paris saint germen den geçtiğimiz sene barcelona ya transfer olan brezilya lı futbolcu, son dönemde barcelona ile birlikte formunu arttırarak üstüste 9 maç kazanmasına büyük katkı yapmış canbaz..
babamın "ya bu adama bu dişler çok yakışıyo" diyerek beni hem yargının hem de cümlenin mantıksızlığından yerle bir eden laf öbeğine konu olan brezilyalı futbolcu
2002 dünya kupasında ingiltere'ye serbest vuruştan süper bir gol atan brezilyalı futbolcu. aynı maçta brezilyanın diğer golünde rivaldo'ya pası yine bu arkadaş vermiştir.
uzaylıların varlığına inanmayanlar için güzel bir örnek,yerçekimine ve fizik kurallarına gülümseyen varlık,ama sitemim söz konusudur kendisine neden bizim ülkemizdeki bir insanı seçmemiştir ki;uzaylı muzaylı biraz gurur duyardık futbolumuzla.amerikan filmlerinde uzaylılar hep usa ya gelirler ya işte kanıtı,usa da futbol yok ve uzaylılarda gelmiyor!
çarpık dişli olmak gibi bir ortak özelliğimizi bahane ederek halı saha maçllarında kaleci olmayı reddetiğim sambacı. duran topları da ben kullanıyorum. köşe gönderi olsa golden sonra samba da yapardım ama kısfmet
bu yılın "ballon d'or"unu kazanmış, aşmış, bitirmiş son nokta insanı. "ronaldinho's moves are personal, unique, surprising, limitless, in a mixture of reality and fantasy like the dreams and deliriums of gaudi, pablo picasso, joan miró and salvador dali." denmektedir kendisi için. gaudi bir stad yapsaydı, sahayı dali çizseydi, ronaldinho da oynasaydı...
psg'de oynarken "niye hala daha büyük bir takıma transfer olmadı" diye epey kaygılandığım,barçaya transfer olduktan sonra ise rahatlayıp seyre daldığım futbol uzmanı.
futbol dansözü, insan değil bir robot sanki, topla istediği hareketi yapan takım arkadaşı deco'nun dediği gibi saniyede top ayağındayken 4 hareket yapan beni futboldan soğutan ve bana göre dünya tarihinin en iyi futbolcusu chelsea'ye attığı golü hala unutamıyorum