şehir tiyatrolarının ve oyuncuların desteği ile başlatılan kampanyadır. çok güzel görünmesine karşın birazda acı bir yanı var bu kampanyanın. her şey hoş güzel indirim yapıldı fakat bu indirimin amacı promosyondan çok tiyatroya gereken önemi vermeyen halkımızın tiyatroyu görmesi tanıması ve tiyatronun sevdirilmesidir. bu ancak sanatsal ve kültürel olarak fazla gelişmemiş ülkelerde görülebilir bir durum bunun sorumlusu ise çocuklara altıncı sınıfa gelmelerine karşın müzik dersinde küçük kurbağa öğreten sanat tarihini bile üniversitede gösteren eğitim sisteminin suçudur. dünya çapında tanınan bir tek sanatçımızın bile olmaması gerçekten acı bir durum. bugün ülkemizde tiyatroya giden kişi sayısı oldukça düşük. bize her zaman derste anlatırlar "bir ülkenin gelişmesi için ekonomi kadar sanatta gereklidir" "tiyatro hayatın aynası günün ışığıdır" hatta örnek olarak almanyanın ikinci dünya savaşından mağlup çıktıklarında ilk yaptıkları şey ekmek fırını ikincisi ise tiyatro olduğudur. bunların üniversiteler kadar ilk ve ortaöğretim kurumlarında da gösterilmesi gerekir. bir öğrenciye şurayı okuyun sınavda çıkacak derseniz ya ezberler ya sıranın üstüne falan yazar fakat küçük yaşlarda konuyu anlatırken alıp bir tiyatroya götürüp gösterseniz etkilenecektir. belkide içindeki yeteneği ortaya çıkarmış olursunuz çoğu ressam oyuncu, oyun yazarı yeteneğini küçük yaşlarda toplumda saygınlık kazanmış sanatçıları örnek alarak, onların eserlerinden etkilenerek, kazanmıştır. işte tiyatroda bugün bu kampanyanın çıkmasının tek amacı budur. eğer gereken önem verilirse küçük yaşlardan itibaren eğitim sağlanırsa sanatsal olarak kültürü gelişmiş bireyler yetişebilir hatta bizden de pek ala bir
moliere anton çehov arthur miller çıkabilir yeter ki uygun altyapıyı oluşturabilelim.