görseller
şiddet 

belki ilginizi çeker
  1. · fiziksel şiddet
  2. · psikolojik şiddet
  3. · yeşiller partisi
  4. · güler zere
  5. · edmond dantes
  6. · 15 yaşında erkek çocuğa 30 kişinin tecavüz etmesi
  7. · snoop dogg un müslüman olması
  8. · akdeniz üniversitesi nde silahlı faşist saldırı
  9. · kenneth anger
  10. · odtü barış günleri
gündem
  1. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  2. · erkekte ses tonu
  3. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  4. · 2012
  5. · dersim katliamı
  6. · aklidengegorecelibikavramdir
  7. · annenin gençlik fotoğrafları
  8. · unutulmaz film replikleri
  9. · birbirine benzeyen ünlüler

şiddet  

1. eğitimle hiçbir alakası olmayan, popüler kültürde yaygın kendini ifade etme şekli. canlı bir başkasına zarar verme amaçlı tüm davranışlara verilen isim.
    (bkz: fiziksel şiddet)
    (bkz: psikolojik şiddet)
    (bkz: ekonomik şiddet)
    (bkz: cinsel şiddet)

çözüm için ise (bkz: aikido)
    (kodcanavari, 22.04.2006 02:58)
  2. 1 . bir hareketin, bir gücün derecesi, yeğinlik, sertlik.
    2 . hız.

kaynak : (bkz: http://www.tdk.gov.tr/...)" onmousedown="return bkc('1391505','+http%3A%2F%2Fwww.tdk.gov.tr%2FTR%2FSozBul.aspx%3FF6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE%26amp%3BKelime%3D%25c5%259fiddet')">http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE&Kelime=%c5%9fiddet)

üçüncü ve dördüncü anlamları da var, ama asıl dikkat çekmek istediğim ilk iki anlamıydı.
    (ornitrin, 25.04.2007 23:20)
  3. karşıdakine fiziksel zarar verecek şekilde yapılan eylemler bütünü. şiddet en temel içgüdülerimizden birisidir. herkesin hayatında, modern veya geri toplumlarda olmazsa olmaz bir durumdur. trafikte, alışverişte, yolda gezerken, eğlence mekanlarında, kısacası heryerde şiddete maruz kalabilir ya da şiddet uygulama ihtiyacı hissedebilirsiniz. boyutlarına göre değişen şiddet insan mantığını aştığı zamansa vahşet halini alır. insan hayatı, sağlığı, değerleri hiçe sayılabilir. kadına uygulanan şiddet, çocuğa uygulanan şiddet, cinsel içerikli şiddet aslında ne kadar hayvansal duygular taşıdığımızın açık kanıtıdır. insan hakları bildirgesinin birinci maddesinde olduğu gibi "herkesin yaşama hakkı ve özgürlüğü vardır." ancak bunu iç dünyasına ve aklına anlatamayan varlıklar bu şekilde hayatı ve dünyayı kirletmektedirler.
    (rüzgara karşı 5 metre işeyen adam, 21.07.2007 10:40)
  4. kimi ortamlarda ahmet kaya'nın müziğini marcel khalife'ten arakladığı söylenen şarkı... halbuki ahmet kaya şarkının bulunduğu "sevgi duvarı" albümünün kapağına telaffuzuyla "marsel halef" yazarak müziğin marcel khalife'e ait olduğunu belirtmiştir...
    (van den budenmayer, 25.10.2007 17:28 ~ 17:30)
  5. "kamer genç'in yaptığı her hareket" recep tayyip erdoğan (türkiye cumhuriyeti başbakanı)
    (chixculub, 19.04.2008 20:10)
  6. ahmet kaya'nın sevgi duvarı albümünün en güzel şarkılarından biri.
    sözleri de böyle:

ya dinle, ya dinle, ya dinle ya dinle ya da git
    bu şiddet olmazsa hiç olmaz,
    ya dinle ya git
    ya dinle ya dinle ya dinle ya dinle ya git
    bu şiddet olmazsa hiç olmaz
    ya dinle ya git
    ya dinle ya dinle ya dinle ya dinle ya da git

kokun burda rengin burda yüzümde saçlarımda
    kanım kanımda akıyor ey bağdat biz hep sizleyiz

bu şiddet olmazsa hiç olmazsa
    ya dinle ya git

bağdatlım, emekçim,
    kardeşim ha, kardeşim ha
    tuttuğum zafer olsun hep böyle
    güzel kardeşim güzel bağdatlım
    tuttuğum zafer olsun hep böyle

yaşimdi, ya şimdi, ya şimdi ya hiç
    ya şimdi ya şimdi ya şimdi ya hiç

gözüm kardeşim canım kardeşim
    benim kardeşim, benim kardeşim
    yarın geç olur, yarın geç olur,
    tuttuğun zafer olsun hep böyle
    yarın geç olur, yarın geç olur,
    tuttuğun zafer olsun hep böyle

ya dinle ya git
    ya dinle ya dinle ya dinle ya dinle ya git
    ya dinle ya git
    (badanaadanadanaana, 11.12.2008 19:49)
  7. şiddet; doğası gereği zorlamayı, dikte etmeyi, baskı kurmayı içinde barındıran ne gibi durumlarda kullanılırsa kullanılsın haklı gerekçelerinin olmaması ve meşrulaştırılmaması gereken bir kavramdır. hangi durumlarda şiddete başvurulabilir, ne zaman nerede meşrudur gibi bir tartışma gayet de subjektif olup kişiye göre değiştiğine göre hiç de genellemesi gerekmemekte. istenildiğinde aile içi şiddetin dahi meşru gerekçelerini ortaya kimileri gözünüzün içine baka baka sıralayabilmekte. daha pek çok örneği de var.

burjuva medyada herkesin sürekli olarak dillendiriyor olması, şiddete karşı olmayı alçaltmaz, küçültmez ya da gereksiz bir argüman olduğu kanaatini getirmez. o yüzden şiddetin hiç bir durumda veya hiç bir koşulda haklı gerekçesi olamayacağı gerçeği de çarpıtılamaz.

imza: şiddet karşıtı hümanist sevgi kelebeği.
    (aglaures, 26.01.2009 13:34)
  8. kendisini minimuma indirmek -tamamen yok edileceğini sanmıyorum- için kendisinin önemli ölçüde kullanılmasını gerektiren nane.

(bkz: ezilenlerin şiddeti) gibi,

(bkz: devrim) gibi.
    (yazıyorum fütursuzca, 28.01.2009 20:04)
  9. toplum mazur görse de hiçbir zaman masum olmayacaktır.

insanlığın yüz karasıdır! kısır döngüdür. bumerang gibidir. hedefine ulaşır, gelir kafanda patlar. karşı koyamazsın. çünkü fitili yakanın meşruluğu patlayan bombanın meşruluğunu hazırlar. ütopik olsa da insanlık tarihinden silinmesi farzdır! bunu ütopik görmek, şiddet uygulayana meşruluk kazandırır ki, en fenası da odur. cehaletin sınır tanımadığı toplumlarda savunmanın birincil şartıdır. atasporu sayar. ataerkil yapıyla birleştiği vakit, cinsiyet ayrımcılığını da katmerlendirir.

joker kelime (bkz: tahrik)
    (zülkarneyn, 27.05.2009 02:40)
  10. ara sıra insan türüne değişik şekillerde uygulanabilir olduğu yönünde bir fikir var kafamı kurcalıyor tee ne zamandır. var mı? ola da bilir. olmaya da bilir. bu muallak fikir inceden yer ediyor gibi kafamda. bakın ''yer ediyor gibi'' diyorum. kendine yer yapmaya çalışıyor yani. yuva.
    karısını döven adamla, vatandaşını coplayan polis şiddeti değil ama sözünü ettiğim. daha farklı. nedeni öfke değil. nedeni ibnelik. benim ibneliğim yani. hem kız nicki ile prim yapmaya çalışıyorum, hem haksızım hem de ibneyim. sorunları bu şekilde çözmek daha cazip geliyor. hayali ihracat yapar gibi şiddet uygulamak istiyorum. şimdilik hayali. hayali şiddet. hayali şiddet hayali kurmanın inanılmaz hafifliği.
    mesela; anlamayanın kafasını gözünü patlatarak anlatmak, izah etmek istiyorum. gözü kafası patlak ama nihayetinde olayı anlamış. mesut bahtiyar. ismi mesut göbek adı bahtiyar.
    kırıtarak tatil yapmaya gelen silikon dudaklı kadınların dudaklarını koparmak istiyorum ki silikon sorunu kalmasın. hastanelerde hastalara kötü davranan hemşireleri burunlarını kopararak hastane penceresinden aşağı sallamak suretiyle akıllarının başlarına gelmesine bir nebze katkıda bulunmak istiyorum. süper market kasiyerlerini saçlarından tutup sürüyerek dışarı çıkarmak istiyorum ki alış ve veriş kavramı ortadan kalksın. herşey beleş, herşey bedava olsun.
    izdivaç programına katılan amca, hala, dayı ve teyzeleri lağım fareleri ile evlendirmek istiyorum ki yılların abazan farelerine gün doğsun. ofis halkını üzerlerine asit damlatarak bir kısım yerlerini eritip çöp torbasına doldurup abd'ye göndermek istiyorum. abd daha çok kirlensin. telefonum hiç çalmasın, ben de güzel bacaklarımı uzatıp internette kite, snowboard, pilates falan yapayım. canım isterse ama. istemezse ne işim var burda.
    geceleri aleme akıyoruz ayağına sürü şeklinde süslenip, püslenip kendilerini dışarı atıp ne bok yiyeceğini bilemez bir halde dolaşan, ortalığa sürekli ''hayatımız tatil bizim'' tandansıyla bakışlar atan zavallı tatilci müsveddelerinin gözlerini oyduktan sonra afrika'da ki aç insanlara bağışlamak istiyorum. artık karınlarını mı doyururlar, köle diye satıp paraya mı çevirirler orasını ben bilemem.
    karısını aldatan ama boşanamayan, kocasını aldatan ama boşanamayan, buldukları her fırsatta birbirlerini yiyen, kedi köpek gibi dalaşan, birbirlerinden ölesiye nefret eden ama cesur davranamayan evli çiftleri birbirlerine japon tutkalıyla yapıştırıp ebeveylerinin evlerine sanat eseri olarak asmak istiyorum.
    seda sayan pepsi derken donarak ölsün istiyorum. hamam böcekleri yesin onu. gülgün feyman imana gelsin. imana gelmeyenin imanı gevresin.
    asgari ücret, asgari ücret kavramını icat edenlerin götüne girsin ve orada kalsın bir süre sonra patlasın istiyorum.
    facebook'a her girdiğimde kendimi öldürene kadar dövmek istiyorum. içimde iyilik adına kıpırdayan küççücük bişe olduğunda kendimi parçalamak istiyorum.
    bilmemkimi okumak istiyoruz diye dövünen sonra ortadan kaybolan sözlük yazarlarını usturayla traş etmek istiyorum. feminist kadınları yola getirmek istiyorum. yol. tek yol. devrim.
    ve daha şuan aklıma gelmeyen bissssürüü şey olsun şu hayatta cehalet yer yarılsın da içine girsin olmadı cahil insanlar geldikleri gibi gitsinler istiyorum.
    vumak, kırmak ve yok etmek suretiyle şiddet uygulamak istiyorum. tüccar olmak, hayali şiddet alıp, satmak ve sonra ihraç etmek istiyorum. kazandığım parayla yüzen bir gemi alıp önce denize, sonra okyanusa açılmak istiyorum.
    herkes o geminin ardından bakakalsın. '' amına kodumun ibnesi harbiden gitti lan '' desin.

fantastik edit: sigarayı bırakmak zorunda kalınca içinde sigara fantezisi olan hayal kuramıyormuş insan. beni sigarayı bırakmak zorunda bırakan akciğerlerimi sigara ile yakmak istiyorum ek olarak, ne gereği varsa.
    (queenie, 01.07.2009 16:17 ~ 16:30)
  11. öyle birden olmaz pata küte, ağır ağır, sindire sindire... en güzeli öyle.
    (zinkafnun, 01.07.2009 16:26)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil