şişko   

adana çık aradan

1. fazla kilo sahibi, tombul, hömbülü kişilik.
    (azureel, 05.04.2004 15:07)
  2. şişkoluk sadece vücutta olmaz.tek bir bölgede toplandığı da olur.örnek;yanaklar büyüktür ama genel incedir.(bkz. nightwish)
    (nightwish, 09.04.2004 02:25)
  3. kemiklerim iri diyen insanlar.
    (favorius, 09.04.2004 02:33)
  4. tartıların genellikle yanlışlıkla fazla tarttığı insan.
    (elvishking, 14.06.2004 17:35)
  5. bıngıl bıngıl vücudunda sarkıklar olan kimse
    (cashmere, 14.06.2004 19:14)
  6. (bkz. şişman)
    (spyder, 14.06.2004 19:17)
  7. (bkz. şişko patates)
    (esdora, 01.08.2004 13:03)
  8. vücudundaki yağ oranı %20yi geçen kişi. ayrıca (bkz. şişman olmanın zorlukları)
    (mystra, 01.08.2004 16:56)
  9. boğaziçi yurtlarına paket servisi yapan bir fast food lokantası
    (mavio, 15.01.2005 16:51)
  10. o kadar şişmanmış ki, ne zaman insan içine çıksa herkes işini gücünü bırakıp onu seyredermiş. o da gözlerden o kadar rahatsız olurmuş ki, gidip daha çok yemek yer, daha çok şişmanlarmış.
    (bkz: mahrem)
    (bkz: elif şafak)
    (bkz: nazar sözlüğü)
    (saçmaladı yine bu, 08.02.2007 10:47)
  11. tombik , toparlacık.
    (palyanço pogo, 31.07.2007 13:44)
  12. dengesiz beslenme kurbanı, yediğine pişman edilen, sıkıntılı insan profili. kompleksliyi kızdırma sıfatıdır ayrıca.
    (heidi, 13.05.2008 21:40 ~ 21:41)
  13. daha küçücük bir çocukken üzerime yapışan laf. ve hep öyle kaldım, her daim şişko, oturduğu yerden ayağa kalktığında pantolonunun göbek altı kısmı katlanan, zayıflığın, inceiğin nasıl olduğunu merak eden, maçlara alınmayıp o gerizekalı renklam filmi yüzündan "kale küçük ayı büyük" denilerek belki kaleye geçirilen biri olarak. tabi zamanla alışıyor insan buna, büyüyor, olgunlaşıyor, bunu kaldırabilecek kıvama gelebiliyor ama dedim ya, ya çocukluk? işte o unutulmuyor, ilk aşkın yanına sırf fiziksel görünüşünün kötülüğü yüzünden yaklaşamamak, en neşeli anında "eheheh dimi lan şişko" denilerek aşşağılanmak, küçük düşürülmek. artık başıma gelmiyor bunlar, hiçbir arkadaşım, eşim-dostum bunu yüzüme çocukluğumda bana yapıldığı gibi vurmuyor, sadece sağlığım için çekinerek biraz zayıflamamın iyi olacağı söyüyorlar.

eğer bir gün biriyle evlerinsem, çocuğum olursa böyle olmaması,onun çocukluğunu şişko geçirmemesi için elimden geleni yapacağım.
    (yaqui, 13.06.2008 14:10 ~ 14:11)
  14. geçen hafta istatistik finali sonrası yurda doğru yürüyordum. önümden de 2 kişi daha yürüyor. yalnız her türlü düşünce beynimin içinde o anda. yolda yürüdüğümün bile farkında değilim, o derece. havalar da ısınmış, personel, müdür çocukları falan da ortalardaydı. hafif yokuş şeklinde olan yoldan aşağıya doğru kolları açmış, oldukça şişman ve de şeker bir kız çocuğu bana doğru koşuyor. aslında bana laf atmadan önce farketmemiştim bile kız çocuğunu. tam yanımdan geçerken suratıma bakarak;

-şişkoooo

diye bağırdı ve geçti. buz kesildim birden. küçücük çocuk ağzıma sıçmıştı resmen. dahası önden giden 2 genç de gülmemek için kendilerini kasıyorlardı. kasmak da bi yere kadar tabi. bildiğin gülmeye başlamışlardı. ben de gülüyordum tabi, yüzümde "ahaha. ah bu çocuklar yok mu işte" ifadesi vardı. ama feci bozulmuştum. giden 2 kişiden birisi durumu kurtarmak için yanındakine "manyak bu çocuklar ya" falan dedi, ancak kalbim hala kırıktı ve yüzümde hala salak bir gülümseme vardı.

göbeğimi içime çekerek yurda doğru yürümeye devam ettim. evet biraz kilolu olabilirim ama kabul etmiyorum 'şişko'yu. ufaklık, asıl sensin şişko. tamam mı? ühüü.
    (dzingis, 13.06.2008 15:18 ~ 15:20)