şimdi sen gidiyorsun ya herkes sana benzeyecek   

adana çık aradan

1. yılmaz erdoğanın çıkardığı şiir kasedinin tanıtım sloganı, (adı da olabilir). esasında yanlış bi önerme, zannımca.
    (ephendy, 09.02.2005 16:24 ~ 16:25)
  2. karaktersizliği, aymazlığı, erdemi ve sadakati ayaklar altına çalan ve ilanihaye zindanlara hapseden bir yakarıştır zannımca. kişinin; kendinden kaçışı, kendi beceriksizliğine rağmen sevgiliyi ince bir gönderme ile tehdit edişi çalkalandırır duyum organlarını. nitekin giden gittikten sonra herkeste gideni bulabilmek imkansız olabileceği gibi o gideni bulabilmek adına yapılacak bütün uğraşıların kişiliksizliğe anlamlı katkılar yapacağını söylemek yanlış olmayacaktır. oysa giden, hiç bir zaman kendini arkada bırakmamıştır, bırakmayacaktır. içe dönmek lazım içe...
    (fempusay, 09.02.2005 16:38 ~ 16:39)
  3. giden gittikten sonra bakılan her yerde onu görme durumudur bu. birinde onun gülüşünü görürken başka birinde yaptığı hareketleri görebilirsiniz. kimse ona benzemez aslında ama herkes size onu hatırlatır.
    (esdora, 09.02.2005 16:42)
  4. varolan sevginin, terkedilmişliğin acısı karşısındaki çırpınışı, var olma savaşı.
    (r feynman, 12.06.2005 17:18)
  5. (bkz: bir kız sevdim gül gibi yaktı beni kül gibi)

vakt-i zamanında,çok sevdiğim bir kız vardı.

her gün ortamdan ortama koşardık.yeri geldiğinde pizzayı çatal bıçakla yedik*,yeri geldiğinde ben döner yedim,o baktı..yeri geldiğinde istedim vermedi..

böyle bir şeydi onunla hayatımız.oturduğum yerden kendimi sorgulardım "acaba yer yüzünde buna benzeyen başka insanlar var mıdır,yoksa tek farklı insan ben miyim" diye.yavaş yavaş öğreniyordum erkek-kız ilişkisini.kızlar ne kadar çok severlerse sevsinler,bütün erkekler tarafından beğenilmek isterlerdi.anladım,ama zamanında bilemedim ki..

bir gün gitti..onun gidişiyle etrafı sorgulamaktan bıkmıştım.artık ağda yapıyordum,kaşlarımı aldırıyordum,yeni yeni bikiniler alıyordum kendime.erkekler beni hep beğensin istiyordum.

kimseye vermiyordum.."kariyer de yaparım çocuk da" felsefesine kaptırmıştım kendimi..artık sevgililerimi lüks mekanlara götürerek,eline çatal bıçak verip pizza yemeğe çalışmasını izleyerek sadistçe bir zevk alıyordum.

o gitti ya,ben bile benzedim ona..allah allah yav.
    (close2death, 12.06.2005 17:26)
  6. giden hatunsa ve sarı saçlı yeşil gözlü ise doğaldır.

(bkz: sarı saç yeşil göz)
    (ataraksia, 11.03.2006 19:44)
  7. şimdi sen gidiyorsun ya herkes sana benzeyecek, her yanımdan geçenin yüzünde seni göreceğim. her günaydın diyen sen olacak. her yüzüme bakanda senin sıcaklığını hissedeceğim. her gördüğüm resimde seni göreceğim, her duyduğum şarkı sanki sana yazılmış gibi gelecek bana....bakarsın belli mi olur bende sana şarkılar yazarım... şimdi sen gidiyorsun ya arkana bile bakmadan her arkasını dönüp yoluna devam edende seni hatırlayacağım. sadece sen olacaksın çevremde gezen insanlar..

şimdi sen gidiyorsun ya herkes sana benzeyecek sen geri gelene kadar...
    (troke, 16.05.2006 11:07)
  8. güzin dino'nun, abidin dino'ya yazdığı bir mektupta bahsederek; "hasret babındandır" diye tanımladığı durum.
    sevdicek özlenince, gözler durmadan onu arar... herkesi ona benzetir...
    (ay cadisi, 30.08.2007 11:42)
  9. umut sarıkaya'nın karikatürüne konu ettiğidir. adam baş örtülü sevgilisine bu cümleyi sarfeder. sonra eve gelir bir baş örtüsü takar ve aynanın karşısına geçer. "aa çok kolaymış lan ben bile benzedim." diyerek "ehe mehe" şeklinde sonlandırır olayı.

(bkz: anlatınca o kadar komik olmuyor)
    (tamam, 25.09.2007 03:18)
  10. "şimdi sen siyah giyiyorsun ya,
    herkes sana benzeyecek"

tir orijinali. ilk gotik hatuna yazılmış bir şiirdir aslen.
    (alik, 03.11.2008 21:33 ~ 22:00)
  11. + şimdi sen gidiyorsun ya herkes sana benzeyecek!
    - mutfağa gitmeyi düşünüyordum sadece yılmaz!
    + o zaman yüreğinin götürdüğü yere siktir git çay koy!
    - fazla öküzsün sanki ya?

...
    (rahmetli baskan kennedy, 03.11.2008 22:33)