif edilmemeli hatta çıkma diye bir lafı kullanmamak gerekli.bu diyalog çıkma teklif eden kişinin zeka seviyesi hakkında kesin karar vermeyi sağlıyor sadece..yaşanmış bi olay olması durumu daha da acıklı kılıyor.
benimle çıkar mısın şeklinde olmamalıdır..zaten zor olan bu eylem bu şekilde gerçekleştirilip taşşak konusuna müsait konuma getirilmemelidir..
-şeeey..yaa...ooff...................(10 dk sonra) benimle çıkar mısın?
+zauhahauhaha(ata demirerinki gibi olcak bu)..şimdi böyle diyon amma her çıkışın bi inişi vardır..
-o.ospu..
benim için artık orta okul dönemi zamanında kalan olgu veya söz öbeği diyebilirim. çıkma teklifi nedir ki? şimdi düşündükçe gerçekten çocukça geliyor bana. eğer bir kızdan hoşlanılıyorsa, gidip "benimle çıkar mısın?" diye söylenmez. böyle denilirse hem aptalca bir söz olur, hem de ciddiyetten uzaklaşır. gider adam gibi söylenir hatuna. senden etkilendim, hoşlandım hede hödö artık kişinin laf becerisine kalmıştır. zaten böyle söylendiğinde dişi kişisi sinyali alır ve söyleyeceğini söyler. bana göre lisede okulda onda bunda geçmişte kaldı çıkma teklifi. gidip adam gibi söylemek konuşmak lazım.
doksan ortasından ikibinlere doğru ortaokul veya lise okumuşlar da bilirler ki bi de kartpostalları çıkmıştı bu önemli teklifin..
doğum günü davetiyeleri falan vardı.. hastaymışsın, öpiyimde geçsin kartları... işte onun gibi..
dışında kem küm, ık mık, cam cüm yazardı, dobik bi oğlan vardı bi şey sormak istiyo da soramıyo gibi..
içinde, aynı oğlancağız elinde bi çicek ve suratta eblek bi ifadeyle benimle çıkar mısın derdi..
bana da gelmişti bi kere..
geçmişe yolculuk için:
oğlanın üstünde mavi bi kot pantolon, üstünde siyah bi deri ceket gibi bişey vardı, saçları yaşına göre erken dökülmüştü, bikaç tel vardı, şu anki ahmet çakara benzerdi.
ilkokuldan kalma bir anıdır çıkma teklifi.
erkek çocuğu daha on yaşını belki doldurmuştur, yanınıza gelir bir anda,
-benimle çıkar mısın? der kocaman gözlerle.
sizin için de durum oyundan başka birşey değildir kaldı ki çıkmak nedir bilmezsiniz bile,
-tamam der geçiştirirsiniz. erkek çocuğu sevinerek uzaklaşır yanınızdan.
ders biter öğlen olur evinize gidiceksinizdir, erkek çocuğu bu sefer gururlu bir ifade ile yanınıza gelir:
- çıkıyoruz biz şimdi demi? der.
siz de bu sefer şaşırarak;
- tamam da nereye çıkıyoruz ki? dersiniz.
çocukluk işte, çıkmaktan ne anlarki o zaman. gülerek uzaklaşır çocuk yanınızdan, siz de içinizden anlam veremeyip "çıkma"nın ne olduğunu öğrenmek üzere ablanıza sormaya gidersiniz.
yıllar sonra aklınıza geldiğinde de gülmenize neden olur.