belki ilginizi çeker
  1. · siirsel adalet
  2. · the running man
  3. · poetic justice
gündem
  1. · recep tayyip erdoğanlaşmak
  2. · 14 mart 2010 istanbul b b diyarbakırspor maçı
  3. · alkolik kız vs çıtırpaneharcı
  4. · denizden çıkmak bilmeyen insan
  5. · hamile köpeğe tecavüz etmek
  6. · bilgisayara format atabilen kız
  7. · işkalci t c kürdistandan defol
  8. · merve yi tavla
  9. · irasshaimase

şiirsel adalet  

1. poetic justice.
    (bambaska, 14.10.2004 14:38)
  2. öyle bir adalettir ki neticeye bakınca hem "al bu da sana kapak olsun" dersiniz, hem de "ulen ne güzel karar bu" dedirtir. erdemler ön plana çıkar. cezalandırmaktan ziyade adaleti sağlar ve bunu çok özgün ve hoş bir metodla yapar. hapis, mapis gibi değil...
    (azwepsa, 25.05.2005 15:55)
  3. (hell isnt good, 25.05.2005 17:19)
  4. (azureel, 26.05.2005 22:30)
  5. okuduğum bir öyküde mükemmel bir örneğine rastladım:

çıtır ve fettan hatun adama konacak miras için evlenmiştir onunla. gün gelir boşanma talebi gelir gündeme. ama mirastan çok kallavi bir pay istiyordur ve çirkeflik üstüne çirkeflik yapar. sonunda mahkemede karşılaşırlar. avukatı aracılığı ile mal paylaşımı talebini belirtir. lüks mahalledeki konak benim, kenar mahalledeki daire senin, ibiza'daki yazlık benim, sikindirik yerdeki devremülk senin... bu tarz bir liste. adam kabul eder. ne varsa alsın da bir an önce yakamdan düşsün diye kabul edince kadın itiraz eder. "hala şartlar onun lehine". bunun üzerine adam hakime bir öneride bulunur: kendisi adil olduğuna inandığı iki liste yapsın, biri onun olacaklar, biri de bana kalacaklar. hakim kabul eder. ikinci duruşmada hakim kadının kendisine ayırdıklarını görünce afallar. adama döner, emin misin? cidden bunu kabul ediyor musun? adam "ver kurtul" ruh hali sebebiyle kafasını sallar. hakim de yavşak yavşak sırıtmaya başlayan kadına döner ve:

kocanızın talebi üzerine her ikiniz için de eşit ve adil bir mal paylaşımı listesi hazırlama hakkını size vermiştim. listesini seçme hakkını da eski kocanıza vermekte bir sakınca görmüyorum.
    (azwepsa, 11.04.2008 17:11)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook