insanoğlunu sinir etmek için sarf edilen cümleciklerden biridir ki bu lafı kullanan şahsı boğmak mübahtır.
(bkz: şaka lan şaka)
(bkz: ukte doldurdum huzurluyum)
yaptığı bütün boklukları örtbas etmek için kullanır bazıları. sanki yarım saattir yediğin haltlar şaka olunca beni sinirlendirmedi. ulan dallamyus sen şaka diye oramı buramı dürterken benim içimden veya seslice sana ettiğim lafları sırf şaka mahiyetinde işler yaptığın içinmi sineye çektin yoksa zaten o laflar senin için olağanmıydı ??
insan psikolojisi garip birşey heralde hiçbir zaman çözemiycem. ben bu insanlığın sayunu sopunu ....
kanaltürk'te yayınlanan bir program. eski şakacı'nın bir benzeri.mustafa karadeniz adlı biri sunmaktaymış. fakat şakalar ayarlanmış gibi geliyor. hiçbir gerçekçiliği yok.
bütün şakaların kurmaca olduğu o kadar belli ki, kamera açısından şaka konusuna, insanların hareketlerinden olayın gidişatına kadar, dolayısıyla deminden beri izlememe rağmen hala amacını kavrayabilmiş değilim. kim kimi şakalıyor? bunu izleyip de gerçek sananlar var mı acaba? izleyici salak herhalde. öyle bir program.