belki ilginizi çeker
  1. · dolar işareti
  2. · ya asın kapitalizm
  3. · sözlükte dikkat çekme taktikleri
  4. · e yerine euro işareti koymak
  5. · ş
  6. · ekşi sözlük
  7. · v yerine w koymak
  8. · türkçe karakterleri kullanıp ş yerine dolar koymak
  9. · dolar işareti
  10. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  3. · yeşim salkım
  4. · erkekte ses tonu
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  7. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  8. · dedim sikerim
  9. · ordinaryüs profesör

ş yerine dolar işareti koymak  

sayfa  / 2
  1. anlamam niçin yapılır ya da nedendir böyle yazılır?? hani söz konusu olayın geçtiği yerde -herkes anladı zaten neresi olduğunu- normal "ş" harfini destekleyen bir altyapı da vardır..gidip de yerine dollar simgesi ($) koyup, ş harfini böyle göstermek, böyle yazmak bence türkçe'ye yapılabilecek büyük hakaretlerden biridir..yakışmaz türk gencine böyle asimile olmuş davranışlar..haa amaç yazı ile dikkat çekmek ise onu bilemem..
    (bkz: sözlükte dikkat çekme taktikleri)

ee hadi illece ş harfini yazacağım diyorsan s harfi yap, onu zaten sms kültürü yüksek olan türk milleti okuyup, rahatça anlayacaktır..şekil yapmaktan ziyade yazı içeriği önemli değil midir??.. öyle midir??

nitekim ş harfine basmak, $ işaretini yapmaktan tamı tamına yarım enerji tasarrufu ile mümkündür..haa bir de enerji tasaruffu boyutu var olayın..(bak hele)
    (zeus, 13.12.2004 20:21 ~ 23.05.2008 19:59)
  2. (cyberboy, 13.12.2004 20:23)
  3. (whopper, 04.02.2005 15:27)
  4. tüm türkçe karakterleri kullanıp sadece ş yerine dolar işareti koymanın inanılmaz estetik göründüğünü söyleyebilirim. hatta ileri gidip türkçe karakter karşıtı, ileri görüşlü olduğu kadar global hissiyatlar barındıran gençlerimizin bu eylemi benimsemelerini şiddetle tavsiye edebilirim. ama etmiyecem vazgeçtim.
    (cyberboy, 14.10.2005 00:34)
  5. tiki davranışı... bu tipler gerçekten dolar işareti kullanmaları gerektiğinde de "sh" ile mi tatmin olacaklar, özel merak konumdur bu da...

höbük : olum dolar işareti yerine "sh" yaptım, çok pis estetik durdu valla...
    zıbık : manyaksın baba sen, süper...!
    (civcivcikcikder, 14.10.2005 00:43)
  6. dolar işaretinin kullanımı tuşlara yakın olmasından filan ileri gelemez, zira dolar işareti yapmak için, alt gr tuşu ile birlikte 4 tuşuna basmak gerekir. ya da ctrl+alt+4 de yapabilirsiniz. ancak ş yazmak için ş tuşuna basmanız yeterlidir. w için tuşlara yakın bahanesi kabul edilebilir belki ama, $, cık olmadı.
    (lightblue, 14.10.2005 17:35)
  7. (solti, 14.10.2005 18:05 ~ 15.10.2005 12:11)
  8. yapana "o 's'nin ortasındaki çubuk var ya... ordan çıksın sana girsin!" denilesi durum.
    (tenement funster, 14.10.2005 18:56)
  9. bu şekilde yazan arkadaşlara, artistik puanlaması 10 üzerinden 9 olan bir kafa atmak istiyorum. öncelikle; arial veya lucida gibi, iri ve ayrık karakterlerden oluşmuş fontlarda gağyet iğrenç duran bir akış söz konusu. bu karakter anca tini mini (8 pt civarı) verdana veya enine tosun tahoma, georgia gibi fontlar ile $irin görünür.

bir de tarihten bir yaprak;
    türkçe klavyesinde ş harfi olmasına rağmen, $ harfini kelimelerine soku$turarak yazı yazan ilk insan;
    · ilk defa "zuhaha" efekti ile gülen insan olma başarını gösterdi.
    · ilk defa abuk karakterlerle nick yazdı ve başarısını kutlamak için nickini "3$$3]{" yaptı.
    · ilk defa resmim.jpg.exe şeklinde dosya yolladı, ardından dosya transfer programlarında exe uzantısı bloke olunca kendiresmim.jpeg.vbs olarak dosya adını değiştirdi.
    · internet'e katkılarından ötürü, tim-berners lee'nin ardından sir ünvanını alan ikinci insan oldu(lord da olabilir tam hatırlamıyorum).
    bu da madalyası: http://www.cjbalm.com/...
    - abi sir ünvanı ile madalyanın neeaalakası var?
    + kafa karı$tırma, uslu dur!
    (azureel, 15.10.2005 03:13)
  10. genellikle ekşisözlük yazarı arkadaşlarımda gördüğüm ve "ekşisözlük kültürü"ne ait olan durum
    (kenny, 15.10.2005 03:49 ~ 20.03.2006 17:06)
  11. cep telefonu olayina yeni girdigimde operatörlerin türkçe karakterleri desteklememesi sonucu ş yerine s yapmaktansa daha anlaşılır olacağını düşünerek tercih ettiğim iş, oluş, eylemdir. o gün bu gün bırakamadım, artık alıştım, kullandığım bilgisayarı da yurtdışından almış olmamız sonucu ş harfi yok klavyede, ve $ yapmak hiç bi sorun yaratmıyo enerji açısından bedenimde.
    (makaveli, 15.10.2005 14:05 ~ 25.10.2005 20:39)
  12. (bkz: alt+s)
    (easy company, 15.10.2005 16:02)
  13. pek zevkli bir eylem olup türevleri mevcuttur. (bkz: v yerine w)
    (80kilo, 15.10.2005 20:55)
  14. cep telefonunda ister istemez yaptığım eylem. zira türkçe karakteri desteklemeyen cep telefonumda ı, ğ ve ş harfleri mevcut değil. sözlüğümüzdeki gibi giri yazdığımız yerin sağ üst köşesinde bu türkçe karakterlerin mevcut olmayışı beni ş harfi yerine $ yazmaya yöneltmiştir.

yani cep telefonunda normal karşılanabilecek eylem.
    (tuygun, 05.04.2006 17:07)
  15. tüm türkçe karakterleri kullanıp sadece ş yerine dolar işareti koyan bazı kimselerle karşılaşıyorum ki, sanırım hayatımda bu kadar güzel bir mal beyanıyla karşılaşmamışımdır.

böyle insanlar allah bir dese şüpheye düşerim, bayramda ortaklaşa danaya girecek kadar bile güvenmem.
    (wondrous, 05.01.2007 12:36 ~ 12:36)
  16. eylemi gerçekleştiren kişiye neden böyle yaptığı sorulduğu vakit o kişinin de bir cevap veremeyip saf saf yüzünüze bakması muhtemel olan durum. tamam, klavyede türkçe karakter bulundurmayan kişileri ayrı tutalım. ama diğerleri ş yerine $ v yerine w yazarlar. yok anlayamadığım bir durum daha var. $ karakterini yazmak için alt gr ile birlikte işaretin bulunduğu tuşa basmak gerekiyor. her defasında bunu yapmaya nasıl dayanıyorlar anlamak zor. yahu orada mis gibi ş harfi dururken ne uğraşıyorsun abuk subuk işlerle.
    (silahşor, 05.01.2007 12:50)
  17. o insanlar genelde bende para meraklısı insanları çağrıştırır...tabi bide "e" harfi yerine euro amblemi koymak olabilir,uğraşmayı göze alana...
    (evo, 05.01.2007 13:21)
  18. türkçe karakter kullanılamayan sözlüklerde moda olan bir harekettir.

bu hareketi, türkçe karakter kullanabilmek gibi büyük bir nimeti olan itüsözlükte yapmak ise tamamen "o sözlükte yazar olamadım" özentiliğinin tek bir işaret ile gösterilmesidir.
    (tricky, 05.01.2007 13:38 ~ 13:39)
  19. türkçe klavye sahibi olmayan ama türkçe yazan insanlar için anlaşılır bir hareket tarzı. yok eğer türkçe klavyesi var ve ısrarla bu harekete devam ediyorsa alışkanlık denebilir o da olmadı hıyarlık.
    (xix, 05.01.2007 13:48)
  20. eğer türkçe klavyesi yoksa anlaşılabilen bir durum.ama genellikle türkçe klavyeleri olmayanlar ı yerine i ş yerine s ü yerine u fln koyup yazıyorlar..alfabemizde 'ş' ye 'ü'ye bişey olursa diye oturup yeni harfler arayışına girmiyorlar.... ben zaten anlayabiliyorum ne yazmak istediğini, ş yerine s koyması $ koymasından çok daha sevimli geliyor bana..
    tiky tiplerin yeni arayışları farklı olacağım tripleriyle ürettikleri,reklam kokan şeyler bunlar..
    aynı zamanda bunu yapan 'z' yerine s de kullanır.. (kısımm,olmasss,gelmesss oo gibi)
    (nickim konusunda kararsızım, 10.01.2007 01:03)
  21. bazen zorunluluk, bazen de gösteriş için yapılan harekettir. bunu yapanlar aynı zamanda ı yerine 1 de koyabilmektedir. ş yerine sh koymak ise abesle iştigaldir*
    (camdan bakan arap kızının baktığı hede, 10.01.2007 01:06)
  22. (wondrous, 10.01.2007 02:00)
  23. (bkz: worldcard)

gelen bilgilendirme mesajında ş yerine dolar işareti koymayı tercih etmiştir. bu bir ilk sanıyorum.
    (coban, 17.01.2007 19:12)
  24. (wildboy, 28.04.2007 20:22)
  25. (akarui, 28.04.2007 20:48 ~ 20:49)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil