belki ilginizi çeker
  1. · istemesini bilirsen ananı bile sikersin
  2. · en hüzünlü veda vakti sözü
  3. · sosyal değişme geriye çevrilemez
  4. · furkan ın annesi
  5. · şair bu dörtlükte x e sesleniyor
  6. · siyaset konuşuyorum çok entelektüelim
  7. · şiirden anlamayan şair
  8. · ankara
  9. · belleklere kazınmış saçma şarkı sözleri
gündem
  1. · çok istenip de olunamayan meslekler
  2. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · aşk
  7. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  8. · türkiye nin ilk kopya koyunu
  9. · mesane

şair burada ne anlatmak istemiştir  

1. (giberling, 16.03.2004 16:45)
  2. ortaokul ve lisede türkçe,edebiyat derslerinden nefret etmeme neden olan hocaların saçmasapan uygulamalarından biri.
    (ceko, 16.03.2004 18:38)
  3. kardeşim ben şair benmiyim ne anlatmak istediğini bileyim,şiir her okuyana farklı şeyler anlatır dedirten salak soru!
    (psycho, 16.03.2004 18:54)
  4. "beni osman yüksel serdengeçti'den başka kimse anlamadı. o da yanlış anladı: ayağa kalk! dediğim yerde amuda kalktı"
    necip fazıl kısakürek
    (myrmidon, 14.09.2006 12:11 ~ 12:11)
  5. bizi mongol yapmak isteyen eğitim sisteminin liselerdeki en büyük silah niteliğindeki sorusu. nerden biliyim yazar ne anlatmak istemiş? zaten harbi yazar,tek bir şeyi anlatmaz,harbi ressam ben "x"'in resmini yaptım diyemez.sanat anlayışını köreltir bu tip kalıplar okullarda.
    (189, 16.01.2007 20:35)
  6. ben de şiir yazıyorum ama yazdıklarımı çoğu kişi anlayamaz ya da tam olarak neyi kastettiğimi asla bilemez.çünkü şair çoğu zaman sadece kendinin bilebileceği şekilde yazar.siz ancak kendinize göre yorumlar farklı anlamlar çıkartırsınız.lisede böyle saçma sorularla bol bol karşılaşırdık.ama nitekim sevgili hocalarımız ne kadar anlatsak da anlamazlar, kendilerine göre bir yorum yapıp herkesin de şiirden bunu çıkartmasını beklerler.kesinlikle eğitimde yapılan büyük yanlışlardan biridir.çünkü kendi yorumunu yaptığında yanlış olduğunu görünce bu sefer şiirden de dersten de soğursun.kesinlikle dayatıcı ve köreltici bir sistem.sonra neden çocuklarımızın yorum yeteneği gelişmedi diye düşünüp kafa patlatırlar.
    (blinkin, 05.02.2007 17:20)
  7. edebiyat öğretmenlerinin aslında sadece öğrenciye sanatsal bakış ve yorum yeteneği kazandırmak için sorduğu sorudur. her edebiyat öğretmeni bilir ki öğrenciler bu dersi uyuma zamanı olarak kullanır. bahsi geçen sorunun elbette nesnel bir cevabı olamaz. tek dert sanıldığının aksine öğrenciyi aktif hale getirmektir.
    (olric, 05.02.2007 19:42)
  8. genellikle derin söz sanatları ve imge barındıran, mecazı, fazla olan şiirlerin işlenmesi esnasında rastlanır bu soruya.öğrencilerin genellikle ımm kemküm ederek tatmin edici bir cevap veremedikleri sorudur.
    (the noose, 10.02.2008 00:49)
  9. (bkz: ebeni)
    (magicpie, 10.02.2008 01:20)
  10. mende mecnundan füzun aşıklık isti'dadı var
    aşık-ı sadık menem mecnunun ancak adı var
    hasılım yoh ser-i küyunda beladan gayrı
    garazım yoh reh-i aşkında fenadan gayrı

-şair burada ne anlatmak istemiştir mehmet?
    -şairin sinirli bir anına denk gelmiş hocam,mecnun'la kendini özdeşleştirerek kuyudaki belaya dikkat çekiyor, son mısradan anlaşıldığı gibi garez filminin hayranı olduğunu söyleyebiliriz. şiirin ölçüsü ve kafiye yapısı bana nu metali hatırlattı...fred durst ten esinlenmelerin olduğu söylenebilir...
    (basima trajik bir olay gelsin istiyorum, 10.02.2008 02:26 ~ 02:51)
  11. ilkokul boyunca süregelen okuduğumuzu anladık mı cevap verelimin ortaöğretim eklenti paketi. bir önceki versiyonun daha bir kibarı da diyebiliriz.
    (nienna, 10.02.2008 02:29)
  12. (hayattaki ücüncü tekil sahıs, 25.04.2009 19:36 ~ 19:36)
  13. 3. kişi olarak bizatihi görülmüş diyaloğun yorumlanabilmesi için kişinin kendi kendine sorduğu sorudur.
    yer:bir cafe zaman:kurtlar vadisi'nin bitişinden -koşa koşa cafeye gelebilecek kadar- zaman sonra
    olayın vuku buluş sebebi: uzun uzun bakıştıkları anlaşılabilen 2kişiden erkek olanın bayanın masasına gitmesi
    *klasik giriş cümleleri ve ardından soruyu akla getiren diyalog:
    er kişi: ne güzel yağmur yağıyor, niye burda oturuyoruz ki, siksti fayv kılaba gitsekya, hem atakule manzaralı
    hatun kişi: hadi ya, geç de oldu ama
    şair burada ne anlatmak istemiştir diyor, binlerce cvap bulunası bu 2 cümleye kendiminkileri sıralıyorum:
    er kişi: 1- yengeç burcuyum-yağmuru severim yani romantiğin allahıyım anlayacağın dilden
    2-bu saatte atakuleye vasıta bulunmaz, dolayısıyla bende kırmızı 98 model bmw var, üstü açılıyo ama yağmur yağıyo şimdik şansına küs.
    3-söyledğim mekanı bilmediğini tahmin ettiğimden "atakule manzarası" diye ekledim, yani pahalı mekan
    4-yalnız bu mekanda içki içileceğinden, bir nebze de olsa yakınlaşma olacaktır, temas yani anlayacağın, bunu şimdiden söyleyim dedim.
    5-ha bu arada benim bmw var, demiş miydim?
    hatun kiş: money money money, guy is soo honey ama gidersem vermek zorunda kalacam.
    (apndxxxfreephotos, 09.05.2009 18:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil