şampuan kullanmak dinden çıkarır   

adana çık aradan

1. geçtiğimiz günlerde, sonradan öğrendiğim kadarıyla süleymancı diye tabir edilen bir şahısın berber salonunda kullandığı cümledir. olay berber kişisinin saçları kestikten sonra " abi yıkayayim mi ? sorusu ile başladı. saçları kesilen süleymancı şahıs " hayır istemem " şeklinde cevap verdi ve akabinde istememesinin nedenini bu müthiş cümleyle bağladı. üzerime hiç vazife olmasa da, zerre kadar sikimde olmasa da , dayanamadım sordum. ne alaka diye ? nedir ? neye dayanarak bunu söylüyorsun dedim ? aldığım cevap ilginç idi. bu mümtaz şahsiyet bana peygamberin " kim kime benzemek istiyorsa o, onlardandır. " şeklinde bir hadisi olduğunu söyledi. bu yüzden kafasını şampuanla yıkatırsa onlara yani müslüman olmayan ve şampuanı bulan, kullanan dinsiz, kafir vb. insanlara benzeyeceğini söyledi. dedim herhalde benle taşak geçiyor. dayanamadım korkarak da olsa sordum " cep telefonu kullanıyor musun? korkmuştum zira olayı tartışma boyutuna getirirsem olası bir kavgada feci dayak yiyebilirdim, adam benim bir buçuk katımdı. bana " evet " diye cevap verdi. peki dedim bu nasıl oluyor ? bana hadisin " birilerine benzemek " ile alakalı olduğu cep telefonunun saç, sakal, kıl, yün gibi birilerine benzemek amaçlı kullanılmadığı gibi bir şeyler söyledi, sesi çatallaşmaya başlamıştı ve bu kötüye işaretti benim için. dayak kapıda bekliyor olabilirdi. haklısın dedim uzatmadım, tırsmıştım çünkü ve berberden siktirolup gittim.
    (pristique, 07.07.2008 02:28)

2. "onu bunu bilmem ama siz beni dinden imandan çıkaracaksınız" diye karşılık vermek istediğim, şampuan kullanımını da nasl dine ve imandan çıkarmaya dayandırdıklarını merak ettiğim ifade.
    (artı1, 07.07.2008 03:01)
  3. (bkz: ybsg)
    (esmeralda, 07.07.2008 03:51)
  4. "içinde alkol varmış! türk hava yollarında dağıtılan kolonyalı mendiller derhal yasaklanmalı" diyen angut bir bakanı varsa bir ülkenin, o ülkede "şampuan kullanmak dinden çıkarır" diyen embesilleri görmek hiç de şaşırtıcı olmaz.

o kadar ki, ulema sksen geçinirsin o ülkede..
    (sinirliyim ezelden, 07.07.2008 03:58 ~ 07.09.2008 13:26)
  5. (bkz: dinden imandan çıkmak)
    (tazmanya canavarı, 07.07.2008 04:01)
  6. bizi dinden çıkartmaya çalışan ne kadar insan var diye düşündüren söz. akıllı bir insanın beyninden mi çıkmıştır bu söz bilinmez. yok yani açık açık "hiçbiriniz müslüman değilsiniz" dese, deli lan bu dersin geçiştirirsin. böyle diyince bir cevap verme ihtiyacı duyuyorsun, açık açık "sktr lan" diyorsun.
    (gurugafa, 07.07.2008 04:07)
  7. şampuan reklamlarında arz-ı endam eden bilimum güzel abla gibi kendimden geçercesine zevk alacaksam eğer varsın çıkarsın diyerek katılabileceğim düşünce...o nası aşka gelmektir!

(bkz: şampuan ile mastürbasyon yapmak)

böyle düşününce de doğru gibi geldi bilemiyorum!?*
    (red zeppelin, 07.07.2008 04:10 ~ 04:11)
  8. "fazla otuzbir çekmek sivilce yapar..." (recai kutan: obua virtiözü, uganda başbakanı)
    (bulanti, 07.07.2008 04:18)
  9. (bkz: neden ateist oldun) sorusunun cevabı olan ifadelerden biri. toplumun büyük kısmının bu adam gibi düşündüğünü bilmek bile dinden soğumak için yeterli bir neden. zira insan bu tip cümleleri söyleyen kişilerin kaynağına bakıyor ve "yok lan öyle değildir bir de ben bakayım " diyor. sonra araştırmaya başlayınca dindeki çelişkileri ve saçmalıkları fark ediyor. sonuç,ateizm...
    (isildur, 07.07.2008 04:23 ~ 04:24)
  10. (bkz: parfüm kullanan arkadaşlar var)
    (bkz: parfümde alkol var)
    (bkz: alkol parfümden havaya karışır)
    (bkz: havada alkol var)
    (bkz: nefes almak günah)

gibi sıralamalarla daha da çok örneğin verileceği zihniyetin son boku.
    (kasap kesen manyak inek, 07.07.2008 04:34)
  11. hangi dinden çıkarır acaba?

belki de önermeyi sunan kişinin kendine has dinidir, bilemeyiz bunu de mi. hemen kaymaya gerek var mı? yok.

ama islam dininden çıkarmadığını biliyorum.
    (yaşlı çocuk, 07.07.2008 05:47)
  12. böyle gafların insanları ateizme yönlendirmesi anlamsız geliyor, bu tip insanların sözleri , dine teşvik eden insanların sözlerinden daha değerli olduğu için mi?
    sonuçta ateist ya da dindar olmak insanın kendi tekelinde, ortada sorumluluğu başkalarına yükleyerek rahatlatılmak istenen bir vicdan yoksa, böyle şeyler insanın hayatındaki ciddi kararlarda söz konusu bile edilemez.
    (leda, 07.07.2008 10:45)
  13. -abi sen ne dersin, blendax mı? rejoice mi?
    -tövbe de lan, tövbe de!!
    -!?!
    (diazepam, 07.07.2008 10:59)
  14. müslümanlığın ilk şartı temizliktir.ama bu dini bütün görünen(!) insanların içinde bulunduğu bir toplu taşıma aracına bindiğimde,benden başka herkesten pis pis ter kokuları,garip kokular geliyo,bu yüzden biran önce inmek için içimden dua ediyorum.bigün bi arkadaşıma 'parfüm ya da deodorant kullanmak neden günahmış?' diye,arkadaşta 'güzel kokup karşı tarafı tahrik edersin diye,ama ölçüsünde sürersen neden karşı taraf tahrik olsunki' dedi bana.yani hepimiz deodorant kullanıyoruz.kimse deodorant sürdü diye tecavüze uğramamıştır heralde.ya da hayatımız boyunca milletin arkasından konuşup bi deodorant kullandık diye cehennemi boylamayız.ayrıca,kapalı bayanlar öyle bir etekler,pardesüler giyiyorlarki,sokakların temizliği için belediye görevlilerine yardımcı oluyorlar.sonra o pis eteklerle camilere giriyorlar.midem kalkıyo hem kokudan hem bu pis eteklerle camilere girilmesinden.şampuana gelince,madem şampuanı elin gavuru buldu(sanki onu bulanda allahın yarattığı bir kul değildir senin benim gibi) televizyonu,telefonu,bilgisayarı,gündelik hayatta kullandığımız eşyaların hemen hemen hepsi 'gavur icadı' onların deyişine göre.o zaman onları da kullanmasınlar.müslümanlık,yobazlık değildir.öyle olmaz,böyle olur.
    (hypertestooo, 07.07.2008 11:29)
  15. neden bu tip insanlar itu yazarlarının karşısına çıkar diye düşündüğüm düşünüpte bulamadığım olay. ama herhalde yazmak için malzeme kalmıyor allahta onlara bu insanları karşılarına çıkartıyor.
    (kopekbaliginingozundekibugu, 07.07.2008 12:22)
  16. geçenlerde itü'de okuyan birisi söylemişti masturbasyon yapanların hepsi kafirdir diye. töbe töbe insanı zorla ateist yapacak bunlar. kesin bunların hocaları öğretiyordur böyle şeyleri, hepsi böyle bunların zaten. kaka itücüler sizi.

(bkz: delinin biri kuyuya taş atmış)
    (herif beni mi çağırdı, 08.07.2008 23:54 ~ 23:55)
  17. (bkz: insanları dinsizleştirme projesi)
    (ortam değişkeni, 08.07.2008 23:55)
  18. reklamlardaki hatunları görüyoruz. saçlarını oraya buraya sallayınca erkeklerimiz de böyle kendilerinden geçiyorlar. içleri bir garip oluyor.kıza oracıkta tecavüz etse zaten tahrikten ceza yemeyecek. çıkarıyor tabi dinden. bu şampuanlar din min bırakmaz adamda.

(bkz: sallabaş rejoice kızları)
    (merhemsiz kel, 08.07.2008 23:57)
  19. (bkz: breh breh)
    (tonanozanan, 09.07.2008 00:05)
  20. sanırım, hacı şakir sabunlarında, "hacı" kısmının şakir'i değil de sabunu nitelediğini zanneden dimağların über aşmış cümlesi. hacı sabun. arap'ı da oluyordu zaten bu sabunların dimi * ooo çözdüm ben olayı.

not: "hacı şakir'in şampuanı da çıktı ama" diye üstüme gelmeyiniz. münferit bunlar.
    (rasmus, 05.09.2008 05:15 ~ 05:20)