|
|
- şahin'in içinde seyahat eden beş normal insandır. iki hipotez doğrultusunda incelenmeleri mümkündür.
-1-
şahin'in bir türk markasının modeli olduğu düşünülürse beş türktür. türkiye standartları düşünülürse genellikle beş türk erkeğidir. mütevazilik faktörü ihmal edilirse zengin olmayan beş türk erkeğidir. entel olmadıkları düşünülürse hip-hop ya da ibrahim tatlıses dinlemektedirler. bu müzikleri dinledikleri varsayılırsa istatistik enstitüsünün sonuçlarına göre müziğin sesini fazla açmışlardır. müziğin sesini fazla açtıkları düşünülürse sürücü kornayı verimli kullanamamakta ve dikkat katsayısını düşürmektedir. dikkat katsayısı olayı ve korna durumu dikkate alınırsa sürücü normalden fazla hata yapmaktadır. normalden fazla hata yaptıkları düşünülürse bu adamlar tehlikelidir. klasik türk erkeği profili düşünülürse bu adamların kıllı olma ihtimali yüksektir. yine türk erkeği profili düşünülürse gömlek giyme olasılıkları yüksektir. gömlek giyen kıllı erkeklerin gömleğini giyiş tarzında bir genellemeye gidersek bu adamların bağrı açıktır. daha daha zorlarsak bu adamların tespihleri olduğu, bıyıklarının çığrından çıktığı, yoldan geçen hanımlara laf attığı da pekala varsayılabilir. bu profil çerçevesinde bu adamlara "kro" yakıştırması yapılabilir.
-2-
bu insanlar oxford üniversitesi'nde okuyup türkiye'ye araştırma için gelmiş ve şahin marka otomobil kiralamış beş kamboçyalı arkadaş olabilir.
bu insanların hepsi bayan olabileceği gibi üç bayan iki erkek, iki bayan üç erkek, bir erkek dört bayan gibi komine haller de olabilir.
bu insanların dinlediği şarkı historia de un amor'dan bring me to life'a, another brick in the wall'dan innervision'a, kara gözlüm'den yedikule'ye kadar olan şarkılardan biri olabilir. teypleri pekala kapalı da olabilir.
bu insanlar çok zengin olup şahin ile gezme fantazisine sahip de olabilir.
bu insanlar emekli astsubay olan babasının arabasını alan modern bir türk genci ve saz arkadaşları da olabilir.
arabayı da ele almak lazım ama bunu kısa keseceğim. araba da pekala doğan görünümlü şahin olabilir.(apoptosis, 05.11.2005 19:17 ~ 08.11.2005 18:37)
- arkasında faili meçhul bırakır.
- (bkz: kimsiniz la)
- polis çevirmesinden üst araması ve kimlik kontrolü yapılmadan geçmeleri mümkün olmayan insan kitlesidir.
- arabanın içinde pavyon havası veren ışıklandırma olup olmamasıda önemli bir ayrıntıdır...ama yinede iyi niyet korunmalı çünkü şahin model arabanın içindeki 5 kşiyi farkeden de, her iki taraflı tehlike arz edebileck mizaçta pek tabiide olabilir.
- bir mensubu olmamak için her şeyi* yapacağım efsane ekip..
- içinde metalcore/ emocore dinleyen 3 insanın olduğu yeşil bir vosvos'dan çok daha iyidir.
- samsun un meşhur çiftlik caddesinde sık rastlanır.olayın gelişimi şu şekildedir.bayramlıklar giyilir,bayram harçlıkları alınır ilk iş paraları birleştirip araba kiralamak ve çiftlik te gezmek ardından tavlanacak bayanların arabaya atılması suretiyle adnan menderes bulvarına doğru gidilip çeşitli aksiyonlarda bulunmak.şayet bu gruplar her seferinde araba nın sadece beş kişi alabildiğini unutur buna müteakip grup içinde üç kişinin arabayı terk etmesi gerekliliği konusunda çıkan tartışmalar; söz düellosu ardından çekilen bıçaklarla ayrılırlar.akşam olur araba bir şekilde teslim edilir.paralar bitmiş yine abaza kalınmıştır.nerden mi biliyorum?
(bkz: bir arkadaş anlattı)
(bkz: yerse)
- fantastik beşli olarakta tabir edilebilir. beşininde ayrı vasıfları olmasına rağmen tek ortak vasıfları potansiyel dişiye laf atma isteğidir. birbirleri arasında görev dağılımı yaptıkları için vasıfları değişir. lağamcı, şöför, aynalı (bu bildiğimiz sabıkalı oluyor) .... ve türevleri işlerle meşguldürler. lağımcı etrafı sigaraya boğan adam olur bu arada.
- en küçükleri 22 yaşında olmasına rağmen bir ortaokulun çıkış saatlerinde,çıkış kapısı etrafında,kız kesme maksadıyla dönenip duran beşlidirler.
öyle de bir hayvandırlar yani.
- (5x) + ismail yk= allah belanı versin
- şahin'de yolculuk yapan beş kişi'lerden bazıları gerçekten tespit kurbanı olmayı ve taşak geçilmeyi hakederler.
ayar değil, "türkçemize özen gösterelim bence" eki: şahin aracın markası değil modelidir.
- dayak yemişlerdir. şöyle ki:
günlerden bir gün, servis arabasıyla sabah işe giderken bir araç önümüze doğru tehlikeli bir makas atar. servisin içinde çakı gibi 15-20 adam vardır ve zaten uykudan yeni kalkmış sinirli bünyeler ani olarak uyarılmıştır.
olayın sonrasında servis şöferine bağırarak, adamları takip etmesini söyledik. 2-3 dakikalık bir kovalamaca sonrası aracın kampüs parkına park edeceğini gördük. servisin içindeki herkes sevinç içindeydi -ben de dahil-, stresin bir anda boşalacak olmasından dolayı. servisin kapısından hışımla çıkıyoruz, zinciri salınmış pit bullar gibi. arabanın içinden 5 kişi çıkıyor ve belli ki öğrenciler. içlerinden biri bağırıyor "abi öğrenciyiz! sınava geç kaldık. o yüzden kusura bakmayın." bir diğeri, "abi gözünü seviyim vurma. sınava giricez şimdi." bu sözleri duyduktan ve öğrenci olduklarını gördükten sonra tüm sinirim geçti. ama aramızda hayatında hiç kavga etmemiş ergenler olduğundan ayırması güç oldu biraz. mal bulmuş mağribi gibi saldırıyorlardı çocuklara. en son aralarından biri bağırıyordu kulağını tutarak. çok da içerledim bu duruma, servisteki çocukları azarlamak kalmıştı geriye.
- gecenin geç vakitlerinde neredeyse ıssız bir sokakta arkandan şahin marka beyaz bir araba görürsen ve içinde beş kişi varsa bil ki onların kişi değil iblis olma ihtimali vardır . en yakın yerden eve giden yol hesaplanmalı ve oraya yönelmelidir şahıs . eğer gidilecek çok yol varsa adımlar serileştirilmelidir . yoksa kim vurduya gidilebilir .
yada bu insanlar bardan çıkmış ve evine giden sarhoş insanlar olabilir .
- o kafayla çok zor ama,
hani olur da bir kız tavlarlarsa bile, arabada oturtacak yeri bulunmayan kişilerdir.
adamlar belediye otobüsü gibi doluşmuş araca, kendileri dahi bir kızı kandırma ihtimalleri olmadığının bilincindeler yani.
hatta olurda biri arabaya bir kız bindirmeye kalkarsa bile, illa ki arkadaşlarından birinin inmesini istemek durumunda kalacak.
e bunlar arabesk tipler neticede. sen beni 100 gr. amcık için nasıl satarsın kavgası çıkacak bu sefer. elemanlardan biri ''sen benim dayoğluyla nasıl konuşuyon lan'' diyecek ?
karşı taraf '' siktirtme dayoğlunu, inin lan aşşağı'' diyecek... sonra şehir merkezinde yolun ortasında 5 gerizekalı birbirlerine girecek. ertesi gün yerel gazeteler ''aşk kavgasına 3 kurban'' başlıklarıyla dağıtılacak şehrin herbir yanına.
kısacası bu tiplerin her halükarda bir kız tavlamaları onların zararlarına yine.
tamam, şahin araba fetişi, ismail yk fanı kızlar yok deil ülkemizde.. ama onlar içinde kendini öldürtmeye değmezki be kardeşim.. nasıl bir amsalaklıktır bu ?
- 2008 yazı itibari ile apdert olan beşli. geçen ümraniye civarında gördüydüm. açmışlar müziğin sesini mustafa keser dinliyolardı.
- beş hececilerdir bunlar. faruk nafiz çamlıbel, yusuf ziya ortaç, orhan seyfi orhon, halit fahri ozansoy, enis behiç koryürek. şair maaşıyla anca şahin alabilmişler, "toz göstermez" diye de beyaz tercih etmişler. neden dalga geçildiğini anlayamadım.
- kemer isimli tatil beldemizde sigara almak üzere akşam saat 9 civarında çıkmış bakkala doğru yürürken, "bakkal uzak, otostop mu çeksek" konuşmasını yapma gafletinde bulunan gç ve benim önümüzde duran ve "götürelim mi" isimli kendilerince muhteşem bir zekanın mahsulü bize göre ise koşarak kaçma sebebi soruyu soran araçtır bu (tarife tam olarak uyuyor).
şöyleki; biz 2 kişiydik, onlar 5, bu durumda bir kısmı diğerleri için kendisini feda edecek gibiydi, kibarca "hayır, sağolun" derken ben tepemi attıracak soru geldi sağ ön koltukta, üstü çıplak, 1800 derecede kavrulmuş ve zenci yarrağına dönmüş olarak oturan dostumuzdan
"noooldu arabayı mı beeenmediniz?"
normal şartlar altında ağır konuşup kavga çıkartmak için çok uygun bir orta gelmişti, ama daha gol olamadan o beşlinin 2 tanesi bizim 2mizi alıp bagaja kapatabilecek gibi duruyordu bu sebeple çemkirmek yerine "yer yok zaten arabada" deme gafletinde bulundum. bu durumda öndeki cengaver arkaya dönüp "hüsoo, smail, siz inin, bayanlar binsin" dedi. biz "yok binmicez" filan derken dayanamadım, "ayakta gidicez biz" dedim, sonra yine kapanmayan çenem "hem zaten siz nası insansınız 2 dakkada arkadaşını satan adamın arabasında işim olmaz benim" de dedim..
büyük hata..
"biz argadaşımızı satmıyoq bayan" gibi bir açıklama gelmeye başlamıştı ki koşarak kendimizi caddenin karşı yönüne attık ve onların araba ile gitmek zorunda oldukları yönün aksi yönünde hızlı adımlarla ilerledik. olmadı elbette, ilerden dönüp geldiler, bağırdılar, durdular, bi takım rezillikler..
"çenemi sikeyim" söylenmeleri eşliğinde kaçar adım uzaklaştık..(kaçtık yani)
demem o ki, görenlerin uzak durmasını, bu araç gelirken yol kenarında bekleme yapmamasını şiddetle tavsiye ederim..
- büyük ihtimalle bu şahin marka beyaz arabanın altında mor ışıklar vardır,arkasında 'o şimdi asker' canı neler ister vesaire tarzı yazılarda yazmaktadır.kliması olmadığı için camları sonuna kadar indirilmiştir ve şoför koltuğunda oturan amcanın kıllı kolu camdan dışarı sarkmaktadır.diğerleri başı yemenili iki teyze ve çoluk çombalaktır.arabanın aynalarınada beyaz havlular bağlanmıştır.bi düğün konvoyuna takılmış,kornaya köküne kadar basa basa öttürerek mutlu mesut gidiyorlardır.
- bunlar yarı modifiye araçlarla gezerler. dikiz aynasına kesinlikle en az bir adet cd asılır. sevilen kızın binasının önüne gelinir, araba yavaşlar, müziğim volümü birden tavana vurur, eşşeğin götüne su kaçıracak şekilde ses sonuna kadar açılır. şarkının nakarat kısmı ya da en vurucu noktası duyulur, araba bağırtıla bağırtıla son hızla diğer turu dönmek için uzaklaşılır.
|