şişko nuri  

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. bir çok güzel türk filminde oynayan şişman türk filmi karakteri.
    kendisi gayet komik ve güzel rolleri oynamıştır zamanında.ki bunlara verilebilecek en güzel örnekleri, öksüzler filminde sezerciğin sattığı eşeği almaya kalkan zengin çocuğu ve alamancı avradın bacısı filmindeki başrolüdür
    (sycrone one, 26.12.2005 20:04)
  2. one hit wonder da* olsa "binicem üstüne vurucam kırbacı" ve "benim babam çok zengin ben alıcam o eşşeği" replikleri ve enfes gülüşü ile gönüllerde erol taş ve nuri alço'nun hemen arkasında bir yerlere yerleşmiştir.
    (twinkle, 05.05.2006 16:25)
  3. sezercik'in ismini hatırlamadığım bir filminde var olan eşsiz bir karakter.

"babam çok zengin bana o eşeği alcak sonra vurucam kırbacı vurucam kırbacı" sözüyle akıllarda kalmıştır.

http://www.youtube.com/... bu da videosu. (artık tasvire dayalı sözlük yazarlığının da gereği kalmadı zaten amına koyim.)

edit: ulan dallama video linkini vermişsin sonra ismini hatırlamadığım film diyorsun.
    (wondrous, 29.12.2006 22:05 ~ 22:06)
  4. "oh yaaa!!" diyerek elini göğüsünün üstünde kaydırdığı sahnede imkanım olsam şut çekmek isterdim. hala daha isterim. "oh yaa!"... nasıl bir zevk, ne çeşit bir sadizm lan bu!
    (jugis nomen, 29.12.2006 22:07 ~ 22:08)
  5. kendisinin endam ettiği filmin adı öksüzler olup bu film iki küçük çocuğun mağarada yaşayıp birbirine "kocacım" ve "karıcım" tadında şeyler demesi ve bayramda kızın sezerciğin elini öpmesi gibi saç baş yolduran sahneler içerir.

ara ek: düzeltme yapıp duruyorum ama sinirlendim eklemeden edemeyeceğim bir de bir kaç aylık bir bebek vardı ortamda. aile saadeti diz boyu. sinir oldum neyse nuri'ye bağlanalım.

"hıeeeaa hıhıeaaaaa" gülme demeye dilimin varmayacağı efektleriyle de gönlümüze taht kurmuştur kendisi. nam-ı diğer şişko nuri.

bir ek daha: "oh yaaa!" adlı efsane efekti ile "ah jaaa" diyerekten alman dili ve çoklu ortam edebiyatına da gönderme yapmaktadır. belki de yapmamaktadır. lokomotif gibi çocuk.
    (iao, 29.12.2006 22:10 ~ 22:34)
  6. (bkz: alaman avradın bacısı)
    (wondrous, 29.12.2006 22:16)
  7. (bkz: fıstığa kırbaç vuran çocuk)
    (bkz: unutmayacağız)
    (iki blok otede, 29.12.2006 22:54)
  8. öksüzler filminde rol aldığı sahneye * youtube da yapılan yorumlardan biri sahnenin kendisi kadar yardırmakta;
    "bbam çok zengin benim ne istersem alır..."
    babanın amına gorum orospu çocuğu...
    eşşek siksin seni piç velet...

adam nasıl ciddiye almışsa artık...
    (white shadow, 31.12.2006 20:00)
  9. filmde eşeğe yaptığı el teması da görülmeye değer bir ayrıntıdır. sözü söylerken afedersiniz eşeğin kıçına kıçına vurmaktadır.
    (sükun, 31.12.2006 22:28)
  10. (bkz: oray eğin)
    (bkz: serbest çağrışım)
    (bkz: @1289121 )
    (sarmalak, 30.03.2007 04:28)
  11. (bkz: giricem sözlüğe basıcam eksiyi)
    (ronn, 13.07.2007 00:01)
  12. (bkz: nuri tosun)
    (trouble, 05.01.2008 16:27)
  13. türk sinema tarihinin en güleç yüzü. başka bi şekilde görmek olanaksız. 90'lı yıllarda çocuk olmanın bize nimetlerinden biri.
    moraliniz bozuk olduğunda resmine bakınız :
    (bkz: http://a516.ac-images.myspacecdn.com/...)
    (absinthe, 07.03.2008 09:06)
  14. babasının parasıyla, mahallede çocukların piç diye dalga geçtiği secercik'in tek varlığını, eşeğini, almaya çalışan mundar şişko. ağzına depik atılası burjuva. saçlarıyla kamyon çekilesi velet.. evet çok pis doluyum ben bu çakala.. ama daha ziyade onun ana babasına..

babasının da bu piçten farkı yok esasında. zihniyet aynı. sanki devlet ihalesine girmiş pezevenk, nasıl da zorluyor milleti. lan o eşşek olm! papağan gibi göründü herhal gözüne.. 2 gün sonra sıkılıcak senin yandan yemiş tosun, sonra da salacaksın sokağa. yapayalnız, biçare (panter emelle uzaktan akrabayım)..

anası zaten kokoş, konken aşuftesi. nasıl da şuh kahkahalar atıyordu kocası, piç sezercik'in (filmde öyle niteliyolar ben ne edem abey) eşşeğine parayı basarken. görüntüyü izletmeden sadece bunun gülüşünü dinletsen birine "zenci var herhal üstünde!" der. öyle şehvetli, öyle şuh kahkahalar..

velhasıl; insanlıktan nasibini almamış, küçücük bi eşşeğe dahi kırbaç vurmaktan çekinmeyecek kadar aşşağılık, yemiş yemiş sıçamamış bi velet ve onun ailesi işte bunlar..

eşşek zikesiceler n'olacak!
    (rahmetli baskan kennedy, 16.11.2008 03:06)
  15. günün birinde çulsuz bir velet tiyatrosunda çalısıp üç kuruş para kazanmak için ömür dolduran, cevat kurtuluş akibetine gark olmuş olan yeşilçam develiğinin kullandığı araç.
    (ceket yok pantolon verelim, 16.11.2008 04:08)
  16. son hali için (görsel: şişko nuri/49228)
    (insansevmeyenhayvan, 29.12.2008 19:51)
  17. türk filmlerindeki kötü adam karakterlerine yeni soluk getirmeyi başarmış şahsiyet.
    (binicem üstüne vurucam kırbacı, 04.01.2009 04:37)
  18. (bkz: yerli malı eric cartman)
    (gargusuzabdal, 30.01.2009 21:29)
  19. 1960'larda radyodaki reklam kuşakları içinde haftada bir yayınlanan, orhan boran'nın yaptığı, "orhan boran ve yuki" adlı programın sevimli kişiliklerden birisi. ne yazık ki çok az kişi anımsıyor onu.

baş kahramanı yuki'nin en yakın arkadaşıydı ve sonradan yayımlanan çizgi romanında da vardı.

bir macerasında yuki ile değişik bir konuşma bulmuşlardı ve bu tarz, çocuklar arasında küçük bir moda oluşturmuştu.

mesela yuki, 'şişko nuri" demek yerine şöşköf nöröf diyerek bir anlamda şifreli konuşuyordu. bir çeşit kuş diliydi ama yuki tavşan olduğu için buna tavşan dili de denebilir.
    (nuhungemisi, 30.01.2009 21:57)
  20. (görsel: şişko nuri/67936)
    (wildboy, 04.03.2009 18:06)
  21. en son kayseri'de bir havuz'un düğün salonun'da sahneye çıkmadan önce gördüğüm kişi.. nereden nerelere..
    (prense binmiş beyaz at, 22.04.2009 14:53)
  22. kendisini dövüp stresinizi atabilirsiniz:
    http://siskonuri.mybrute.com/
    (iao, 07.05.2009 20:36)
  23. meşhur eşek satın alma repliğinde dikkat edileceği üzere "oh yeaaa alıcak vavam!!" dediği duyulur. çünkü üst dişleri o kadar dışarıdadır ki "b"leri söyleyemez bile tosunum.
    (hacktor, 13.05.2009 18:07 ~ 18:08)
  24. sözlüğün gayri resmi (ve kanımca gayri meşru) maskotu
    (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 26.05.2009 14:53)
  25. ''pehhhh beeee'' dediğim oyuncudur. sezercik filminde ufacık bir rolü olmasına rağmen herkesin dilindedir repliği.

''fıstık benim olacak. binimce üstüne. vurucam kırbacı vurucam kırbacı.'' gibi bir replik kullandıktan sonra pis bir kahkaha atan, ağzını açmaktan gözlerinin kaybolduğu kişidir kendileri. aslında bunun öncesi de vardır. tam açık artırma başladığında ''babaaaaaaaaa'' diye bağırması, garip birşeyler olacağının habercisidir. insanlar onu izledikten sonra, iyilerin kazanmasını istemişlerdir. yeşilçam'da bir dönüm noktasıdır. ama işte bu oyuncunun da diğer oyuncular gibi değeri bilinmemiş ve değerlendirilmemiştir. çok az filmde oynamıştır. şuan da sihirbaz yardımcılığı yapıp, türkiye'deki ilköğretim okullarını gezmektedir.

ayrıca south park'ta eric cartman'ın, nuri tosun'dan etkilendiği hakkındaki dedikodular da her an doğru çıkabilir. görsel ve işitsel olarak neredeyse aynıdır.
    (tmb, 07.06.2009 12:27)
 sayfa  / 2