belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  3. · okan bayülgen
  4. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  5. · disko kralı
  6. · yeşim salkım
  7. · ugg
  8. · esenler otogarı
  9. · soğuk kelimeler

ıssız adam abartılmış balon bir filmdir  

1. hayatta yaşanan kimi insanlar

ya da kimi aşklar

en az ya da en çok bahsekonu film kadar

abartılmış değil midir?

bunu farketmez miyiz..

ve bunu en kötü farkedişimiz de

o balonun kulağımızın dibinde patlaması

ve bizde gecici ses kaybına neden olması

değil midir?

konu aşk olduğunda o balonlar

her zaman i.melih'in balonları gibi patlamıyor işte...

...

mutluymuş gibi yapmak..

herşey en az eskisi kadar iyiymiş

hatta eskisinden daha da iyiymişi oynamak..

zaman zaman hayatın ta kendisi değil mi?

...

öyleyse hayat da dahil onun içindeki her şey

biraz abartılmış...

biraz balon...

ıssız adam balon olmuş...nolmuş!

(bkz: patlatın gari)
    (stellar wind, 08.02.2009 00:26)
  2. abartılmış balon bir filmdir fakat neden bu film abartılmış balon bir film olabilmiş de başka bir film onun kadar ses getirmemiştir dedirten önerme.çağan ırmak 'ne yapsa gider'e mi bağlayacağız yoksa ikinci bilet bedava muhabbetine mi.açıkçası ben bilemiyorum.
    (defanstaki son adam, 08.02.2009 00:31)
  3. haklı bir serzeniştir. ya da önermedir. böyle bir noktaya barnah basan zat-ı muhterem, şahane bir insandır, alnı öpülesidir. isterse ben münasip bir zaman elini falan da öpebilirem, ohyea.

gelelim, neden bu kadar coşturaklı bir tepki verdiğime. etkinin tepkiyi doğurmasından mütevellit, 'çağancığım yeni filminde neler döktürmüş acep, heyecandan gözüme uyku girmiyor, öyleyse filmi izlemeliyimm' nidalarıyla sinemaya koşan türk insanı... (o bilmemkaç milyon şahıstan biri de kendim olmaktayım. yumurtaya ulaşmaya çabalayan ilk sperm taneciği gibi..) ah be, filmi izleyip kendine en pembesinden hayaller kuran delüğanlum? ıssız adam'la ilgili giri döşemek şimdi mi farz oldu bu aciz kula? fransız filmlerinden aşırmasyon bir dayatma haline katlanamadığımı belirtmek.. netekim de doğru tespittir. hayatında kitap okumamış, film izlememiş ya da gerçek hayatı/aşkı tatmamış insanların beğenilerini abarttığı bir balon köpürcüğüdür.
    (nymphe, 08.02.2009 00:41)
  4. (critical, 08.02.2009 00:46)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil