gündem
  1. · kar yağarken hissedilen duygular
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · annenin gençlik fotoğrafları
  7. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  8. · ku klux klan
  9. · aferin çocuğum otur sıfır

şehir tiyatrolarında 2 ay boyunca bilet 1 ytl  

1. 2006 aralık ve 2007 ocak dönemlerinde tam bilet için 1 ytl, indirimli bilet için 50 ykr olması sebebiyle şehir tiyatrolarında izdihama sebep olması beklenen durumdur. özel tiyatro sahiplerini kızdırmış bu durum. ama siz de indirin bilet fiyatlarınızı 1 ay için değil mi? 1 ay kar etmemeyi göze alıverin. 1 ay için amacınız tiyatroya seyirci kazandırmak olsun. bu işin altında siyasi sebepler aramak işinize geliyorsa başka tabii.
    (posof, 21.11.2006 15:54)
  2. güzel bir uygulama lakin geçim derdine düşmüş, sanatla ilgilenme lüksünü ve de alışkanlığını edinememiş halkın bu durumu ne kadar sevinçle ve ilgiyle karşılayacağı muamma...
    (labirent, 21.11.2006 16:09)
  3. büyük dalgalanmalara,sevinç çığlıklarına neden olmayacak durumdur.hali hazırda sanata ne kadar değer veren bir toplum!olduğumuz düşünülürse,nihayetinde zaten müdavim olan seyirciye promosyondan öteye gitmeyecek durumdur.
    (gelmir tasartir, 21.11.2006 16:40)
  4. şehir tiyatrolarının ve oyuncuların desteği ile başlatılan kampanyadır. çok güzel görünmesine karşın birazda acı bir yanı var bu kampanyanın. her şey hoş güzel indirim yapıldı fakat bu indirimin amacı promosyondan çok tiyatroya gereken önemi vermeyen halkımızın tiyatroyu görmesi tanıması ve tiyatronun sevdirilmesidir. bu ancak sanatsal ve kültürel olarak fazla gelişmemiş ülkelerde görülebilir bir durum bunun sorumlusu ise çocuklara altıncı sınıfa gelmelerine karşın müzik dersinde küçük kurbağa öğreten sanat tarihini bile üniversitede gösteren eğitim sisteminin suçudur. dünya çapında tanınan bir tek sanatçımızın bile olmaması gerçekten acı bir durum. bugün ülkemizde tiyatroya giden kişi sayısı oldukça düşük. bize her zaman derste anlatırlar "bir ülkenin gelişmesi için ekonomi kadar sanatta gereklidir" "tiyatro hayatın aynası günün ışığıdır" hatta örnek olarak almanyanın ikinci dünya savaşından mağlup çıktıklarında ilk yaptıkları şey ekmek fırını ikincisi ise tiyatro olduğudur. bunların üniversiteler kadar ilk ve ortaöğretim kurumlarında da gösterilmesi gerekir. bir öğrenciye şurayı okuyun sınavda çıkacak derseniz ya ezberler ya sıranın üstüne falan yazar fakat küçük yaşlarda konuyu anlatırken alıp bir tiyatroya götürüp gösterseniz etkilenecektir. belkide içindeki yeteneği ortaya çıkarmış olursunuz çoğu ressam oyuncu, oyun yazarı yeteneğini küçük yaşlarda toplumda saygınlık kazanmış sanatçıları örnek alarak, onların eserlerinden etkilenerek, kazanmıştır. işte tiyatroda bugün bu kampanyanın çıkmasının tek amacı budur. eğer gereken önem verilirse küçük yaşlardan itibaren eğitim sağlanırsa sanatsal olarak kültürü gelişmiş bireyler yetişebilir hatta bizden de pek ala bir moliere anton çehov arthur miller çıkabilir yeter ki uygun altyapıyı oluşturabilelim.
    (dna, 21.11.2006 17:36)
  5. tiyatro biletlerini tükettiren kampanyadır. tiyatroya gerçekten gitmek isteyen bile gidemeyecek ona yanarım ben.
    (akaydo, 21.11.2006 18:49)
  6. istanbul büyükşehir belediyesi şehir tiyatroları'nın hangi akla hizmet olduğu çözülemeyen "vatandaş tiyatro seyretsin" gibi saçma sapan bir felsefenin altına gizlenerek yapılan, tiyatro sanatını ülkede bitirme çabasıdır...

(bkz: 1 ytl'ye karı da versinler o zaman)
    (gurbish, 30.01.2007 11:01)
  7. (lazarushadow, 30.01.2007 11:10)
  8. (azwepsa, 30.01.2007 11:44)
  9. (sycrone one, 30.01.2007 11:47 ~ 11:49)
  10. istanbul büyükşehir belediyesi şehir tiyatroları'nın hangi akla hizmet ettiği çözülemeyen vatandaşlarca protesto edilen hizmeti. zaten onlara göre vatandaş niye tiyatro seyretsin ki? saçma. vatandaş 1 ytl ye karı siksin. o zaman olur.
    (easy company, 30.01.2007 11:48)
  11. tiyatroya tecavüz kampanyasıdır kısaca..kısa vadeli promosyon ise eğer amaçlanan bunu gidin iett biletinde yapın kardeşim dedirten kampanyadır..sanata el atmayın..hayır sonra millet oha 1 ytl deyip her tiyatroya bilet alıyor..sonra da gitmiyor..bizim gibi bilet almak isteyenler ise kusura bakmayın efendim biletimiz kalmadı sözleriyle ödüllendiriliyoruz..hayır efendim tiyatromuzun promosyona ihtiyacı yok..hayır efendim ben tiyatroya gitmek istediğim zaman gerekirse başka harcamalarımdan kısıyorum ve gidiyorum...tiyatroya büyük bir hizmet yaptın ibb çok sağol..artık oyunlar kapalı gişe ama boş salona oynuyor..ellerine sağlık..tiyatroyu da ayaklar altına aldınız..ellerinize sağlık...tiyatro oyuncusunu yazarını desteklemek yerine çok daha güzel bir hizmet yaptınız tiyatroya...ibb'nin diğer promosyonlarını da sabırsızlıkla beklemekteyim..1 tiyatro izleyene 1 tiyatro oyuncusu bedava..ya da her eve bir tiyatro...ne dersiniz hoş olmaz mıydı?
    (fakespeare, 30.01.2007 11:52 ~ 11:53)
  12. sebebini idrak edemedim ama,
    zaten devlet tiyatrolarının fiyatları gayet uygun (öğrenci 4ytl sanırım)

üstelik de ne zaman gitsem son güne asla yer bulamıyorum, vatandaş tiaytro izlesin mantığını kavrayamadım, ilginçmiş.
    (serzenis, 30.01.2007 11:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil