|
|
- şarkı sözlerinin gerçek hikayeleridir. şarkı sözlerindeki şifreler bütünü de diyebiliriz. evet, bunca zaman bizi boş söz yazdıklarına inandıran popçularımızın şarkı sözlerindeki gerçek anlatılmak istenenlerdir diyip tanımımızı yapalım ve örneğimize geçelim;
uygulama 1: korkma kalbim - bengü
bengü adlı hanım kızımızın son zamanlarda hit olan şarkısı korkma kalbim ile başlayalım. ne kadar korkmasa da bengü' nün içindeki fırtınalardan haberimiz var mı? hiç sanmıyorum.
hemen inceleyelim;
adım adım yaklaştım zafer' e: evet, bengü hanım kızımız zafer adlı bir genci çok sevmiştir. ama maalesef birleşememiş olacaklar ki bu şarkıyı söylerken demoralize oluyor, olmamalı.
bulunmayan bir aşk arıyorum: evet. madem bulunmayan aşk nasıl arıyorsun bengücüğüm demezler mi adama? ben olsam derim. bulunmayan aşk arıyormuş. bulamazsınız efendim.
senin olmasını becerir gibiyim: senin olmasını becermek... hmm. hiç girmeyelim bence. evet.
bu sefer yanacak yürek olmayacak, çünkü kalbim aynı dertle ağlamış: bu çünkünün anlamını çözene her şeyi verebilirim. yanacak yürek olmayacak çünkü kalbim ağlamış. alakayı bulanlar mesaj atsın bir zahmet.
şimdilik beynim sulandı ve çok afedersiniz bengü dinledim. bir bon jovi arası veriyorum. devam edeceğiz umarım.
- şarkıyı söyleyen: geçer
şarkı ismi : geçer
geçeeer geçer, bu da geçeer
bir an gelir lafım geçeer
kolay değil canım çekeeer.
kimi seversen sev benim adım geçer
meali: evet açıklıyorum. benim adım kutsi değil, geçer.
- (bkz: sen nasıl istersen/3)
- "çile bülbülüm çile"
bu şarkı sözünü ele alalım. yıllardır içimde dert olmuştur, magazin programı gibi spor haberleri olur, bilenler bilir. "yok x takımının teknik direktörü y'nin forrvetteki sakatlıklar yüzünden canı sıkkın, başı belada" gibi repliklerin ardından bu şarkıyı çalarlar. kardeşim orada bahsedilen "çile" dert, tasa değildir ki.
"çilemek" fiilinden geliyor. anlatılmak istenen bülbülün dile gelerek ötmesidir.
|