belki ilginizi çeker
  1. · dünyayı yok etmek
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · günün tek kelimelik özeti
  3. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  4. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · yasaklanması gereken şeyler
  8. · arch rival
  9. · biri bizi gözetliyor

şapkalı a kullanmak  

1. ne güzeldir bir bilseniz.
    (chixculub, 13.04.2005 16:16)
  2. (thedewil, 16.06.2007 17:49)
  3. evet ama 'hiç değilse başlıkta şapkasını görebilseydik' diye iç geçirdim bir ân.

â

sesi a'dan farklı bir sestir, zirâ. bir flütü düşünün ya da yaylı çalgıları, büyük bir orkestrada seslerin gidiş gelişlerini, incelip kalınlaşmalarını, daralıp genişlemelerini, yükselip alçalışlarını, seslerin duygusunu-yavanlığını ya da coşkusunu- âhengini kısaca.
    ısaac albeniz'in asturias'ını düşünün. herhangi bir sesin düştüğünü, orda hiç de yerinde olmayan bütün gelişmeleri bir anda susturan bir pesliği. henüz coşkuyu/kederi yakalamış ilerlerken bir sesin hiç yok yere susmasını, susturulmasını...

hem, â yalnızca â'dır, kendisinden başkası olabilir mi?
    (overland, 16.06.2007 18:32 ~ 22:02)
  4. adettendir diyeceğimiz türkçeyi güzel kullanma olgusu.
    (varolmayan şövalye, 16.06.2007 18:33)
  5. â

budur.

(bkz: tanım yaptım yer misiniz)

edit: böğrüme böğrüme yediğim eksi oylardan sonra anladım. yememişsiniz. saygılar.
    (beşincicemre, 16.06.2007 18:35 ~ 26.06.2007 13:40)
  6. şapka kaldırılmış diye bir söylem gezdiğinden olsa gerek.
    ama hayır dilbilgisinden şapka kaldırılmadı.
    (butterflyeffect, 30.07.2008 10:46)
  7. msn de ya da klavyeyle herhangi bir şey yazarken şapkayı ''a'' nın üzerine nasıl yerleştireceğini bir türlü bulamayan biri için iğrenç bir durumdur.

hakkat nasıl oluyor da oluyor ?
    (selase, 30.07.2008 11:00)
  8. q klavyede bu karakteri girmek bayağı bir derttir şöyle ki; shift+3+a tuşlarına aynı anda basacaksınız ancak şu sorun var shift e basınca büyük harfe geçtiğinden girdiğiniz karakter büyük olacaktır bu durumda caps lock açık haldeyken shift+3+a tuşlarına aynı anda basmanız gerekir ki küçük yazasınız sonra tekrar caps locku kapatmayı da unutmayacaksınız tabi... işte böyle illet bir tuş...
    (ozdemir, 30.07.2008 11:00)
  9. aslında çokça bilinen, hikayesini bilmeyenler için anlatalım. vaktinde, işin erbapları şapka kullanımının kaldırılmasını, tartışıyorlar. yana yakıla, şapkanın kaldırılmasını savunan adama şöyle bir mektup geliyor:

"müsaade ederseniz karınıza(kârınıza) ortak olabilir miyim?"
    (anlasılmayan, 30.07.2008 11:56)
  10. shift+3 ve sonrasında a'ya basıldığında ortaya çıkan (mesela â yaptım,oldu) ortaya çıkan harftir. hepsine aynı anda basmaya çalışıp kasılmaya gerenk yoktur.
    (yilan tislak, 30.07.2008 12:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil