belki ilginizi çeker
  1. · son osmanlı padişahı 1 recep tayyip erdoğan
  2. · camel is not a cigarette
  3. · iktidarın halka rahatça sövememesi
  4. · cinnette uğur dündar seviyesi
  5. · sevgilinin bekaretini ağaçkakana bozdurmak
  6. · rte nin şimdi beni küfrettireceksiniz demesi
  7. · iktidara rahatça sövemiyoruz
  8. · bak ben sana sayın diyorum sen demiyorum
  9. · rte nin oynadığı korku filmi
  10. · türkiye deki kriz psikolojiktir
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · new moon
  2. · colin kazım richards
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  5. · aşk
  6. · annelerin yakışıklı anlayışı
  7. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  8. · yok böyle bir güzellik
  9. · turkcell süper lig hiç bitmesin

şimdi beni küfür ettireceksiniz  

sayfa  / 2
  1. rte 'nin sinop-boyabat tünelli geçiş yolu’nun hizmete açılması töreninde görevliye sarfettiği sözler. öfke iyice bilinçdışına vurmaya başladı. rivayete göre olay şu şekilde vuku bulmuştur.

rte: şimdi sizleri şuradaki megaboard'dan tünelin açılışına davet ediyorum. hep birlikte burayı izleyeceğiz. ve buradan göreceğiz.

görevli: bağlantı yok efendim.

rte: nasıl yok ya?

görevli: tünelle bağlantı yok efendim

rte: niye yok olur mu öyle şey ya? şimdi kürfür ettireceksiniz bana...

kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/...

(bkz: ampül değişimi)

edit : bakarizbiara 'nın uyarısıyla cümlenin aslı 'şimdi beni küfür ettireceksiniz' mi yoksa 'şimdi küfür ettireceksiniz bana' mıdır, kaynaktan ötürü bir muammadır. araştırmalarım devam ediyor. (içimdeki ses eğer rte'se bunu diyen başlık doğrudur diyor ama)
    (kymindis, 15.02.2009 14:39 ~ 15:05)
  2. (bkz: tünel benim için bitmiştir)
    (çat, 15.02.2009 14:44)
  3. sözde bir başbakan tarafından söylenmiştir. artık normal karşılanmaktadır.

(bkz: kasımpaşa raconlarıyla ülke yönetmek)

diğer sanat eserleri için ;

(bkz: ananı da al git buradan)
    (yavuz çetin özlemi, 15.02.2009 15:25 ~ 15:27)
  4. (bkz: uysal koyun değilim)
    (bkz: yürü be)
    (bkz: kim tutar seni)
    (siz hepiniz ben tek, 15.02.2009 15:42)
  5. başbakanın artık yavaş yavaş sona geldiğini gösteren durum. yakında haftalık ulusa seslenişte konuşmayı be mına koduklarım diye açmasıyla bugünleride aratabilir kendisi.
    (bitti dagilin, 15.02.2009 15:45)
  6. (bkz: nasıl delirdim)
    (strawberry shortcake, 15.02.2009 19:26)
  7. (bkz: sikim sikim şeyler yazıyorlar küfüre varan cinsten)
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 15.02.2009 19:30)
  8. (bkz: kendimi intihar ederim)*
    (john locke, 15.02.2009 19:34 ~ 19:35)
  9. (bkz: anlatım bozukluğu)
    (fil abbasi, 15.02.2009 19:36)
  10. mikrofonların açık olduğunu düşünmeksizin kendi kapasitesini yine ortaya çıkarmış ''başbakan'' .. rte!
    (libre, 15.02.2009 19:40)
  11. (bkz: kamera yok kablo yok bağlantı yok ne var lan it)
    (hector, 15.02.2009 19:42)
  12. "küfür etmek caiz midir?" sorusunu akıllara getiren rte söylemi
    (freyjaa, 15.02.2009 19:45)
  13. davos fatihi, mazlum milletlerin baş tacı başbakanımızın sinop'ta yaptığı tünel açılışında ki konuşmasının bitiminde yanına yaklaşan ve açılış organizasyonunda görev yaptığı belirtilen bir kişinin kendisine yaklaşıp, sessizce video bağlantısını kastederek, “tünelle bağlantı yok efendim” demesiyle, mikrofonları unutacak derecede sinirlenerek sarfettiği ifade. öfke de bir hitabet sanatı* olduğu için aslında pek önemi yok ama dursun burada lazım olur bir gün.

http://www.gazeteport.com.tr/...
    (chixculub, 15.02.2009 22:47)
  14. genelde başbakanın asabi ve argo söylemlerini eleştirdiğimizde aldığımız cevap şu şekilde olur:

"başbakan halk adamı, oh yeah, halkın anlayabileceği dilde konuşuyor."

halk adamlığı halka hakaret etmek veya, küfür edebileceğini belirtmekle olmuyor maalesef. halkın yanına inmek senede bir iki gün onlarla iftara katılmak veya sağda solda ahkÂm kesmek değildir. eğer başbakan gerçekten halkçı ise eşi ve çocuklarının sosyetik tutumlarından vazgeçmesi gerekir. yine aynı düşüncenin başka bir tezahüründe karşımıza kral abdullah'ın hediyeleri çıkar.

seçim öncesinde ülkede söylemlerin kızışması, birbirlerine verilen sert cevaplar böyle bir şey. ancak sinop'taki bu söylemde muhalefet veya başka bir şey söz konusu değil. yani bildiğimiz başbakanın daha önce yaptığı benzer bir çıkışma. gereksiz olduğu gibi türkiye cumhuriyeti'nin başbakanına da yakışmayan bir laf bu. ha hÂla bunu savunabilecek olan varsa ortaya bir şeyler koymalı. ama şurası kesin ki bu halk adamlığı ile ilgili bir şey değil.
    (dünyayı kurtaran adam, 15.02.2009 23:03 ~ 16.02.2009 01:53)
  15. (bkz: kafir)
    (halit ayarci, 15.02.2009 23:05)
  16. görevli sessizce video bağlantısını kastederek;
    - tünelle bağlantı yok efendim
    - benden yaşlısın, sesiniz yüksek çünkü suçlusunuz
    - efendim ben peres değilim, sesim kısık ve ben sizden daha gencim.
    - ?!!!
    - başbakanım bu sözleri davos'ta kullanmıştınız. daha yaratıcı bir şeyler söyleseniz
    - şimdi beni küfür ettireceksiniz

edit:
    film kurgudur. hayal ürünüdür. gerçek olay ve kişilerle hiçbir ilgisi yoktur. benzerlikler tesadüfden ibarettir.
    (luto, 15.02.2009 23:15 ~ 16.02.2009 01:24)
  17. kendisinden "şimdi sinirlenmeye başladım hiç yakışıyor mu sizin gibi güzide arkadaşlara" demesini bekleyen fanatiklerini şaşırtmış bir o kadar kendisine bağlılıklarını arttırmış beyanattır.zira artık bir olay anında şimdi küfür ettireceksin durumu olduğunda tam arkalarında başbakan ın yaklaşımını bulacaklardır.
    (gebesh, 15.02.2009 23:44)
  18. bu cümleyi söyleyen bir başbakan.
    artis!
    lan sen ne egosantrik bir adamsın, öfke kontrolü olmayan bir başbakan var burda yine.
    seçim öncesi halka yalakalık yapacak, ama yapamıyor bir aksilik oluyor küfür edecek raddeye geliyor. ulan mikrofon açık, hayır açık olmasa bile gazeteciler senin dudağını da okur... bir politikacısın sen. madem öfke kontrolün yok, bari tepkini sonra ver. ama adam rahat ki... sikertiyor zaten çatır çatır... bu millet ohh çok güzel siktin bile demiyor! sadece sessizlik...
    ulan seda sayanla nihat doğanı bile pretosto ediyorsun, bi sesin çıksın artık şu adama... ya da sus, sessiz kal, seçimler de ver ayara şu adama...
    hayır kalkın artık şu yataktan, bu sevişme ne zaman bitecek ki?
    (mental retardasyon, 16.02.2009 00:10)
  19. dayımdan çaldığına eminim bunun tayyibin... bizi dinlediğini de keşfettiğim konuşmadır. daha bu yaz dayım mahalle arasında bisiklet kullanan çocuğa söyledi.
    +lan it! seni sokağa atanın amına koyyim tamam mı! yavşağın çocuğu bide hareket taslıyo yanımdan, sikerim seni! şimdi küfür ettirecek bana.

demişti.

bugün baktım, "efendi'' başbakanımızın dediğini gördüm. çok yakıştırdım. etse idi idolüm olacaktı.
    çünkü dayım idolümdür.
    (nazımın hikmeti, 16.02.2009 00:26 ~ 00:37)
  20. başbakan recep tayyip erdoğan gaflarından biri olan söylem.

geçen gün seçim propogandası yapılırken açılışı da es geçmeyen tayyip, açılışa naklen yayın imkanı olduğunu sanarken kalabalığa bunu anons etti lakin görevlilerden aksi bilgi gelince bu söylemi sarfetti. açık olan mikrofondan duyuldu.

(bkz: ananı al da git)
    (bkz: gözünüzü toprak doyursun)
    (albastropos, 16.02.2009 21:51)
  21. çok sık kullandığım cümle,he böyle der küfretmez miyim?hem de en okkalısından,sonra da pişman olurum ama napıyım,bunlar da adam olmuyorlar ki!ulan bak şimdi beni küfür ettireceksiniz
    (fazla uzaklaşmış olamaz, 16.02.2009 22:00)
  22. aslen "bana küfür ettireceksiniz" şeklinde kurulması gereken cümle.
    (albastropos, 16.02.2009 22:02)
  23. (bkz: atış serbest)
    (seni kendime sakladim, 16.02.2009 22:05)
  24. (bkz: lümpen dili ve edebiyatı)
    (elpinoras, 17.02.2009 01:29)
  25. içinden küfür edilirken, ortamın şartları gereği dışarı vurulan ifadedir.

mesela bizim bir erdoğan abimiz vardı. bizim derken, mahallenin elemanıydı işte. kahvelerde takılıdı. inanılmaz küfürler ederdi. hiç unutmam bir keresinde '' anasının amını castrolle yağladığımın pezevengi '' demişti. sonra bir şekilde kitleleri arkasında toplamayı başardı. garip işler yaptı, ne yaptığını kimse çözemedi, bir anda halka mal oldu. edepli konuşmayı öğrendi. arada sırada kendini kaybetti; ama hiç küfür etmedi. bir gün mersin'de bir konuşma sırasında yakaladım bunu. ''erdoğan abi! '' dedim. ''ananı da al '' derken bir anda tanıdı beni. davet etti beni makamına. '' abi, her şeyi anladım da, bu küfür etmeyi nasıl engelliyorsun '' dedim. '' şimdi beni küfür ettireceksiniz'' diyorum, içimden de sayıyorum dedi. yıllardır böyle yağıyormuş meğersem. herkese salııyormuş. şu ana kadar bir kere yakalanmış, onda da mikrofonu mu ne açık tutmuş.
    (lorenzen, 17.02.2009 01:56)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil