liseden sıra arkadaşım. somurtkan tosbağam, nazlı çiçeğim. oldu bitti sözlüklere ilgisi olan, "giri" (kelime) ezberlemeyi hobi edinmiş çalışkan yazar. sabah kahvaltılarımın dumanı tüten poğaçası, tavşan kanı çayı, akşamüstü mahmurluklarımın un kurabiyesi, sütlü kahvesi. nazımı çeken, kaprislerime sabır gösteren vefa tomurcuğum müttefik insan. yol arkadaşım, çatalkaram, şarköylüm. her daim uzun tırnakları yüzünden az çekmişliği yoktur. en sevdiğimiz dostumuz olan pala bıyıklı yeniçeri abimizi yıllar sonra tekrar bulmamız ziyadesiyle mutlu etmiştir her ikimizi de. bir zamanların sıkı passioncısı, titusçısı. le guinde okutacağım ona inşallah. tadından yenmez(!) yemek tarifleriyle manik depresif çizgi filmler çevirmeni. beşiktaş çarşı'daki seyyar dvdcilerden satın aldığınız, ekranın ortasında izleyicilerin kafaları görünen filmlerin o acayip acayip altyazılarını çeviren o'dur. evet, sorumludur. çeviri yardımları konusunda çok şey bekliyorum ondan sözlükte. bir de, bir gün çok para kazanıp bir uçak gemisi satın alacağız onunla; sonra o gemiye atlayıp ispanya'ya gidecek, tomasin eşliğinde fiesta yapacağız. eğlenmekten yorgun düşecek, oracıkta uyuya kalacak, rüyamızda yiyip içtiklerimizi kendimize saklayıp sizlere gördüklerimizi anlatacağız... o roma'ya taşınacak, ben paris'e. kartpostallar atacağız birbirimize. ama ondan önce dörtlü zirveler yapacağız daha...
neşe biriktiren, vefa örneği, "böyle de arkadaş olunabiliyormuş" dedirten, sevilen, hep varolası kişilik...
hoş gelmiş.
girilerimde yaptığı detaylı araştırmalar sonucu beni deşifre edebilmiş, çok nadir gittiğim yazlık tatil sitesinin farklı bloklarından tanışık çıktığımız nesildaşım yazar. gördüğüm kadarıyla çevresinde sevilen, beğenilen biri. girilerini takip etmekteyim. umulur ki gelecek yaz, kendisinin iyi niyetli temennileri vücuda gelecektir.
12 yıldır ortak geçmişe sahip olduğum yazar. hayatınız boyunca her şeyi sorgular, her şeye sahip olabilirsiniz ya da sahip olduğunuzu düşünebilirsiniz. yıllar geçer eksik olan bir şeyin yaptıklarınızdan zevk almayı engellediğini hissederseniz içten içe. hayatın anlamını bulmak ve onu doya doya yaşamak için satacak ferrariniz olmasa da en alışılmadık şeyleri yapar yine başaramazsınız. metrelerce yükseklikte bir dağda kamp kurar güneşin doğuşunu izlersiniz bulutlar ayağınızın altındayken, ya da azgın sularda rafting yapar ve botunuzun suyla dik bir açı yaptığında tüm sinirleriniz gerildiğini hissedersiniz. suyun altında nefessiz geçen saniyeler ve ardınızda bıraktığınız mesafenin ardından içinize çektiğiniz havanın bile aradığınız şeyin olmadığını söyler duygularınız, ne de iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünü iyi bir derece ile bitirmek ve amerika'daki en iyi okullardan kabul almak sizi tatmin eder. o sırada sabahlara kadar konuştuğunuz bir yardımcınız vardır. bazen şans meleği , bazen sırdaşınız olur bazen de mezuniyet yıllığına yazı yazan eski bir okul arkadaşınız. hayatınıza yön vermeden ve çok uzaklara gitmeden önce yeniden keşfetmek istersiniz yıllardan sonra bu kanatsız meleği. aynı şehrin havasını soluduğunuz için kendinizi şanslı hissedersiniz. bazen vapuru kaçırır ve en sevdiğiniz şehirde onunla birlikte zaman geçirir ve onun sizin için yaptığı ve tadı hala damağınızda kalan keki yersiniz. her masalın başlangıcı klasiktir, siz farklı olarak masalınızı hoş bir soru ile başlatırsınız ve iki kıtayı birleştiren köprünün altında size verdiği güzel cevap ile siz de geleceğinizi birleştirirsiniz. onunla birlikte zaman geçirmenin , gelecekte de birlikte yapacaklarınızın hayalini kurmanın aradığınız şey olduğunu anlarsınız sıcak bir günün ardından güneşin batışını onunla izlerken. sevdiğinizi her şekilde belli eder sizi de sevdiğini her hareketi ile anlarsınız. ustaca tavla oynamayı öğretirsiniz ve her sizi yendiğinde yüzünüzde bir tebessüm oluşur hala sizin bilerek yenilip yenilmediğinizi bilmeyerek. birlikte gezerken yılların tecrübeli çiçek satan teyzelerini bile dumura uğratacak şekilde onlardan kurtulur sonra aklınıza geldikçe gülersiniz. hayatınızın en önemli anlarında hep yanınızdadır, bazen eski bir okul arkadaşı bazen de bir sırdaş olarak ve bazen ömür boyu mutlu olmayı planladığınız meleğiniz olarak. bazen size kızar, bazen mutluluğunuza ortak olur ama ne yaparsanız yapın daima sizin arkanızda olur ve kendisinin de farkında olmadığı şeyleri başarırsınız onun sayesinde. ister yaşayacağı şehri ayaklarının altına seren bir kulede olsun ister dünyanın bir ucundaki ıssız bucaksız bir gölün kıyısında olsun daima sevilesi yazardır.
selam, rölanti, doğumgünü, yıllık yazısı, amerika muhabbetleri, balo, otobüsten inince atılan ilk mesaj, kek, kahvaltı, vapur yolculuğu, uçan martılar, bilmem ki, diyarbakırlı toprağım, parachutes, bayrak kulesi, tarihi mekanlar, kale kapısı, son kullanma tarihi geçmiş pişmaniye, tavla nargile fıstık üçlüsü, istiklal'deki anketörler, batman ve jokerin aşkı, galata kulesi, kız kulesi, suya düşen cep telefonu, iskender, otogar, uçak, kol saati, kızılderililer, paylaşılamayan çeyrek ekmek arası döner, paylaşılan yarım ekmek arası kokoreç, moda sahilindeki köpekler, istanbul posterleri, üstü açık araba, dört tekerlek bir direksiyondan oluşan araba, onbin beşyüz kırk yedi, jim carry ve sevgilisi, bir babanın kızına yazdığı mektup, galatasaray maçı sonrası mecidiyeköy, ılık bir sonbahar günü bostancı, mavi kanepe, sinema izlerken mısır yiyen uyuz tip, vapurda ortalıkta gezinen sevimli tip, entellektüel tartışmalar, saatler süren geyik, gitar, bahçelerde rüzgar, caddelerde rüzgar, üç boyutlu düşünme yeteneği, en güzel geçen ve hiç açılması istenmeyen trafik sıkışıklıkları, boğaz köprüsü, fatih sultan mehmet köprüsü, seçim otobüsü ve ambulans, to hear a play, istanbul'da dört mevsim, bardakta mısır, çokonat, künefe, converse nike kardeşliği, dört kere niyet edilip gidilemeyen koru, 6 kere niyet edilip sonunda gidilen ada, çılgın otobüs şoförleri, sakin ve tecrübeli uçak pilotları, bileklik saç bandı bluz üçlüsü, gılgamış, kürk mantolu madonna, coldplay, çikolata, tiramisu, dalgalardan ıslanmak, yağmurda ıslanmak, yemin etmek, ehliyet, nazlı, küba, master tezi, akbil sesi ve en önemlisi senden duyduğum ve seninle anlam kazanan bir çift sözcük "seni seviyorum".
tiyatronun karanlığından faydalanıp cilve yapıyorum o'na.
son gittiğimiz oyun fazla karanlık değildi, yapamadım. sebebi budur.
başka mânâlar çıkarmasın...
ben bilmesem de sözlüğe geldiğim ilk günden beri takibindeymişim. doğru diyor vallahi. biraz önce mesaj butonunu tıkladım. gelen ilk mesaja baktım; şekspirin sonesi. beni ilk karşılayan, girilerimi okuyup geçmiş olsun dileklerini ileten ilk yazardır. ilgisinden dolayı teşekkürü bir borç bilirim kendisine. bundan sonra o da benim takibimde olacaktır efendim. *