belki ilginizi çeker
  1. · şoko parti
  2. · ağlatan filmler
  3. · kemal sunal filmleri
  4. · sadık şendil
  5. · meral zeren
  6. · turgut boralı
  7. · erimiş çikolata ile postmodern sevişme partisi
  8. · şoko parti
  9. · ne istedin lan elin garibinden
  10. · ben çok severim bana iki tane ver
gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  3. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  4. · domuz gribi
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · babaların garip huyları
  7. · prison brake
  8. · zippo
  9. · model uçak yapan model modeli

şaşkın damat  

1. (cyd, 04.12.2005 07:07)
  2. yönetmenliğini zeki ökten'in yaptığı kemal sunal'ın ilk filmlerinden.apti bir köşkte bahçivandır ancak apti'nin gözü köşkün sahibi amcanın yeğeni serpil'den başkasını görmemektedir.ancak amcasına kendisini namuslu ve iffetli bir kız gibi gösteren serpil'in ''şoko partisinde'' amcasına yakalanmasıyla işler değişir ve amcası serpil'in mirasından pay alması için köşkün bahçivanı aptiyle evlenmesini ister.filmde ali şen,kahraman kıral,bülent kayabaş,elif pektaş,meral zeren,ayfer feray,ihsan yüce,turgut boralı gibi oyuncular yer alır
    (benikoyupgitmeneolursun, 07.05.2006 16:44 ~ 14.02.2008 17:08)
  3. apti kaynıgil tarafından yatılı ilkokula yazdırılır, okuldaki ilk gününde öğretmen adile naşit, müdürün kapıdan servis edip ayrıldığı aptiyi müfettiş sanarak masasına buyur eder, apti bu alakayı doğal karşılar ve sınıf seviyesini tespit etmesi için sınıfa soru sorabileceği önermesine kayıtsız kalmaz, burada statüsü misafir olduğu ülkenin cumhurbaşkanlığı muhafız bölüğünü merhabalayan devlet reisine çok benzer. öylemesine sorular sorar,
    apti:başı ü sonu züm, bağda yetişir, üzüm, nedir?
    sınıf: üzüüüm
    apti: efferiiiim
    hep beraber gülerler, aynı günün akşamı veletler müfettiş ayağına amma işlettin bizi apti abi diye takdir ederler onu.
    yani burada aptinin sınıfa yaklaşımı önemli geliyor bana, sorusunda aynı anda hem amir olduğunu hissettiryor, hem sıcaklığıyla istihzayı bile sevimlileştiriyor, hem de sınıfla tam katılımlı diyaloğu yakalıyor. kimse incinmeden %100 kahkaha. seviyorum ben bu kategoriyi,
    (bee veil, 15.02.2007 16:33)
  4. 1975 yapımı türk filmi, yönetmen zeki ökten, senaryo sadık şendil, görüntü yönetmeni sertaç karan, yapımcı örnek film (yılmaz kuzgun) oyuncu kadrosu kemal sunal, meral zeren, bülent kayabaş, elif pektaş, ayfer feray ve turgut boralı.
    (yeşilçam, 15.02.2007 17:53)
  5. (benikoyupgitmeneolursun, 26.02.2008 17:59)
  6. en az 15 kez falan izledim bu filmi, şu sıralar arada sırada türkmax'da da yayınlanıyor, denk geldimi insan oturuyor bir daha izleyebiliyor.

kemal sunal'ın yaptığı en naif filmlerden birisidir bence bu film. sakin yapısı, saf apdi'nin halleri, meral zeren'in meral zeren olduğu zamanlar, zengin kayserili? rolünde harika oynayan ali şen, dönemin yakışıklısı bülent kayabaş'la eğlenceli vakit geçirtiyor izlerken.

özellikle şoko parti sahnelerindeki uçuk dans figürleri ve partidekilerin gelen erimiş çikolataya aç gibi saldırmaları, çikolatayı alanın yanına eşini de alarak evin binbir köşesine çekilmesi, eve gelen ali şen'in elinde bastonuyla evdekilerin yarı çıplak kaçmasına sebep olması, akabinde evde mevlüt var diye şeker getiren apdi'nin evdekilerden birisi birden fazla şeker isteyince* "yav alma, yetmeyecek bak" diye azarlaması her izlendiğinde kahkaha attırır. hatta mevlüt sahnesi için;

(bkz: http://www.youtube.com/...)

ayrıca uludağ sahnelerinin birisinde meral zeren'in canlandırdığı serpil karakterinin apdi'nin "ben de kaymak istiyorum" lafı sonrası "öğren" demesi üzerine apdi'nin "bilmiyom mu sanki, rahat bırakmıyor ki eşşoğlueşekler" demesi kaymak fiilinin ayıp manasının en şirin biçimde söylenmesi olabilir sanıyorum.

gel de sevme bu filmi.

ayrıca ve ayrıca;

(bkz: bim bam bom)
    (sycrone one, 21.02.2009 23:26 ~ 23:31)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil