gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · öğretmenler günü
  4. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  5. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  6. · mutluluk veren küçük şeyler
  7. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · c string
  9. · uyuyamamak

şu girime oy verir misin  

1. koordinat vermek gerekirse; yanan postane ışığına tıklandığı zaman, tanınmayan bir yazardan gelen mesajdaki giri numarasının tam altındaki sorudur bu.

nasıl bir mantığın ürünüdür? nasıl bir yüzsüzlüktür?
    bazen insan 'şu girim hakkında fikirlerin nedir?' diye bile sormaya çekinirken, nasıl bir insanın beyninden 'şu girime oy verir misin?' şeklinde bir soru çıkar?

tamam, çok emek harcamışsındır da girin istenilen ilgiyi görememiştir. üzülürsün, 'ne biçim insanlarsınız lan siz? böyle giriyi de beğenmediniz ha!' diye de çemkiririsin belki. buraya kadar herşey normal. hatta genelleme yaparsak, tipik bir yazar tutumudur bu. her yazar ister verdiği bilginin, anlattığı gerçek ya da kıçından sallama hikayenin beğenilmesini.

ancak bu soru kadar anormal olan çok az şey vardır sözlük sınırları içerisinde. davranış bozukluğudur resmen. kendini, haddini bilmemezliktir. ayıptır, emeğe saygısızlıktır.

şahsen, bu tip mesajlarla bana gelen arkadaşları tanıdığım bir psikoloğa yönlendiriyorum.(nereden tanıdığımı sormayın şimdi.) iyi bir psikolog kendisi, tedavi edemediği hasta görmedim.
    (arkhe, 10.07.2007 16:24 ~ 16:26)
  2. (karlar kraliçesi, 10.07.2007 16:26)
  3. (ronn, 10.07.2007 16:29)
  4. (pis mındar, 10.07.2007 16:33)
  5. insanların hep beğenilmeyi istemesi ve sözlükte de oy verme sisteminin olması sonucunda postane yoluyla yollanması mümkün bir cümledir.

tam olarak böyle bir cümle kurmak ne kadar mantıklıdır bilmiyorum. hele hele pek bir samimiyetimin olmadığı bir yazar böyle bir mesaj atsa ne yalan söyleyeyim ben de eksilerim. komik lan, neden oy vereyim böyle. siktir çekerim inceden. o duymaz ama.

aslında böyle laf atıyorum da, kanka listemdekilerle mesajlaşırken ben de aralara "ehehe o değil de sen şu girimi okumuş muydun?" diye sokuşturuyorum. o da "aaa ne güzelmiş oyladım :) hihihi" şeklinde geri dönüyor bana. bir nevi "oylasana şu girimi" durumu. kendimden utandım şimdi. farkı yokmuş aslında pek.

"+rep dostum, klavyene sağlık! iyi giriler!"
    (sycrone one, 10.07.2007 16:41)
  6. (ronn, 10.07.2007 16:43)
  7. (bkz: azwepsa giri artılama servisi)

hizmetinizdedir...
    (azwepsa, 10.07.2007 16:51)
  8. (bkz: dev rep)

(bkz: rep to rep)
    (dünyayı kurtaran adam, 10.07.2007 16:56)
  9. (amphibian, 10.07.2007 16:56)
  10. (bkz: bi biskrem versem)

(bkz: yok artık)
    (bkz: öeh)
    (three hours, 10.07.2007 16:57 ~ 16:57)
  11. istatistiklere girmek (bunu da daha geniş bir kitleye hitap etmek için isteyen) isteyen insanların da kullandığı bir cümleymiş. daha yeni öğrendik. dilencilikten bir farkı yok bence.

(bkz: şöyle bir girim var)
    (bkz: şu görmüş olduğunuz giri)
    (fb, 27.08.2007 16:14)
  12. acındırmayı yeterince başarırsa 5 adet girimi kopyalayıp yazmasına izin verebileceğim hem fakir hem gurursuz yazar kişi söylemi...
    (ne me quitte pas, 27.08.2007 16:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil