gürleyen gök veya kükreyen aslan gibi horlayan ve özellikle de yanınızda veya bucağınızda oturuyorsa; şehirlerarası seyahati işkenceye çeviren yolcudur. dürtersin olmaz, hafiften dirsek çakarsın olmaz; adam bir dalmıştır ki dünya yıkılsa uyanmaz. uyansa da şöyle bir sersem sersem bakıp, neye tamam dediğini bilmeden tekrar uykuya dalar ve dolayısıyla horlamaya başlar. hele bir de gece yarısı yolculuğunda iki kat çile çekersiniz, sinir katsayınız ekstra bonus kazanır. otobüste bir yanda gecenin sessizliği öte yandan da horlayan arkadaşın gürültüsü, nöbetleşe birbirini takip eder. üstelik adamımız bir de yanımızda uyuyorsa, kafası ikide bir üzerimize düşer, ağzının suyu omuzlarımıza akar. bunlar da ekstra eziyet ve iğrençliklerdir.
sabır sınırlarını zorlayan yolcudur ama sakin olunmalı ve horultunun iyice şiddetlenmesi beklenmelidir. işitme sorunu yoksa sesi 80 db eşiğini aştığında kendi gürültüsüne uyanacaktır. yapmanız gereken şey, o yeniden uykuya dalmadan önce uykuya dalmaktır. hızlı olan kazanır.
ses kirliliği yaratır. bir de bunun gürültü kirliliği var. dün gece saat 1 sularında anadolu turizm izmir otobüsünde osuran medeniyetsiz sana sesleniyorum, gör bunları. şehirler arası otobüste horlayan yolcuya adamların bir sövmedikleri kalmış. seni görseler kafa göz dalarlardı herhal. bi daha da osurma arkadaşım. pırasa mı yedin ne yedin bilmiyorum ama resmen için çürümüş senin.
orospu çocuğudur.. kimse kusura bakmasın ama böyle devasa horlayan her insan kendini bilir en azından daha önceden birileri söylemiştir "abi içine ayı mı kaçtı" diye en azından bir kere uyarılmıştır. çevresindekilere saygısından böyle bir durum varsa uyunmamalıdır gerekirse. sen uyuyacaksın diye geriye kalan 50 kiş uyuyamayacak mı? sikerler..
(bkz:
birtakım şeylere çok sinirlenmiş yazar)
istanbul - artvin arası yolculuğumda samsun'dan ordu'ya kadar kafamı siken yolcudur. hadi ben uyumam yolculuklarımda ama uyumaya çalışanlar rahatsız olmaz mı ? olur tabi.. dayanamayıp 40 kişi adamın kafasını sikeceklerdi ki adam uyandı.
(bkz:
otobüste sikerler ama)
her seferinde eskaza yanıma kız gelir diye düşünüyorum ama olmuyor sözlük. olmuyor. yine, yeni, yeniden tüm benliğiyle horlayan bir zonta ya da şakır şukur sakız çiğneyen götleğin teki gelip oturuyor yanıma.
hani çok isteyince oluyordu hayat? çok istedim ama yanıma hep bu hıyarları verdin.
dikkatleri farkında olmadan üstüne çeken yolcudur.
(zerya, 03.11.2009 22:11)
bir tanesinin arkasındaki yolcu tarafından boğazı kesilmişti. o günden beri en arkada yolculuk ediyorum.
"- pardon uyuya kaldınız galiba biz mersini geçeli epey oldu suriyedeyiz şu an yolun geri kalanında develerle devam edeceğiz hadi hazırlanın" deyip afallatmalı ibnetorları. ters yaparsa ses yapan gırtlağı çıkartılıp eline verilmeli.