çavuş *

adana çık aradan

1. onbaşıdan sonra gelen ve görevi manga komutanlığı olan er rütbesi.
    (creepingdeath, 30.07.2004 10:36)

2. (bkz. çavuşu tokatlamak)
    (galileogalilei, 24.09.2004 17:32)
  3. onbaşının üstü olan askeri rütbe.

bunların kıdemlisi, başı veuzmanı vardır.
    (azwepsa, 09.01.2005 15:44)
  4. bir de kıdemli kademelisi vardır ki gidebilecekleri en son nokta orasıdır. astsubay sınıfına dahil olan bu ordu mensuplarımız, dünyanın en zorlu sınavlarından geçerek subay sınıfına girme şansına sahiptir.
    (myrmidon, 09.01.2005 15:48)
  5. ev arkadaşımın lakabı. arkadaşlarına bir askermişçesine emirler vermiş sarhoşken de, sonuc da böyle.
    (ufkabakan81, 09.01.2005 15:48)
  6. erbaş olan çavuşlar : askerlik mükellefiyeti altında olanlar.
    uzman çavuşlar : askerliğini yapmış sözleşmeli ve ya uzman okullarından mezun olanlar.
    astsubay çavuşlar : uzmanlardan çok başarılı olanlardan sınavla seçilenler ile astsubay okullarından mezun olanlar.
    her er mutlaka askerliği boyunca bunlardan birini dövmüştür. acaba orduda bu kadar çavuş var mıdır yoksa herkes gelip gidip aynı çavuşu mu döver?
    (alobar, 19.10.2005 15:08)
  7. argoda penisin adı. çavuşu tokatlamak gibi bir deyimlede karşımıza çıkmaktadır.
    (namalone, 15.11.2005 22:14)
  8. sıradan erler den farklı olarak çavuş talimgahlarında eğitim alırlar. acemi birliklerinde eğitim çavuşu olarak görevlendirilip, eğitim astsubayının verdiği talimatlara göre acemi askerlere de eğitim verirler.

rütbesi sağ ve sol kolunda aşağı doğru bakan çift ok şeklindedir.

not : bu adamlar ayrıca bölük komutanlarını gaza getirip -komutanım bu askerler selam vermeyi beceremiyorlar, bundan sonra herkese selam versinler der ve kesin onay alırlar*. ondan sonra acemiliğiniz boyunca sizin gibi askerlik yapan adamlara da selam vermek zorunda kalırsınız.
    (dlord, 15.11.2005 22:26)
  9. (bkz: citroen)
    (van den budenmayer, 31.05.2006 03:42)
  10. 2 pırpırlı asker olup acemi askerlik döneminde kendilerini komutan gibi tanıtan askerdir.
    (iki ekmek bir malboro, 05.06.2006 12:35)
  11. ihtiyaçları devlet tarafından karşılanan erbaştır. kısa dönem askerler yemin töreninden sonra çavuş rütbesine haiz görülürler.
    (colonel, 04.01.2007 12:37)
  12. söz ve müziği hüsnü arkan a ait olan, ezginin günlüğü parçası. istavrit * albümünde 5. parça.

cıgarası sönmüş bir elinde, bakışında sevdalar
    cigarası sönmüş bir elinde, içinde bir efkâr
    böyle değildin yıllar önce sen, gülüşünü bakışını aldı mı rüzgâr?
    böyle değildin yıllar önce sen, gülünü dalını kırdı rüzgâr

çık yollara şarkı söyle, ne hale geldi dünya böyle
    unut olanı, ver elini, oyna; ceketini bakışını gülüşünü topla
    geriye kalan acınası dünya

yeni bir umut yok bu yerlerde, bırakmadın gittin
    yeni bir ışık yok bu yerlerde, güneşimi tükettin
    böyle değildin yıllar önce sen, gülüşünü bakışını ceketini al git
    çare yok artık soldu bu bahçe, suçunun yükünü kim alır şimdi?

bu ışıksız gün senden kaldı, bu yeşilsiz dal senden kaldı
    unut olanı, ver elini, oyna: ceketini bakışını gülüşünü topla
    geriye kalan acınası dünya.
    (nora lee, 07.08.2007 22:38 ~ 22:39)
  13. sözlük hakkında benimle aynı düşüncelere sahip olduğum saygı değer yazar
    (wasabie, 16.09.2007 20:03)
  14. şapkalı mantar başlığından yönlendirildiğim başlık. alakayı çözemedim. yani aslında çözdüm de çözmüş olmak istemiyorum. çavuş? çavuşu tokatlamak? şapkalı mantar? diyince herşey açıklığa kavuşuyor kavuşmasına da, ben her pizza yediğimde yarrak mi yiyorum arkadaş? bilelim ona göre yemeyelim yani.
    (amniah, 10.02.2008 18:14)
  15. göksel baktagir in kanunuyla renk kattığı harika bir ezginin günlüğü şarkısı.
    (theladyofshalott, 19.06.2008 16:55 ~ 17:00)
  16. esprisi yapılır;
    onbaşı, on kişinin başı, çavuş ne yarrağımın başı?
    (tutkulu düş, 13.07.2008 12:36)