belki ilginizi çeker
  1. · kankayla sarhoş olmanın verdiği keyif
gündem
  1. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  2. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  3. · uykusu olup da uyumayan insan
  4. · tanrıya sorulacak tek soru
  5. · yılmaz özdil
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  8. · denizbank
  9. · lavazza

şurda farazi konuşuyoruz  

1. bazıları için sadece 6. nesil yazar alımlarıyla sözlüğe gelmiş yeni bir yazar. benim içinse yanında olmaktan asla bıkmayacağım, tanıdığım güne dualar ettiğim dostum, bir başka bedendeki nefesim.
    hayatta her türlü ortaklık yapılabilir ama hangi ortaklığın adı hayatın anlamı olur, hangi ortaklık böylesine büyüyle kurulur. beraberce bir çocuk büyütüp onun elinden tutup yürütebileceğimiz kadar zamandır işte o ortaklığın arkasına saklanıyorum. çocuk gibi ağlayınca gözyaşlarımı siliyor elleriyle. aynı hissin umulmadık bir anda farklı kalplerde hissebileceğini söylüyor gözleri. ne zamandır bilmiyorum, bir şeyler anlatmak için illa kelimelere ihtiyacımız olmuyor. bir bakış, bir mimik yeterli.

ortak hayâllerde can yüceli kıskandıracak bir sosyalist uçurtma uçuracağız birlikte, bahtsız diyarlardan geldik biz diyeceğiz. en geçimsiz olduğumuz anlarda takındığımız sessizliğimizi bozacak kahkalarımızı atacağız. hayatımızda ivazlı olan tek şey sınavlardan önce çektirdiğimiz fotokopiler olacak.
    (tayyizemane, 01.01.2009 16:17)
  2. acar meslektaşımdır. bahtsız bedevinin istanbul şubesi, üstelik yeminlisi. nerdeyse her gün görüşürüz kendisiyle. harbi bedevidir, yalan yok. başı belâdan çok nadir kurtulur.

lakin, ben en çok beraber olduğumuz zamanları seviyorum. meteorolojinin "dışarı çıkmayın!" uyarısı yaptığı karlı bir günde meşhur bir üniversitemizin bahçesinde kaybolunca telefon kulübesine sığınıp kurtarılmayı beklediğimiz günü dün gibi hatırlarım. gerçi aramızda ertesi günkü gazetelerin üçüncü sayfasına hangi resmimizin koyulması gerektiğine dair bir tartışma çıkmıştı ama olsun. bir gün de aynı pizzadan zehirlenip soluğu hastanede almıştık, güzel bir gündü. devasa boyutlardaki köpeklerin saldırısına uğradığımızda, programlama 2 dersinin final sınavına girmemiz ve sınavdan çıkmamız arasında geçen 12 saniyelik derece farkta, sadece yoldan geçiyoruz diye polis tarafından sorgulandığımız anda birlikteydik. bir kere de yanlış hatırlamıyorsam, ağaçta kalmıştık. çocukluk işte (geçen yıl), manzarayı daha iyi görebilmek içinmiş. laf.
    ama bunların hepsi bir yana, en son yaşadığımız ingilizce sınavı bir yana. sınav öncesi 100 numarayı kullanma gereksinimi duyan her insan evladının girdiği yerden çıkamadık lan. hayır, denedik ama biz girdikten sonra kapı düşmüş. içeride mahsur kaldık. millet nerdeyse sınavdan çıktı, biz hâlâ teknisyen bekliyorduk ki tuvaletten tahliye edilelim.
    ve hiçbiri mizansen değildi. ablamız işte hayatı bu denli spontane yaşıyor. ha bu da tehlike arz ediyor bir yerde. aksiyondan sıkılmamla ilgisi yok, filhakika murphy kanunlarına göre yargılanmasını desteklerim.* cezası müebbet i muhabbet olsun lan. yirim.
    (tayyizemane, 27.04.2009 21:38 ~ 21:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil