belki ilginizi çeker
  1. · şu kızı bana ayarlasana lan
  2. · x i sana ayarlayayım mı diye soran y
gündem
  1. · cehennemin girişinde yazan söz
  2. · ece gürsel
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · the twilight saga new moon
  5. · demokratik sol halk partisi
  6. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · türbanın altına tanga giymek
  9. · gay ve ibne arasındaki fark

şu kızı bana ayarlasana lan  

1. garip arkadaş repliklerindendir.
    (close2death, 05.04.2005 19:41)
  2. bu cümleyi kullanan kişiler ters yanıt alınca "arkadaş arkadaşın pezevengidir olm nolcak ki" derler.
    (aqua, 05.04.2005 19:44)
  3. - şu kızı bana ayarlasana lan
    + ya git olm. manyak mısın?
    - o zaman beni o kıza ayarla.
    + ybsg.
    (hansvoralberg, 05.04.2005 19:45)
  4. (close2death, 05.04.2005 19:45)
  5. üniversitedeyken kantinde başınıza bolca gelebilecek olaydır. yanınıza herhangi bir kız arkadaşın gelmesiyle; masanızda oturan diğer arkadaşların kızın gözünün içine derin derin bakmaları ve kızın gitmesiyle ''oğlum bu kızı bana ayarlasana'' diye geçen diyaloglara şaşırarak bakabileceğiniz durumdur

(bkz: abi bu kız beni felaket kesti)
    (iki ekmek bir malboro, 05.04.2005 20:59)
  6. 1.gün "oğlum o kızın çıktığı var.." şeklinde hızlı arkadaş baştan savılır.

2.gün araştırıp çıktığı olmadığını öğrenir ve tekrar gelip söylerse "oğlum o kız salak.." denilerek arkadaş baştan savılır.

3.gün gider tanışır ve salak olmadığını söyler ve tekrar başlıkta geçen cümleyi sarfederse "biri vardı ondan hoşlanan.." denir ve arkadaş baştan savılır.

4.gün kızın gözüne girmek için daha çok onla konuşur ve ondan sonra gelip yine "bana şu kızı ayarlasana lan" derse, "o kız araya birilerinin girmesinden hiç hoşlanmıyormuş. direk git konuş, büyük ihtimal kabul eder..." şeklinde ateşli arkadaş baştan savılır.

sonuçta aslında arkadaşınıza büyük iyilikler yapmışsınızdır ama muhtemelen adınız kötü sözcüklerle muhabbetlere kazınacaktır. sizi hiçbir iş yapmamış, kılınızı kıpırdatmamış gibi düşüneceklerdir.

ama ya siz bunları yapmasaydınız... ya kız bu şekilde 4 günde reddetmeseydi de adam bir dönem boyunca size aynı lafı etseydi... !:daha mı iyiydi?!:
    (neverland, 05.04.2005 21:49 ~ 21:50)
  7. yurdum abazan gencinin çırpınışıdır.
    (bkz: ha gayret, belki sesini duyan olur)
    (gülümsün, 05.04.2005 22:44)
  8. (anarko, 01.11.2005 12:36)
  9. kendine güveni olmayan,zayıf ruhlu erkeklerin sık kullandığı cümlelerden biri daha...
    (hazzy, 01.11.2005 15:35)
  10. (sercekafasi, 01.11.2005 15:37)
  11. iki kelimeyi bir araya getiremeyen, dengesiz tiplerin kurduğu abuk cümledir. açgözlülükle söylenmiştir. kimi zaman sadece dalga geçmek amacıyla ortaya atılır. ciddi biçimde ifade edilirse de ciddiye alınmamalıdır. ayrılanları barıştırmak sevaptır, yapmalıdır; ama bu tip bir görevi üstlenmek, toplum içinde “sazan” konumuna düşmenin eşiğine gelmek, bazen de içine yuvarlanmaktır. istemi sunan şahsiyet en iyi arkadaşınız olsa bile yapmamalıdır; aslında esas o zaman yapmamalıdır.

(bkz: kendi haline bırakın)
    (marsh, 31.01.2007 23:32)
  12. yardım çığlığıdır, arkadaş ile ilişkinin dönüm noktasıdır, son söylenecek laflardan biridir, ilk başta konuyla ilgili nabız alınması gerekir, acaba arkadaş bu kızdan hoşlanıyo mu gibi, yoksa mazallah arkadaşlık o an bitebilir. şahsi fikrim iyi arkadaşın bu konuda yardımcı olmak isteyeceği ama büyük ihtimal olamayacağıdır.
    (seaway, 08.02.2007 16:09)
  13. samimiyet derecesine göre hak verdiğim bir laftır. görücü usulünün aileye bırakılmamış hali. bok atmaya gerek görmüyorum, iki cins de aynı lafı farklı şekilde kullanabiliyor.

söyleyen yakın arkadaşsa, beğendiği kişiyle de ortalama bir muhabbet seviyesi varsa gereken yapılır. he eğer ben ayarlayamam yüzüme gözüme bulaştırırım deniyorsa, açıklama geçildikten sonra iki tarafın kaynaşması sağlanır.
    iki şahsın birlikteliğine kendinizce onay vermiyorsanız, "siktir lan" dersiniz.
    eğer söyleyen arkadaş yakın ama biraz piç bir insansa, beğenilenle ara bozulmaması adına yapılmaz. tanıştınız işte git kendin hallet denebilir.

(bkz: @998977)
    (venom, 08.06.2007 00:58 ~ 01:00)
  14. -şu kızı ayarlasan bana lan
    -olm o benim kardeşim lan
    -........yok olm o değil yanındakini diyom ben
    -annemi diyosun yani
    -diğeri desem?? baban mı?
    -abim
    -hoşmuş
    -........
    -ne diyeceğimi bilemedim bi an
    -sus
    -içim içime sığmıyor çok kötü oldum olm
    -........
    (diazepam, 24.12.2007 16:52)
  15. - şu kızı bana ayarlasana lan..
    + oldu mu?
    - biraz sola çevir...
    + şimdi?
    - hah tamam oldu kestim. sağol arkadaşım.
    + rica ederim arkadaşım.
    (zoser, 19.02.2008 07:49)
  16. biz kızları küçükseyen bir laftır ve bunu söyleyen kişi çok afedersiniz kendini bir halt sanıyordur.zaten sen beni beğendin diye ben de seni kabul edicem olduu tatlı da ister misin?
    kendine saygısı olan bir kızla sevgili olmak çaba gerektirir öyle iki lafı bir araya getiremeyip arkadaşına yükleyen tipler kızlar tarafından çok aciz görülmektedirler ve hiç şansları yoktur.insanın bu işlere kalkışması için önce kendisine güveni olmalıdır.burdan tüm erkeklere sesleniyorum:baylar kendi işinizi kendiniz halledin eğer cesaretiniz varsa çıkın karşısına gözlerine bakarak seni seviyorum deyin.eğer cesaretiniz yoksa üzülerek söylüyorum ki sap geldiniz sap gidiceksiniz.
    (vampire love, 23.03.2008 18:26)
  17. bu kızı bana ayarlasana diyen kadar ayarlama girişiminde bulunan kişide çöpçatan değil pezevenktir.başka bir yakıştırma düşünemiyorum.bu eylemi gerçekleştirenler de özgüven eksikliği mevcuttur.
    (küçükkız, 23.03.2008 22:37)
  18. (ağlayankekinkankasınınkankasınınkankası, 18.04.2009 00:10)
  19. -kim lan o kız?
    +siktir et
    -ayarlasana olum bana, göt niye hiç anlatmadın bunu
    +ya siktir et dedim sana
    -neden?
    +arabalılara veriyormuş
    -ha siktir et o zaman.
    (mevelitost, 22.10.2009 05:41 ~ 06:40)
  20. (bkz: ybsg)
    (saçmasapaninsan, 26.11.2009 15:22)
  21. - şu kızı bana ayarlasana lan
    *hadi len.. yengen olur o senin
    - .!.!!
    (me gusta tocar guitarra, 26.11.2009 15:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil