17 mayıs 2012 perşembe
günün başlıkları: 352 tane

şaban yılmaz genişyürek

güzelinden getir  başlık içinde ara  bakın dur
  1. 1986 almanya doğumlu karşıyaka spor kulübü futbol takımı oyuncusu...

adı henüz çok duyulmayan ama kısa sürede duyulacak olan, zlatan modeli uzun ama teknik santrfor...

(bkz: coming soon)

edit: imla
    edit2: acaba neden eksilenir bu giri??

(, 09.02.2012 19:14 ~ 19:22)

@8319611

2. kendisiyle yapılan ropörtaj;
    http://www.karsiyakahaber.com/...

futbol hayatın nasıl başladı?

3 ocak 1986 almanya-ıllertissen doğumluyum. 4 yaşımda dietenheim takımında futbola başladım. daha sonra tsv neu-ulm (15-17) ve ssv ulm (17-19) takımlarının altyapısında oynadım. oradan stuttgarter kickers'a (19-22) transfer oldum. almanya'da son olarak 1 yıl fv ıllertissen'de oynadım. türkiye'de akçaabat sebatspor beni istemişti; ancak yetiştiricilik bedeli nedeniyle olmadı. 2009'da 23 yaşımda ksk'ye denenmek için geldim. üçüncü günümde arka adalem yırtıldı. reha hoca (kapsal) sağ olsun 'bizde sakatlandın, seni yarı yolda bırakmayız' dedi. iyileştikten sonra ilk idmanda yine aynı bölgeden sakatlandım. üç ay kadar futbol oynayamadım. buca maçından önce reha hoca ayrıldı. daha sonra nihat umut, ümit turmuş ve erdoğan arıca ile çalıştık.

ilk maçından bahseder misin?

izmir'de gaziantep bşb. ile oynadığımız maçın ikinci yarısında oyuna girdim. 2-0 gerideydik. taraftar beni tanımıyordu. forvet arkası olarak maça başladım. daha sonra sağ açık ve ön liberoda görev aldım. fuat (erarslan) ağabeyin forvete gitmesiyle maçı stoperde bitirdim. maç 15 dakika daha sürseydi kaleye de geçerdim diye düşünüyorum. kabus gibiydi; ancak şimdi o maça gülüyorum. benim için 'futbolcu değil' dediler. hırslandım, şimdi herkes gerçeği görüyor. moralim bozulmuştu, sonraki hafta erciyes deplasmanında son 20 dakikada oyuna girdim, topu ayağımın altından kaçırdım. futbol hayatım biterse, hiç değilse kadir has stadı'nda bıraktım derim diye espri yaptım. o yıl 4 lig, 2 play-off maçında oynadım. ligde boluspor'a, play-off'ta adanaspor'a 1'er gol attım.

ayrılışın ve dönüşün nasıl oldu?

2010'da sözleşmemi 2013'e kadar uzatmıştım. davraz kampından sonra erdoğan arıca'nın beni takımda istemediğini öğrendim. sözleşmemi feshedip 1 yıllığına çorumspor'a gidince karşıyaka'nın değerini anladım. futbolu bırakmayı bile düşündüm. ancak şartların zorluğu beni daha güçlü yaptı. tecrübe kazandım. geçen sezon çorumspor'da 8 gol attım. yeni sezon öncesi eski takım arkadaşlarım taha ve aykut ile görüşmek için ksk idmanını izliyordum. yalçın hoca (koşukavak) durumumu sordu. boştayım dedim. sonra sohbet için reha hocanın yanına gittik. beni kampa çağırdı. evime geldiğim için mutluydum. herkese mutlaka karşıyaka'ya döneceğimi söylemiştim.

formayı kapmakta zorlandın mı?

bu sezon iyi bir kadro kuruldu. hazırlık maçlarında rakip tanımadık. ama 100. yıl baskısının da etkisiyle lige iyi başlamadık. şans bulmakta zorlanacağımı biliyordum. çok iyi çalışıyordum. moralimi bozmadan elbet bir gün şans gelecek diye düşündüm. kendimi hazır tuttum. beklediğim şansı ilk kez 11'de çıktığım tavşanlı deplasmanında iyi değerlendirdim, 2 gol atıp görev almaya başladım.

taraftarları nasıl buluyorsun?

karşıyaka taraftarı için diyecek bir şey yok. müthiş destek veriyorlar. ben doğuştan karşıyakalıyım. karşıyaka'da yaşıyorum. almanya'da babam ksk aşkını aşıladı. ailemin de izlediği izmir'deki kartalspor maçında attığım 2 golün ardından tribünlerin coşkusuyla gözlerim doldu. almanya'daki arkadaşlarım küçükken ksk'de oynayacağımı söylüyor, şakalaşıyorduk. şimdi hayal gerçek oldu.

tekliflerden aklın karıştı mı?

ara transferde süper lig'den teklif gelmesi sevindirici, bu başarılı olduğumu gösteriyor. ister istemez insanın aklı karışıyor. ancak gitmemen daha iyi oldu. ligin ikinci yarısındaki g.antep bşb. maçında cezalı olduğum için düşünme fırsatım oldu. takımıma odaklandım. çabucak toparlandım. şu an da teklifler geliyor ama sadece kulübümde başarılı olmayı düşünüyorum.

takımın havası nasıl?

devre arasında nokta transferler yapıldı. sanki sezon başından bu yana bizimle gibiler. ben futbol yaşantımda böyle birlik ve beraberlik görmedim. çok uyumluyuz. biz aile olduk. herkes birbirine destek veriyor. hatalarda suçlu aramıyoruz. dikiş tutturduk. play-off'a kalıp lige çıkacağımıza inanıyoruz. sıradaki 2-3 maçımızdan alacağımız sonuçlarla rotaya girebiliriz. bucaspor maçı tavşanlı maçından daha zor olacak.

hedeflerin nelerdir?

öncelikle karşıyaka'nın şampiyon olmasını istiyorum. gelecek sezon ksk formasıyla süper lig'de oynamak isterim. daha sonra her futbolcu gibi milli takımda görev almak isterim.

eksilerin ve artıların?

hava toplarında başarılı olduğumu düşünüyorum. süratimi de yeterli buluyorum. her iki ayağımı kullanabiliyorum. dripling yapmayı seviyorum. fiziksel açıdan daha kuvvetli olmam gerekiyor.

rakiplerinizi yorumlar mısın?

bence ligin en iyi takımı kasımpaşa. tecrübeli oyunculara sahipler. rakip defans oyuncularından kasımpaşa'dan juan, boluspor'dan veli ve bucaspor'dan efe'yi başarılı buluyorum.

(, 02.03.2012 01:55)

@8417571