|
|
- tam anlamıyla bir ikiyüzlülüktür.
genelde okul tuvaletlerinde, şadırvanlarda ya da benzer yerlerde görülmektedir. yıkanan eller, hali hazırda havlu veya mendil gibi bir işlevselliğe sahip obje bulamadığı için, hemen yakınlarda görüp, gözüne kestirdiğin bir arkadaşın yanına gidersin. avına çaktırmadan yaklaşan tazmanya canavarı gibi elini atarsın arkadaşının kürek kemiğine. bu esnada kurutma işlemi için en fazla 2 saniyen var, ayrıca daha büyük bir yüzsüzlük yapıp elinin tersini de kurutmak istersen, enselenme ihtimalin olur aynı zamanda. arkadaşın sırtı sıvazlanır yavaştan ve 'kardeşim, dostum, aslansın kaplansın' falan diyerek sanki bir de tasdik edermişçesine 2 - 3 kere hafiften sırta vurulur avuç içi ile. sağ el sorunsuz şekilde kuruduysa, ani bir dalavere yapıp taraf değiştirerek sol eline uygularsın aynı işlemi.
seninle hasbihal etmek isteyen arkadaşın, bilmiyordur kendi üzerinde nasıl sinsice bir tezgah kurulduğunu. halbuki öyle kurutmak yerine, ellerinle saçını tarasan, klark çeksen mesela daha çabuk kurutabilirsin ama içindeki o eşsiz ekşın ruhu böyle gereksiz bir maceraya sürükler seni.
hele bir de pislenmiş elini arkadaşının sırtında temizleyen tipler vardır ki; onlar, olayımızla mukayese edilemeyecek kadar gaddar ve aşağılıktırlar.
- okullarda -özellikle liselerde- sıkça rastlanan durum. arkadaş büyük veya küçük ihtiyacını giderene kadar tuvalet kapısı önünde beklenir. beklenen şahıs lavaboda el yıkayarak görevi tamamladıktan sonra size doğru yaklaşır. o anda işin içinde bir bokluk sezseniz de artık herşey için iş işten geçmiştir. bulunduğunuz mevsim kışsa ve üzerinizde süveter tarzı yünlü birşeyler bulunuyorsa fevkalade havlu vazifesi görürsünüz. siz de tadın efendim.
- (bkz: bir taşla iki kuş vurmak)
- bu işlemi sinsice yaptığım bir gün bir yandan da arkadaşıma "koç be koç.. yiğit !" demiştim, çocuk bana "biliyorum o kısaltmayı, sensin lan o kaliteli orospu çocuğu diye cevap vermişti.. koç ' un kısaltması falan bilmiyorum o zaman.. ufaktık.. ama üzücü olan; küfrü yiyip ve affalayıp cevap veremeyerek, küfrü kabullendi durumuna düşmek ve akabinde türlü taşak oğlanlığına gark olmaktı.. yani olayın hissesi, kurnazlık yaparken godoş olmuştum, siz yapmayın diye anlattım.. ya da koç moç demeyin, sessizce yapın, o zaman bişey olmaz heralde..
(alik, 26.06.2007 22:58 ~ 23:00)
- ıslaklık sudan kaynaklandığı sürece küçük bir sorundur.
- ben, koç kelimesinin "kaliteli orospu çocuğu" açılımını, bu eylemi yaparken öğrenmiştim. mahalleden geçiyordu çocuğun teki. dur elimi kurutayım lavukta, diye takıldım peşine. bulaşıkmışım. ders oldu bana bu.
- koç hasan be koç ! [sırtı sıvazla ha sıvazla]
- yok yeaa, biliyom olum ben onu. sensin o kaliteli orospu çocuğu !
- !?!?!
"tövbe de lan, elimi kurutuyodum arkanda. bilmiyom ben koç moç" da diyemedim, bu yeni bilginin şaşkınlığından. küfrü yediğimle kaldım. kovboy gibi gün batımında kayboldu şerefsiz...(alik, 27.12.2008 21:57 ~ 28.12.2008 04:09)
- profesyonelce yapıldığında hem elin kurunladığı hemde arkadaşa sevildiği hissinin verildiği masum bir hareket.
- ben profesyonelliğin *mına korum dedirten eylem.
|