nisan ayında müzik marketlerde yer alacak yepyeni manga albümü. albüm 16 şarkıdan oluşacak, çıkış şarkısı dünyanın sonuna doğmuşum myspace'ten paylaşıldı bile. ayrıca bu albümde fanların ses kayıtlarına da yer verilmiş.
albümün ilk klibi “dünyanın sonuna doğmuşum” adlı parçaya çekilmiş ve klipte yönetmen o larak yine dünyaca ünlü bir yönetmen yon thomas ile çalışılmış.
manga bu sefer gerçekten kendisini aşmış ve albüm şaşırtıcı şekilde çok iyi olmuştur. ferman yakın zamanda rap yapmaktan da vazgeçerse çok sağlam manga hayranı olma yolunda ilerliyorum.
manga'nın en güzel ve en kötü şarkılarını bir arada topladığı albüm. kanımca çok güzel başlayıp, bu güzellik artarak artıyor. albüm ortasında tavan yapıp, aynı hızla aşağı iniyor. ilk dinlemede hiç bir şeye benzetememekle beraber son zamanlarda en çok dinlediğim albümdür kendisi.
tüm şarkıların güzel olduğu albümlerin içine zirveyi zorlayarak girebilecek kadar güzel manga albümü. dinlerken bol bol saygılarımı yolluyorum manga üyelerine, özellikle de vokalde şahane işlere imza atmış ferman'a.
son zamanlarda yapılmış en iyi rock albümüdür. özellikle 2008 albümlerinde tüm albüme yayılamamış başarıların ardından mükemmel gelmiştir ve uzun süreden sonra bir rock albümünü defalarca dinlememe sebep olmuştur.
süper ötesi 2. manga albümü.. şarkılara mı yoksa albüm çıktığından beri sadece 1-2 şarkıyla yetinip albümü edinmememe mi ağlıcağımı şaşırdım nerdeyse. duman gibi 4 yıl aradan sonra mükemmelliğe ulaşmışlar. yakın zamanda dibime kadar gelmişlerdi, albümü dinledikten sonra konseri kaçırdığıma yıkıldım. nolur bir kez daha gelin demek istiyorum. ölmeden önce dinleyin.