tehlikeli bir kişilik özelliği.. eğer bir şıpsevdiyseniz çok çok mantıklı düşünmeniz gerekir, bırakın kalp çarpıp dursun, biraz daha tepeden bakın olaylara ve olacaklara, ayakları yerden kesmeden tabi..
mavi paketli şekerli sakız. tadı çok güzel olmakla beraber şekeri bitiyor hemen. poşetle alıp tadı kaçtıkça yenisi ağzıma attığımı hatırlıyorum. bunlar boğazıma kadar ağzımı turbo ile doldurmamdan sonra oluyor tabii.
yurtta kaldığım zamanlarda para üstü olarak aldığım ama çocukluğumdaki kadar güzel olmayan sakız. ilginç bir şekilde içinden çıkan illüstrasyonlar akşama doğru somut bir anlam kazanırdı.
çok çok çok güzel bi sakız. içinden çıkan aşk... kağıtlarını biriktirdim ve koleksiyon yaptım. param olmadığı için bende onları sevgilime doğum günü hediyesi olarak vericem. inş yırtıp atmaz.
(bkz: emo)
içerisinde, neredeyse her yapılanı aşk olarak tanımlayan, her birinde aynı karakterlerin karikatürize edildiği ve sakızı saran bir ambalajın bulunduğu sakız markasıdır.
aşk'ın yozlaştırılmasına katkıda bulunduğu aşikardır. sakızın tatlı olduğunu ve bu sebeple tüketen kesimin bir çoğunun çocuk yaştakiler olduğunu düşünürsek, içerisinde bulunan aşk tanımlarını okuyan çocuğun "aa biz zırtgül'le (zırtcan'la) bunu yapıyoruz, aa biz pırtnurla (pırtali'yle) da bunu yapıyoruz, demek ki birbirimize aşığız" şeklindeki olası çıkarsamalarda bulunması muhtemeldir. sonra bu sakız mağduru çocuğumuz kiminle ne yapsa aşk sanır ve zamanla hemcinsleriyle yaptığı eylemlerin de aşk tanımı kapsamında olduğunu düşünerek biseksüel bile olabilir.
halbuki 1960'lardan önce öyle miydi? sonsuz aşk'ların destanları o zaman öncelerinde yazılmıştı, şıpsevdi sakızı çıkmadan önce. o zamanlar aşk, sakız gibi çiğnenip tadı kaçınca atılan birşey olarak görülmüyordu.
diyor ki; eskiden "hepsevdi" idi, şimdi ise "şıpsevdi"..