şarkılarda solistin veya koronun okuduğu kısımdır, asırlarca insan kulağının algılayıp mana verebileceği sözcüklerden seçilmiş olsa da 20'nci yüzyılın ikinci yarısından itibaren yaşanan adam kıtlığı, zibidilerin şarkıcı olarak değerlendirilerek heba olmaktan kurtarılması projesi, ipsiz sapsız adamların maymun taklidi yaparak şarkıcı gibi görünmesi gibi nedenlerle manasız ve saygısız söz öbekleri de bu sınıfa dahil edilmiştir.
insana hiç saygısı olmayan, herkesi kendisi gibi sinek vızıltısı mübtelası zanneden medyatik müsveddeler hiçbir mana ifade etmeyen, insanın canını sıkan saçma şarkı sözlerini bir psikolojik kaos oluşturmak maksadıyla kullanmaktadırlar. bazı cühela hemen dinleme o zaman diye akıllarından geçirmiş olabilirler. dinlemiyorum elbette, ama duymak da istemiyorum.
hani söz hiç olmasa da şarkı şarkı olur ama bunlarda istemli bir şarkıyı ve sözleri berbat etme uğraşı var...
şarkıların sözlü kısımlarıdır efendim. buna şarkının lirikleri diyenler türedi son zamanlarda. şarkı sözü yerine lirik demek sanırım hayatta büyük bir kolaylık sağlıyor.
türkçemize sahip çıkalım. lütfen.