belki ilginizi çeker
  1. · kalbim ellerim kadar küçük değil
  2. · yazacak konu bulamamak
  3. · metal müzik
  4. · sözlükteki lyric eksikliği
  5. · platonik aşkın yaptırdıkları
  6. · hemencevir com
  7. · neden kaşların beyazlamış arkadaş
  8. · kuran okumayıp şarkı sözü okuyan kişiliksiz tip
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · ugg düşmanı ezik kızlar
  3. · yeşim salkım
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  8. · prova
  9. · karacaşar belediyesi

şarkı sözü  

1. şarkılarda solistin veya koronun okuduğu kısımdır, asırlarca insan kulağının algılayıp mana verebileceği sözcüklerden seçilmiş olsa da 20'nci yüzyılın ikinci yarısından itibaren yaşanan adam kıtlığı, zibidilerin şarkıcı olarak değerlendirilerek heba olmaktan kurtarılması projesi, ipsiz sapsız adamların maymun taklidi yaparak şarkıcı gibi görünmesi gibi nedenlerle manasız ve saygısız söz öbekleri de bu sınıfa dahil edilmiştir.

insana hiç saygısı olmayan, herkesi kendisi gibi sinek vızıltısı mübtelası zanneden medyatik müsveddeler hiçbir mana ifade etmeyen, insanın canını sıkan saçma şarkı sözlerini bir psikolojik kaos oluşturmak maksadıyla kullanmaktadırlar. bazı cühela hemen dinleme o zaman diye akıllarından geçirmiş olabilirler. dinlemiyorum elbette, ama duymak da istemiyorum.

hani söz hiç olmasa da şarkı şarkı olur ama bunlarda istemli bir şarkıyı ve sözleri berbat etme uğraşı var...
    (organometallic complex, 27.08.2006 17:15)
  2. şarkıların sözlü kısımlarıdır efendim. buna şarkının lirikleri diyenler türedi son zamanlarda. şarkı sözü yerine lirik demek sanırım hayatta büyük bir kolaylık sağlıyor.

türkçemize sahip çıkalım. lütfen.
    (lightblue, 18.04.2007 01:29)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil