türk sinemasına gelmiş geçmiş en güzel kadınlardan biri olup, 70'li yılların bazı ünlü filmlerinde oynamış sarışın aktris. (bkz.
gülşen bubikoğlu)
annemin kopyası olan eski aktris
*
yedştepe istanbul'da zuhal olcay'ın sürekli kocasından dayakyiyen arkadaşını oynuyodu
gençlik zamanları için;
(bkz.
çıtır esen)
gülşen bubikoğlu,
filiz akın gibi öne çıkamamış, ancak yine de farklı bir yere sahip hoş kadın.
bizim aile'de
tarık akan'la sevgili olan zengin ama alçak gönüllü kızı canlandıran oyuncu
aile şerefi'nde
fakir ama namuslu, ayakları yere basan temiz aile kızını canlandıran aktris.
gülen gözler'de ikide bir hasta taklidi yapan, hafif çıkarcı, beş kızdan üçüncüsüydü sanırım.
(viola, 07.12.2005 12:10)
türk sinemasının gördüğü en tatlı simalardan biri.
(atropos, 12.12.2005 02:39 ~ 15.12.2005 18:50)
aliye'de ve
çemberimde gül oya'da da görünmüş güzel bayan...
"gelmiş geçmiş en güzel 100 türk kadınından biri" kümesinin elemanıdır...
(skuba, 19.07.2006 04:44 ~ 04:44)
donuk kadın.
yeditepe istanbulda
semiha yankı* ile dizinin oyunculuk seviyesini düşüren kişi. güzel olmasının yanında azıcık sıcak kanlılık barındırsaymış keşke dediğim. ses tonu da çokiticidir kanımca. ayrıca çemberimde gül oyada zarife gibi bir tanrıçanın yerine hiç gitmemişti. makyaj tekniğiniz bu kadar mı kısıtlı kardeşim, makyajla yaşlı gösterseydiniz olmuyor muydu?
(bkz:
mazaretim var asabiyim ben)
çok duru bir güzelliği vardır. 2000li yıllar için
liv tyler ne ise 70li yıllar için ıtır esen o olmuştur.
(azman, 17.01.2007 16:04)
gençlik yıllarında, türk sinemasında balık etli hanımların makbul oluşundan pek rağbet görmemiş zarif oyuncu.
çemberimde gül oya adlı dizide,zarife adlı karakterin günümüzdeki halini canlandırmış usta ve güzel oyuncu.
çok güzel bir bayan olmasına rağmen nasıl bir ana baba 50'li veya 60'lı yaşlarda kızına ıtır adını koymuştur yahu diye düşünmeme sebebiyet vermiş hatundur; hatun kaba gelebilir ama gerçekten güzel bir bayandır. ama önemli olan durum adıdır çünkü adı ıtırdır hayatımda duyduğum en orjinal, afedersiniz vajinal adlardandır hakikaten özel bir isim kitlenilesi bir ad. başka söze ne gerek adın sahibinin güzelliğide adı kadar orjinal.
yanılmıyorsam iki hafta önce, beşiktaş-kadıköy vapurunda görüp, sevgimden yanına yaklaşamadığım güzel insan,harika oyuncu.70 lere yetişemedim ben,filmlerini sinemada sevgilimle falan seyretmedim ama çocukluğumdan bir hatıra gibidir bana ıtır hanım.vapura binmek için birbiriyle yarışan onca insanın arasında zerafeti miydi onu fark etmemi sağlayan yoksa o dupduru gözleri mi bilmiyorum.yaklaşık 10 saniye gözlerine bakakaldım,oradan da bir anılar denizine daldım.hatıralarımda parlayan yine ıtır esen'in gözleri.
türk filmlerinin en naif kadınlarından.
gençliği ile arasında dağlar kadar fark olan şahsiyet. hani söylüyorum mesaj bir yerlere ulaşsın diye. gençlik gibisi yok azizim.
hasta beşiktaşlı olan ve maç günleri - bu aralar pek geliyor mu bilmiyorum ama - inönü'nün kapalı tribünlerinde görülebilecek güzellik. ayrıca
yavuz turgul'un eşi olduğunu da unutmamak lazım.
türkiye'nin gelmiş geçmiş en güzel kadınıdır gözümde.zarifliği,gözleri,inceliği olsun tartışmasızdır.ayrıca çok ağırbaşlı ve olgun olması göze çarpar.gerçi bu yaşta olsun o kadar denilebilir ama olsun.
bana göre yeşilçamın en duru güzelliği yüzünde insanı hayran bırakan bi masumiyet vardır.yeşilçamda çok filmi yoktur fakat çok başarılı filmlerde önemli kadrolarla oynamıştır.
gülen gözlerde ince hastalık numarası ile istediğini yaptıran evin hassa kızını oynamaktadır
ailemizin şerefinde kardeşine çapıp sakat kalmsına sebep olan zengin serserinin kafasına taktığı bu olaydan önce ailesi ile sıradan bi hayat süren evin güzel kızıdır
cennetin çocuklarında birbirine aşık düşman ailelerin çocuklarının herşeye rağman birbirine kavuşma mücadalesi anlatılır.
bir insan nasıl olurda bu kadar az değişir dedirten kadın. hala inanılmaz genç duruyor. hayır durmuyor genç.
1975 yılında çekilmiş
bizim aile filmi'nde zengin ama gururlu bir kızı oynayan şahsiyet. ve o film'de yaşı 18'dir. zaten çoğu kişi de o filmle tanımıştır ıtır esen'i. bugün cine5'te
renkli türkçe adlı programda bizim aile filmini yorumlayan bir kadını gösterdiler. hafif benzettim ama onun olduğuna inanamadım. isminin ıtır esen olduğunu bilmiyordum. arattığımda ise onun olduğunu gördüm. taş çatlasın 35 yaşında gösteriyor ama biyolojik yaşı 52. o mu yaşlanmamış yoksa biz mi yaşlandık yoksa yaş diye birşey yok ya da yaşlılık yalan... daha fazla saçmalamadan susayım. yuh. bu arada güzelliğinden hiçbirşey kaybetmemiş. hep güzel hala güzel. tamam sustum.
zarafet timsalidir, türkiye'nin en güzel kadınlarının biri olmasının yanında.
kesinlikle yaşlanmamış, çok güzel bir kadın kendisi.