belki ilginizi çeker
  1. · ak partiyi bekleyen tehlikeler
  2. · şehit anası
  3. · anne
  4. · annelerin yürek burkan gözyaşları
gündem
  1. · darwin i bitiren balık
  2. · demokratik sol halk partisi
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  5. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · ezel
  8. · staying a life
  9. · nokia 6610

şehit anneleri  

sayfa  / 2
  1. apoyu serbest bırakmadan önce fikri alınması gereken insan.
    (delilah, 08.02.2005 21:02 ~ 21:02)
  2. annenin ayrımı olmaz belki ama en mübarek annelerdir...acıların en kötüsü olan evlat acısını ciğer acısını tadmışlardır ama ağızlarından tek cümle dökülür
    -vatan sağ olsun...
    (palantir, 18.09.2005 00:21 ~ 00:22)
  3. gözünden sakınıp doya doya bakamadığı, gözünde hala yavrusuyken, yirmisinde gencecik asker ocağına yolladığı oğlu bayrağa sarılı tabutla geri gelen annelerdir şehit anneleri.
    insanın en çirkin yüzünün savaş olduğu zamanlarda belki bu kadar yanmazdı yürekleri; ama terör denilen kahpenin sırttan vuranı dağlar ciğerlerini. o analar ki, bağırlarındaki bu yangın bir aleme yetecekken başka yürekler yanmasın, bu acılar dinsin isterler, şehit olanın şehitliği bir hiç için olmasın diye "vatan sağ olsun!" derler; vatan kavramından bihaberlerse bu olayı kolay bir kabullenme zanneder...bu kabullenme değil şeref nedir, vatan sevgisi nedir gösteren bir ifadedir...
    (palantir, 18.09.2005 00:51)
  4. (comatose, 18.09.2005 01:03 ~ 01:06)
  5. (easy company, 18.09.2005 06:36)
  6. vatanına saldıran çapulcu sürüsüne karşı göğsünü siper eden kahramanların anneleridir. o anneler ki "vatan sevgisi"nin ne olduğunu en iyi bilenlerdir; elleri öpülesidir.
    (selenge, 18.09.2005 16:31)
  7. (goyathlay, 14.08.2006 14:07)
  8. şehit anası,babası,karısı,çocuğu ya da kardeşi,yeğeni,ya da arkadaşı..

herkesin bir an düşünerek üzülüp,ya da bir andan biraz daha fazla düşünerek üzülüp sonra işine,hayatına devam ettiği durumu her gün yaşayıp kendini teselli etmeye çalışan insan.

"neden???" sorusunu fazla sormanın delirmeye kadar götürebileceği insan.

ateşin aslında sadece düştüğü yeri yakması.
    (tebetha, 14.08.2006 14:15)
  9. kahrolası terör örgütü yüzünden son zamanlarda sıkça ekranlarda ve gazete sayfalarında boy gösteren onurlu insanlar.

yalnız farkettiniz mi bilmiyorum ama tepkiler artık "vatan sağolsun!!"'dan çok öteye gidiyor. şehit analarının yüreğine düşmüş olan kor dillerine vuruyor. devletin, milletin, askerin ve hükümetin tepesindekileri bıçak gibi kesen sözler duyuluyor artık ağızlardan... hep bir ağızdan "vatan sağolsun demeyeceğiz..." diyorlar...

benim silah arkadaşlarım bir hiç pahasına güneydoğuda şehit ediliyor. yıllardır dağda yaşamış, komşu devletlerin yardımları ile üstün teknolojiye sahip gerilla silahlarını kendi uzvu gibi kullanabilen terröristlere karşı; daha önce hiç silah görmemiş ve muhtemelen gördüğü ilk silah kız arkadaşı ile gittiği bir amerikan sinema filmindeki olan can dostum çarpışmaya gidiyor.... 3 aylık bir eğitim veriliyor. eline de bir g3 piyade tüfeği... şafağını sayıp bitirebilenler şanslı oluyor... bitiremeyenler şehit....

pırıl pırıl gençler terröristlerin kucağına gönderiliyor... çatışmalar her gün, her yerde.... serseri terrörist baskınlarını saymıyorum bile... ertesi gün bayiden gazete almaya korkuyorum... gözü yaşlı şehit anaları oğullarının tabutuna sarılmış "paşalar senin düğününe gelmiş oğlum... gelinin nerede?" diye ağıt yakıyor. gözlerim doluyor...

"böyle olmamalıydı." diyor şehit anaları...

hepinizin başı sağolsun...
    hepimizin başı sağolsun...
    vatan sağolsun (!)
    (hansvoralberg, 04.09.2006 10:34 ~ 15:34)
  10. (tebetha, 04.09.2006 10:38)
  11. yarasına tuz diye bayrak basmış annelerdir.. bakanlarının oğulları askerde sabit yerlere gönderilen vatanı yine de mustafa kemalin ve kurtuluş savaşında dökülen binlerce şehit kanına atfen sağolsundur.
    (cheetosyiyenpenguen, 04.09.2006 15:20 ~ 15:24)
  12. yaşanabilecek acıların en büyüğünü yaşamış, başkalarının haksızlıklarını kendi evlatlarının canıyla ödemiş insanlardır. şu hayatta acılarını kimse anlayamaz ve teselli edecek cümleyi kimse bulamaz. hep dilekleri "bunu yaşayan en son anne ben olayım" dır ama ne yazıkki sonrası da gelir. bir yerlerde birileri yanlışlar yapıyor, bunların bedelini bu insanlar ödemek zorunda mı? diye sorarsınız gözlerine bakarken..
    (püskül, 02.10.2006 23:21)
  13. elleri öpülesi annelerdir.besledikleri,yetiştirdikleri,okuttukları evlatlarını bu vatana feda etmiş yinede neden dememiş annelerdir.annelerin en yüceleri,en büyükleridir.
    (bulamadım, 03.10.2006 00:57)
  14. içimde hep özür dileme hissi uyandıracak, bir insanın içinde barındırabileceği en büyük acıyı yaşamış annelerdir.
    (bade i çu nar, 21.02.2007 16:21 ~ 10.04.2007 01:32)
  15. çeşitli hakları savunduklarını iddia eden katillerin çocuklarına sarılma haklarını ellerinden aldığı annelerdir.
    (ivyy, 02.03.2007 21:27)
  16. (strateji, 09.04.2007 23:09)
  17. (beşincicemre, 09.04.2007 23:22)
  18. eli öpülesi, böyle bir evlat yetiştirdikleri için saygıyla önlerinde durulması gereken annelerdir.
    (stay away, 20.04.2007 12:20)
  19. şehitlerin cenazelerinin başında uzatılan mikrofona ' o devletin başındakiler şehitlerin kanında boğulsun.' diye tüylerimi ürperten bir beddua okuyan annelerdir.sonra da oğluna çürük raporu çıkartmış olan bir başbakanın sözleri geliyor akla 'askerlik yan gelip yatma yeri değildir.' kimse öyle olduğunu iddia etmiyor zaten...
    (nechter, 31.07.2007 01:24)
  20. artık acaba onlar da mı oğluna sahte çürük raporu alan, şehitlere kelle, teröriste sayın diyen bir adam(?)ın başkanı olduğu partiye oy verdi diye düşünebildiğim insanlar. evlat acısı hiç bir şeye benzemez cümlesini gözlerinden okuyabildiğimiz, o acıya rağmen dimdik duran vatan sağolsun diyen, cennetin ayaklarının altında olduğu insanlar.
    (munequita, 31.07.2007 02:45)
  21. çok yüce insanlardır kendileri.. altından üstünden siyaset yapılamayacak kadar yüce..
    (vasdeferans, 31.07.2007 02:50)
  22. "askerlik yan gelip yatma yeri değildir" lafının en içlerine oturduğu annelerdir. vatan sağolmalı ancak bu gencecik yaşta toprağa verdiği evladı da sağolmalıydı. bunun acısı bir yerlerde kalır ve söylenecek tek söz "vatan sağolsun"dur. ve birileri kalkıp bir gün "şehit cenazeleri gereğinden fazla yaygaralı oluyor" der. annenin acısına tuz basar belki bu söz. geride kalan bir başbakan sözü değildir elbette. yalnızca ciğeri yanacak olandır; şehit anasıdır.
    (smurfette büyücüler diyarında, 31.07.2007 03:15)
  23. pek muhterem medyamızın sadece şehit cenazelerinde farkettikleri, şefkat zengini, yufka yürekli, çektikleri acı ve yücelikleri kelimelerle anlatılamayacak anneler.
    (erken teşhis, 31.07.2007 07:43)
  24. elleri öpülesi analardır.
    (beşincicemre, 10.10.2007 01:09)
  25. şehit anası başlığında incelemek isterdim ama sabahın 5 inde o kadar koydu ki sözleri yönlendiğimi umursamadım... oraları düşündürdü... cocukluğu,toyluğu,masumluğu düşündürdü yine....

kamil abalıoğlu nun şehit anası türküsü

dün gece yavrumu rüyamda gördüm
    yün çorap istedi o sabah ördüm
    zarfa şırnak yazıp postaya verdim
    askerin anası erinmezimiş

yanası yanası ciğer yanası
    yansa da ağlamaz şehit anası
    ananın yaktığı asker kınası
    kıyamete kadar silinmezmiş

zamanı tez geçti üç ay kalmıştı
    kuşkunun yerini umut almıştı
    cansız hayalim diye resim salmıştı
    belkide gidipte gelinmezmiş

soğukmuş oralar her taraf karmış
    dağlar amansızmış,yolları darmış
    bastığı yerde de bir mayın varmış
    toprağa basarken bilinmezmiş

nöbete giderken gününü saymış
    az değil uz değil tam ondört aymış
    o gece görmedik bir yıldız kaymış
    yıldız sahibine görünmezmiş

al kanları beyaz kara dökülmüş
    kol kopmuş yavrumun topuk sökülmüş
    duydum ki ciğerim ölürken gülmüş
    halbuki ölürken gülünmezmiş
    (tombalaci pascal, 10.03.2009 05:16 ~ 05:18)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil