|
|
- yine abd li bilim adamlarının yaptığı abudik gubidik araştırmalardan birisi..oldu olacak sterste bulaşıcıdr deseler tam olacak başka ne kaldı ki..
ilginç araştırma: şişmanlık bulaşıcı
abd'de yapılan bir araştırmada, obezliğin nezle ve grip gibi 'bulaşıcı' olduğu belirlendi. toplumsal ilişkilerin obezlikte şaşırtıcı biçimde güçlü rol oynadığının vurgulandığı araştırmada, ailesi ya da yakın arkadaşları şişman olanlarda obezlik ihtimalinin daha fazla olduğu kaydedild
- şişmanlık abd'de sağlıksız beslenme, tüketim çılgınlığı ve tembellik dışında herşeydir.
- toplumsal ilişkilerin, nezle veya grip gibi virus kaynaklı bulaşıcı rahatsızlıklarla nasıl ilişkilendirildiğine şaşı kaldığım araştırma sonucu(sanki obezliği de sebep olan bir mikroorganizma var ve dönem dönem kaçınılmaz olarak yakalanırsınız,kurtulursunuz anlamı çıkıyor.peki hayatı boyunca obeziteyi yaşayanlar varken,hayatı boyunca grip,nezle olan var mı?).genetik kadar insan üzerinde çevresel faktörlerinde çok etkili olduğu zaten bilinen bir gerçek.yeme alışkanlığımızın gelinen toplumun yeme alışkanlığı,geleneğiyle doğru orantısı elbetteki var,bunu bulmak için araştırma yapmak, para harcamak niye?
(bkz: sıkıntıdan ne yapacağını şaşıran bilim adamları)
- gelişimimiz genetik+çevre'nin etkisiyle tamamlanır. elbette obezite'de ilintili diğer hastalıklar gibi (bkz: diyabet) (bkz: kolesterol) genetik temelli olabileceği gibi uzun vadede yanlış beslenme ile ilgili de olabilir.
çevrenin etkisi ise şu şekilde olabilir (bkz: kendimden biliyorum)
+hadi yemeğe çıkalım
-ı ıh yeni kahvaltı yaptım siz çıkın
+e buraya söyleyelim
-e siz söyleyin kahveleri beraber içeriz
+aaa biri yer biri bakar.. aa..aa
-tamam (bkz: of) ben de bişeyler içerim
...
+alo sipariş vericektim.. bir porsiyon mantı ama yoğurdu bol olsun, şey evet sosu da bol olsun aa hani bide böle üstüne nane kekik atıyosunuz ya.. içecek? hım hani şu sizin ev yapımı limonatanız var ya ondan olsun.. bi sn
(bana dönerek)
+sana ne söyleyeyim?
-aynısından olsun! (bkz: gözü dönmek)
- (bkz: kim bulaştırdı lan bunu bana)
gün geçmiyor ki kilo almayayım. galoşla dolaşıyorum yine kilo alıyorum. çok pis bi mikrop bu.
|