belki ilginizi çeker
  1. · ayqch
gündem
  1. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  2. · tanrıya sorulacak tek soru
  3. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  6. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  7. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  8. · canıım
  9. · sigara

ırkıyla övünmek  

1. ayqch'ın bolca yaptığı eylemdir

edit: başıma kalmış
    (shagrath, 22.03.2007 11:49 ~ 12.06.2009 01:46)
  2. insanın ırkıyla övünmesi gayet normaldir. insanlar sürekli ait oldukları toplulukları överek kendilerinin de övülecek biri olduklarını ifade etmeye çalışır. yaygın ve normaldir. ancak kendi ırkıyla övünmek yerine ya da kendi ırkıyla övünürken başka ırkları hakir görmek... işte ırkçılık budur.
    (azwepsa, 22.03.2007 11:57)
  3. kendini ifade ettiği, dahil olduğu tek topluluk olunca yapıyor insanlar bunu zannedersem. "ayh ne kadar güzelim", "ayh boyum çok uzun" tarzı kendi seçimin olmayan ve emek vermediğin konularla övünmek gibi. atalarınla, ırkının onuruyla övünebilirsin, fakat bu seni kimseden zerre kadar farklı yapmaz. eğer ataların övünülecek işler yapmışlarsa bunlara emek vermişler hatta canlarını feda etmişlerdir. sandalyeye kurulup "x im ben başka söze ne hacet" gibi hipomani ataklarına gerek yoktur.
    (gibigibi, 22.03.2007 12:39 ~ 13:23)
  4. günümüzde hiçbir anlamı olmayan olay artık özelliklede bizim ülkemizde safkan olduğunu söyleyebilecek insan sayısı inanılmaz azdır dolayısıyla bu insanların övünme olayı komik olmaktan öteye gidemez ki bi insan kendiyle övünmelidir bi insanın ırkı değil kendi kişiliği kendi yaptıkları onu değerli kılar.
    (jarlaxle, 22.03.2007 12:48)
  5. işin ucunu ırkçılığa ve şiddete vardırmadığı sürece normal bir durumdur. ait olduğu soydan utanan kişiler bulunduğu toplumda dışlanma tehdidiyle karşı karşıya kalır.
    (jassmine, 22.03.2007 12:55)
  6. gayet normal bir yaklaşımdır. ırkını diğer ırklardan üstün tutmak veya diğer ırkları aşağılayıp yok etme düşüncesi, anormal olanıdır.
    (tamdely, 22.03.2007 13:29)
  7. tehlikeli olan faşizimdir, övünmekten kimseye zarar gelememektedir.
    (minel aşk, 22.03.2007 13:36)
  8. hitlerin .okunu çıkardığı olgudur. küreselleşme karşıtlarının g8 öncesi yaptıkları planları, yordukları kafaları, verdikleri dikkatlari, 'ırkıyla övünmek' gafletine yönelttiklerinde, ne idüğü belirsiz amerika ya yapılabilecek en mantıklı mantıksız eylem çıkış noktası.
    (sehrikalp, 22.03.2007 13:39)
  9. hiç bir zaman anlamadığım, desteklemediğim hatta olabildiğine saçma bulduğum yaklaşımdır..ne demek ya ırkıyla övünmek kim belirliyo hangi ırktan, milletten olacağını yok anlaşmamı yapıyo bu adamlar dünyaya gelmeden önce ' bak tamam gidiyom dünyaya ama beni yüce türk, ingiliz, fransız v.s. olarak gönder' gibi ..nedir yani kardeşim benim hiçbir şekilde belirleme hakkım olmayan bir özellik nasıl kimliğim esas unsuru olur ..bu ancak kendinde var olan kişisel,kimliksel eksiklikleri bir yerlere ait olma duygusuyla doyurabilenlerin tercihi olabilir, komplekstir nihayetinde
    (bkz: ırkım insan memleketim dünya)
    (eleanor, 22.03.2007 14:00)
  10. "insan elde etmek için hiç çabalamadığı, hatta bilinçi bir şekilde bile seçmediği sadece şans eseri elde ettiği bir sıfatla nasıl övünür, övünecek başka en ufak bir şeyi yok mudur?"

sorusunu akla getiren eylem.
    (hepimiz nokta vuruşluyuz hepimiz lazeriz, 22.03.2007 14:04)
  11. türk olan bir insanın yapmakta son derece haklı olacağı eylem..
    (melancholic, 22.03.2007 14:08)
  12. kişi elf'se ırkıyla övünmekte sonuna kadar haklıdır dediğim yaklaşım. adamlar şahane ok atıyor, ölümsüz oldukları söyleniyor, insanlara oranla daha güzeller, büyü konusunda hünerli, savaşçılık konusunda çevikler. onlar övünmesin de kimler övünsün?
    (gudu bet, 22.03.2007 14:11 ~ 14:12)
  13. yapılmasından önce dna analizi tavsiye edilir zira ırkçılık tam da bununla alakalı.avustralyadaki "tek ulus" partisinin eski lideri pauline hanson hanfendi,yabancı düşmanlığı ile ün salmış.kadının dna testinden yüzde 9 ortadoğulu yüzde 32 italyan-türk-yunan yüzde 39 kuzey avrupalı çıkınca evvel zaman içinde irlandalı ve ingiliz karışımı olduğuna inanan kadın şok olmuş.muhtemel çoğu ırkçının başına gelecek budur.netekim toskana üniversitesi'nin bir araştırması etrüsklerin genlerinin türklerinkiyle yüzde 97 aynı olduğunu gösterince italyanlar şok olmuş.çünkü italyanlar etrüskleri kadim ataları olarak kabul ediyor.italyanların kadim atasının da atası biz oluyoruz böylece.tarihimizi batıdan empoze alınca tabi bunlar komik geliyor.hepsi boş hepsi tırıvırı..."kendini türk gibi hisseden türktür" ...vatanı sattıktan sonra istersen sultan alparslan senin kadim deden olsun...
    (nargothrond, 22.03.2007 14:25 ~ 01.04.2007 00:43)
  14. benim yaptığım iştir mesela. paraya kıydım dna testi yaptırdım. anne tarafından %78, baba tarafından %87 türk çıktım; oh mis. türk ırkının tarihte gerçekleştirdiği tüm büyük olaylardan ve çıkardığı liderlerden %80 oranında övünüyorum. işin güzeli geri kalan %20'lik oranın büyük kısmının arap ve makedon çıkması. zengin arap edebiyatına sahip bir ırk ile şanlı büyük iskender gibi bir lider çıkarmış makedon ırkının ahvadı olmakla da %20 oranında övünebiliyorum artık.
    (recai pengül, 22.03.2007 15:09 ~ 23.03.2007 15:41)
  15. övünecek başka birşeyi olmayanların sorunsalı.ırkımızla övündüğümüz kadar yaptıklarımızla yeriniyormuyuz acaba!ülkemizin şuan için bulunduğu konumu düşündüğümüzde övünebileceksek ne mutlu ama hala geçmişle avunmak,orada kalmak ilerlememiz önünde ki engel değil de nedir diye sorumamıza vesile olacak kafatasçılık.
    (shade, 22.03.2007 15:29)
  16. benim ırkım insandır!

benim ırkımın nihai amacı yaşama insanca bir anlam katmaktır, her zaman daha iyisini ya da en iyisini elde etmek değil! bu yüzdendir ki kimseye sadece rengi yüzünden hor davranacakak bir yüzeyselliğe sahip değildir, din ayrımı yaparak kendi üstünlüğünü dünyaya ispatlamaya çalışacak kadar aciz değildir, dine siyaseti alet edecek kadar inaçsız değildir, hala sağmış-solmuş diye tartışacak kadar geri kafalı olamaz, yeşil renkte ama kirli bir çuha parçası için insanların canına kastedecek kadar acımasız, bulunduğu mevkiiyi insanların emeğini hortumlayacak şekilde kullanacak kadar ikiyüzlü hiç olamaz, demokrasinin manasını bilir, demokrasiyi kullanarak hiçkimsenin köküne kibrit çakmaz, benim insanım sever ve sevilir.

ayrıca;
    (bkz: türk milleti zekidir)
    (bkz: türk milleti çalışkandır)

türk milleti zekidir, türk milleti çalışkandır; çünkü öyle olması gerek!
    (tonguç, 22.03.2007 16:06)
  17. ırkıyla övünmek insanın aşağılık kompleksi içinde olmamasıdır. kafatasçılık ise kendi ırkından başka hiç bir ırkı saymamaktır. kendi ırkıyla övünmek isteyen bir türk açıp tarih kitaplarını karıştırabilir. istemeyen ise kendi komplekslerini içinde kaybolur gider. hiç konuşmaması tavsiyedir. pek tabii bunu arkadaşlarıyla da paylaşabilir. bunun vitamini kabuğunda..
    (melancholic, 22.03.2007 18:59)
  18. yurdumuzda şu şekildedir:

- olum padişahımız sekizinci şükrü tam üç kıtaya hükmetmiş! zamanında çok tokadımızı yemişler ondan hala korkuyolar bizden. hepsi bizi kıskanıyorlar, ondan üstümüzde oyunlar oynuyolar!
    + alper ya sende italyan tipi var biliyo musun?
    - osmanl.. ı-aa? valla mı lan ehehehe...
    (dedim bak dedim yanlış adama çattın dedim, 12.06.2009 01:10 ~ 01:14)
  19. erdem yoksunluğudur.
    (sofist tepen sokrates, 12.06.2009 01:12)
  20. insanların farkında olmadan kendilerine ve diğer insanlara hayvan muamelesi yaptıkları anlardır.
    safkan olmakta nedir köpek misin sen?
    kanı bozuk nedir yada?
    herkesin milletini ,yaşadığı toprakları sevmesi güzel birşey ama neden kendi aramızda bunu 'sen-ben' davasına dönüştürelim.
    (maladie, 12.06.2009 01:29)
  21. kendi çabalarıyla övünecek birşey üretememiş insanların yaptığı boş iş
    (elastigirl, 22.08.2009 12:12 ~ 12:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil