|
|
- bir erkin koray klasiği
aşktan yana şansım yok
ağlıyorum derdim çok
aşkımı kaybetmişim
sordum sordum bulan yok
dün gece çok aradım
aradım bulamadım
kör olası çöpçüler
aşkımı süpürmüşler
sokaklarda ne ararsın
beni kimden sorarsın
ben düştüm aşk ateşine
sen de düşme yanarsın
dün gece çok aradım
aradım bulamadım
kör olası çöpçüler
aşkımı süpürmüşler(ascella, 05.04.2004 16:07 ~ 23.02.2005 18:19)
- ...dün gece çok aradım
aradım bulamadım
kör olası çöpçüler
aşkımı süpürmüşler...
- biraz dalgın olup, aşkı süpüren insan grubu.
- dün gece tarabya üstünde gece vardiyasında çalışan çöpçülerin sıkıldıkları için olsa gerek çöp konteynırın içindekileri çöp arabasına değil de yere boşalttıktan sonra küreklerle arabanın çöp içeren bölmesine atmaları bu insanların fantazilerinin adamları olduklarını düşünmeme sebebiyet vermiştir. evet bir çöpçü ancak ve ancak fantezi olsun diye çöpleri önce yere boşaltır ardından küreklerle toplar. elinde ki teknolojik imkanları sevmiyen geleneksel çöpçüler de olabilirler tabiatı ile.
- bu şarkının şöyle bir hikayesi olduğunu duymuştum, doğruluğu konusunda ayrıntılı bir bilgim yok. şarkının hikayesi şöyledir;
ot kullanıcısı arkadaşlar var burada, bir gün bir arkadaşlarından evlerine baskın yapılacağı uyarsını alırlar, fakat pek ciddiye almayarak o gece yine zulayı açarlar bu arada kapı çalınınca zulayı gazeteye sarıp camdan atarlar, gelen polistir ve aramalar sonunda birşey bulamaz. polisten sonra sokağa fırlayıp paketi arayan fakat bulamayanlardan biri olan erkin koray'ın bu şarkıyı yazdığı söylenir.*
|