koçani orkestar'dan dinleyip hayran olduğum şarkı. ben ümit besen versiyonunu arıyordum internetten bu geldi. sonra da baktım ciddi bir şarkı olarak yapılınca son derece hareketli, eğlenceli ve güzel. tabii sözleri türkçe değildi benim dinlediğimin. ama şiki şiki baba'yı hangi dilde duysam tanırım.
atla gel şaban filminde takım elbiseli bir mafya adamının ciddi ciddi heryere "şiki şiki baba kasedi var mı acaba?" "şiki baba var mı sizde?" diye sorduğu, beni de bu film sayesinde yerlerde depindiren* şarkı.
atla gel şaban filminin soundtracki ve albümle aynı adı taşıyan unknown artist parçası. track 1 olarak da geçen bu nadide eser albümün piyasaya çıktığı yaza damgasını vurmuştur. ayrıca içimde hep ukte kalmıştır bi' kasetçiye girip 'bi şiki şiki baba lütfen' ya da 'şiki baba kasedi kaldı mı birader' diyebilmek..
beirut yorumunu her dinlediğimde yerimde duramadığım, türkiye'de bir daha konser verseler de bi canlı canlı izleyebilsek diye kudurduğum şarkı.hatta an itibariyle şarkıyı tekrar tekrar dinlemiş ve kudurmuş vaziyetteyim.
kuşağımız gençleri bu şarkıyı her ne kadar bir kemal sunal filminden hatırlıyor olsalar da, piyasaya çıktığı devirde plak satışlarında patlama yaşatmıştır.