|
|
- okuyucuya ve dahi yazar kısmına sıkıntı verebilecek bir giri tarzı.
o ne ki der gibi olduğunuzu hissediyorum. zaman kaybetmeden anlatıyorum: bir başlıkta aynı yazar tarafından neredeyse dakika yemeden arka arkaya yazılmış 3 veya daha fazla giri görüyorsanız bu şelale stili giri oluyor.*
herhangi bir başlığa bir şeyler yazılacağı zaman genelde bütünlük ifade etmesi açısından her şey toplanıp yazılır. unutulan, yanlış yazılan şeyler varsa editlenir, düzeltilir. farklı bir olaydan bahsedilecekse veya giri editlemek istemiyorsanız altına bir yenisini eklersiniz.
bu stilde ise kanıksanmış formatlara karşı geliniyor ve postmodern bir tarz oluşturuluyor. akla gelen ilk cümle yazılıyor. budur deniyor. bir cümle daha toparlanıyor, yeni giri gönderiliyor ve bu böyle gidiyor. özellikle bkzların ayrı giriler olarak sunulması çok önemli bu akımda.
- liste oluşturmak için en güzel yöntem. böylece başlığınız hep günün başlıklarında üstte ve mutlu kalır.
- (bkz. bir chat ortamı olarak sozluk)
- itü sözlük hayatta yokken kendi kendime oluşturduğum sözlükteki bilgileri itü sözlük'e aktarmama arılar tarafından verilen ad
(bkz. http://www.geocities.com/...)(erdemetal, 22.08.2004 23:53 ~ 24.08.2004 00:13)
- sözlükte estetik ve kolay okunulabilirliği sağlamak açısından bazen gerekli olduğunu düşündüğüm giri stili. bir başlıkla ilgili birbirinden tamamen alakasız şeyler yazılabilir. bunları aynı giriye sıkıştırmak saçmalıktır. okunmayı zorlaştırır. misal "o" kelimesi. hem roman adı, hem film adı, hem şarkı adı, hem de diğer anlamlarda kullanılmaktadır. bir giriye destan gibi hepsini kusmaktansa 1. giri olarak: x yazarının şöyle güzel bir eseridir, 2. giri olarak: x yönetmeninin şöyle boktan bir filmidir, 3. giri olarak: x şarkıcısıın şöyle hüzün dolu bir şarkısıdır, 4. giri olarak: şekil olarak sıfıra bnzemektedir, 5. giri olarak: ibneliği felan simgeler diye ayrı ayrı yazılması daha mantıklıdır. girim artsın götüm kalksın yöntemi olarak görülüyorsa da giri sayılarının başkaları tarafından görülmesi engellenir veya en çok giri giren kullanıcılar bölümü kaldırılır; böylece girim artsın mantığıyla saçma sapan şeylerin girilmesi engellenmiş olur.
(lethe, 26.08.2004 13:43)
|