|
|
- bankalarda gişe memurlarına doğuştan yüklenmiş bir replik.
- bir çok kuruluşun ödeme vb. işlemlerinin ağ üzerinden yapması, hatların meşguliyeti ve hızının yavaşlığı nedeniyle duymanız muhtemel olan cümle. en basitinden eczaneden ilaç almak istediğinizde bile bağlı olduğunuz sosyal güvenlik kurumunun gerekli sayfasına ulaşmak için dakikalarca beklemek zorunda kalıyorsunuz.
- bunun bir ileri versiyonuda "sistemde arıza var" dır.
- (bkz: solitairede maça dörtlü bekliyorum beyefendi)
- (bkz: sistem çökülmüş)
- gayet ciddi bi ses tonuyla "sistemimiz sıçtı efendim" şeklinde değiştirilrse daha sempatik hale gelebilecek çoğunlukla bankacı repliği. (bkz: arı sıçtı) belki o yarılma süresince geçen süre zarfında ekranımızın meşguliyeti geçmiş ve işlem gerçekleştirilebilecek hale gelmiş bile olabilir. büyük ihtimalle henüz hiç bir bankanın aklına gelmemiş veya biz ciddi bi müesseseyiz gerekçesiyle reddedilmiş bir fikirdir. ama takım elbiseli bi adamdan gayet ciddi bi ses tonuyla "sistemimiz sıçtı efendim, evet göte geldik" cümlelerini duymak güzel olurdu. hatta bütün servetimi o bankaya yatırır** hortumlanma durumunda sesimi bile çıkarmazdım. evet yapardım.
- çağrı merkezi elemanlarının kırk takla atarak söylediği sözdür. kıvır kıvır kıvranırlar müşteriye o lafı söylemek için.
asıl en garip olan hadise ekranım kelimesidir. bir insan evladının nasıl ekranı olabilir? hangi sisteme bağlı olarak çalışır? anatomiye aykırıdır bir kere.
|