etrafta çokça görülmektedir. ama bazen farketmez bazen de farketmek istemeyiz hele ki yakın bir tanıdığımız, arkadaşımız ise hoş görmeye çalışırız dilimiz döndüğünce şuursuzluğunu farkettirmeye çalışırız. şuursuz insan tipini bir hikaye ile açmak isterim.
bir arkadaşım ilk defa bir kız ile beraber oldu(şuursuz insan tabiri ile s*kti). bunu başlarda bize gelip anlatıyordu. heyecanlıydı tabii ki çocuk anlatası vardı ilk ya biz de dinliyorduk. ben sesizce dinliyordum yorum yapmadan(ciddiyim. bana ne canım yaptıysa yaptı) bunu yapmamın sebebi gayet açıktı şimdi anlatıyordu ama bu kız arkadaşı ile işler daha da ciddileşeceği zaman hele ki biz o kız ile aynı ortama girdiğimizde içi içini yiyecekti e o da normal zira adam pozisyon bile anlattı. kızı gördüğünde insan "lan bunu baş aşağı çevirmeyi nasıl becerebilmiş", "ağzı da küçükmüş be" diye hayvansı düşüncelere kapılabilir. ki o da farkına vardı bunun sonradan ve artık anlatmıyor. ben diyordum ama dinlemiyordu. e ne demiş eskiler
bir musibet bin nasihatten iyidir o da yaşadı öğrendi sonunda. nasıl mı? şöyle ;
kişiler : e, m, h
ortam meyhanedir. önde mezeler, rakılar ... bir güzel içilmektedir. erkek erkeğe klişelerin dışına çıkılmadan futbol ile açılır konuşma. lan bu okul nasıl bitecek, ee senin işler nasıl gibi de muhabbetlerin ardından ikili ilişkilere(şuursuz tabiriyle karı-kız olayları) gelir konu. malum arkadaş ilişkisinin nasıl gittiğini problemleri anlatmaktadır.
h : hani öyle yapmasaydı daha doğru değil miydi saccım
*?
m : yani biraz öyle. ama yine de o kadar da haksız sayılmaz.
e susmaktadır burada.
h : ne bileyim ters geldi o anda.
m : dur bakalım acele etme.
içkilerden yudumlar alındıktan sonra ...
e : e sacc
* hiç g*tten s*ktin mi?
m : ...
h : ...
e : ?
al bir de buradan yak. nasıl bir cevap vermemiz gerekirdi ki? "yuh!" , "evet" , "hayır" , "n'aptın abi sen!" ... ayıp yahu tamam kaç senelik arkadaşız da yine de öyle denilmez ki. "arkadan hiç yaptınız mı?" , "anal yaptınız mı hiç?" gibi sorulsa bir nebze de olmaz böyle.
şuursuz insan tipi olmalarının yanında bir o kadar ayı bir o kadar hayvan insan tipleridir bunlar. hor görmemek lazım tabii ki dışlamamalıyız. ellerine bir sözlük aynı anlama gelen farklı kelimeleri öğrenmeleri için ve bir tane de
being human for dummies kitabı bulup vermeliyiz ve okumaları için kafalarına gazete vururak bir daha buralara sıçmamalarını öğütlemeliyiz. olmadı salarız dağa, bayıra. eşek de s*ker böyleleri zaten.
düzelmeyen şuursuz insan : karakaçanı geçen bir g*tten s*ktim bütün dağ duydu be.
sincap : hayırlı işler.