belki ilginizi çeker
  1. · kayserdir kayser
  2. · kısa çorap
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · ismail yk
  4. · aşkın yedi seviyesi
  5. · ugg
  6. · ugg düşmanı ezik kızlar
  7. · erkekte ses tonu
  8. · mehmet özhaseki
  9. · çalışmak istememek

şoset giymeyen ve yavşakça ona kısa çorap diyen ot  

1. doğumdan ölümüne dek dingin bi yaşam sürdüren ev ya da sıradan bi bahçe bitkisi değil o. yani toplamı o kadar bile etmiyor. memesinden süt sağdırırken götünü samanlara veren bi ineğin gelişigüzel sıçtığı bokun üzerini örttüğü sarı savsak çimen türünde bi yaratık. tip demeye bile dili varmaz insanın böyle dağ ayısı suretler karşısında.

ulan biraz kitap oku. geleneksel medeniyetten haberin olsun. insanlar ne yapıyor içiyor yiyor giyiyor diye bak sağına soluna. böyle mi faydan olacak bulunduğun topluma? kendi değerlerini inkar ederek mi yaşayacaksın asalakça?

şoset ya da soket çorap diyeceksin. gerekirse bunu kafana vura vura öğretmek lazım senin. türkçe gibi yandan ve sondan eklemeli bi dilden mi utanıyorsun da kıvırıyorsun ? bunun için mi tüm bu abukluklar ya? “kısa çorap” diye dilimizde bi tanımlama yok. çorap ifadesini kullanmadan, sadece şoset ya da soket de diyebilirsin. hadi bunu geçtim. dediğim gibi zamanla bu sözcüğü elin mahkum götün gardiyan öğreneceksin. böyle de güzel benzetmelerim var. hayır yani çorabın uzunu var da mı kısası olsun? nasıl bi zekaya-görgüye-hayaya sahipsin sen ya? kırıta kırıta arlanmadan "kısa çorap" diye hitap ediyorsun her yerde. kimden duydun kim bilir? kendin gibi ayak parmaklarındaki çorap parçalarını kir zannedip ayağını olur olmaz yerde saklayan oğlanlardan mı yoksa?

kısa ve net konuşacağım. şu devirde şoset giymeyen erkek, kırsallık ile gizli eşcinselliğin kol gezdiği, bütünleştiği ve birbirinden ayrımının mümkün olmadığı posttradional bi mahlukattır. kısıtlı birikiminiz nedeniyle kafanız karışmış olabilir. şunu söylemek istiyorum: şoset kullanmayan, hele de spor ayakkabının olmazsa olmazını tercih etmeyen erkek, ruhen geri, köylü, gelişmeye kapalı bi amele olmakla beraber, içindeki gizli eşcinselliğin birleşmesiyle bambaşka bi kalıba giriyor. nasıl desem, eşeği prezervatifle sikmeye çalışan biri gibi yani, evet evet, bu benzetme iyi oldu. hem benliğindeki avamlığı gizleyemiyor hem de modern bi hayat sürdüğünü sanıyor. alışık olduğumuz çorap türü yakında tamamen ortadan kalkacak. bakalım o zaman ne yapacaksınız çok merak ediyorum? karşı bi tez de yok hani ortada.
    (kayser sozer, 28.06.2007 14:52 ~ 15:22)
  2. kısa çoraplı birisi tarafından tecavüz e uğramış fransız özentisi bir yarrak beyinlinin serzenişidir. chaussette'tir o chaussette.
    (ben de öyle biliyordum, 28.06.2007 14:59)
  3. (bkz: kısa çorap)
    (bkz: kısa çorap)

bu denli yavşakça olabileceğini hiç düşünmemiştim.. bunun ot olmamla ilgili olduğunu düşünüyorum.

aa cidden ya, vallahi pes.
    (bilgez, 28.06.2007 15:13 ~ 15:15)
  4. (bkz: kayserdir kayser)
    (kapsül, 28.06.2007 15:19)
  5. nasıl ki seri halindeki filmlerin ilkine "bilmem ne 1" denmediği gibi normal bildiğimiz çoraba da uzun çorap denmez. aynı şekilde uzaktan kumandaya veya daha genel ve kısa hali olan kumandaya kumanda yerine "fıtfıt" derim. hatta sanırım güzel türkçemizin güzel olmasından kelli kısa çorap gibi bi tanımlama getirebildiğimizden de bahsedicem.

en önemlisi de şu olabilir tabi insan okusa araştırsa ve bir terim görse onu kullanmaz genelde. anca işte ben kültürlüyüm diye hava atar. doğrusu şudur. insan yetiştiği çevreye göre konuşur. bunu annesi ve babasından tut karateri oturuncaya kadarki kişinin hayatına giren her kişidir yetiştiği çevre.

hayır bi de bu herifin resmen bizlerle davşan* geçtiğinin farkındayım ama niyeyse cevap veriyorum. başka bir nick alıp denemeli aslında. bütün sözlük kaysercilik oynasa çivisi çıkar yahu sözlüğün.

*taşak (güzel türkçemizde böyle bir kelime var biliyorum ama davşan daha esprili oluyor be kayserciğim. sence gizli eşcinsellik var mı bende?)
    (mercadian, 28.06.2007 15:28)
  6. frenkçe olan chausette sözcüğü dilimizdeki karşılığı şosettir. hal böyle olunca şosetin karşılığıda kısa çoraptır.

kaynak: http://www.tdk.gov.tr/...

şimdi burada şoset demek/dememek bir tercihtir, başlıkları malca açmakta ayrı bir tercihtir tabi.
    (jonpromie, 28.06.2007 15:35 ~ 15:35)
  7. (bkz: ne diyem mahmut mu diyem)
    (dixi, 28.06.2007 15:36)
  8. (bkz: kısa derim uzun derim çorap benim kime ne)
    (viktorrap, 28.06.2007 15:36 ~ 15:37)
  9. bi tarafından yakılıp içilmelidir derim.
    (bkz: ot)
    (three hours, 28.06.2007 17:16)
  10. (bkz: ne bu ya)
    (bkz: saçmaladı yine bu)
    ayrıca bir de en otunda (bkz: kısa çorap)
    (galadriel86950, 28.06.2007 17:17 ~ 17:17)
  11. (bkz: şoset satan dernekler federasyonu)
    (sohodo serhan, 20.09.2009 01:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil