|
|
- bu sözlükte bu başlığı açmaktan dolayı mutlu eden görüş. her türlü öğretilmiş kinden uzak, ne olduğunu nerede olduğunu bilen akılların eninde sonunda vardığı noktadır.
- (bkz: ırkım ork memleketim orta dünya)
- ırkım insan, çünkü 'nerelisin?'soruları ile kategorize edilmekten bıktım. şehrine göre karakter tahlili yapanların önyargılı düşüncelerinin hedefi olmaktan da!
ırkım insan, çünkü sokakta bana potansiyel sapık gözüyle bakılan bir erkek veya çoğu yerde bir meta gözüyle bakılan bir kadın olmaktan bıktım! her gün cinsiyet ayrımcılığına maruz kalmaktan...
ırkım insan, çünkü yoksulluğumun kader olduğunun söylenmesinden, zenginliğimin ise bir soyluluk göstergesi sayılmasından bıktım!
ırkım insan çünkü ben siyahı, beyazı, zengini, fakiri, kadını, erkeği, laz'ı, kürt'ü, çerkez'i, çingenesi ve daha biçoğu ile sadece insan olduğu için ilişki kurulmak ve onların sırf insan olduğum için benimle ilişki kurduğu, saygı duyduğu bir dünyanın hayalini kuruyorum!
ve tabiki memleketim de dünya; çünkü böyle güzel bir mozaik doğası ve insanıyla bir parça toprağa sığamayacak kadar engin ve kardeşliğimin sınırları bu kadar geniş!
- (bkz: hemşerim memleket nire)
(bkz: barış manço)
- (bkz: dünya vatandaşı olmak)
- yanlış hatırlamıyorsam şinasi'nin benimsediği bir düşünceydi.
- sahibinin ormanda bilumum hayvan tarafından ırkçılık gerekçesiyle linç edilme olasılığı yüksek olan cümle.
gördüğünüz gibi, insanın kanında var ırkçılık, bir yerlerden bir şeylerden çıkış noktası bulup ırkçılık yapabiliyor ırkçılığa en çok karşı olanı dahi.
- küreselleşmenın içerisinde yuvarlanıp gidiyrum şeklinde devam edebilecek cümle
- (bkz: imagine)
- (bkz: enternasyonal)
- (bkz: ırkım canlı memleketim kainat)
- (bkz: world of warcraft)
- tüm atalarına bayrağına toprağına ve en önemlisi "ne mutlu türk'üm diyene" diyen atatürk'e saygısızlık.
(metan, 13.06.2008 04:39)
- atatürk "ne mutlu türk'üm diyene" dedi diye ırkçı olmaya karar verenlere saygısızlık.
- insanca genelleme,hatta idda ediyorum sözlükte gördüğüm en güzel genelleme.daha iyisi de gelmez sanırım.
- muktedirlere çıplak ellerle taşlar atıp, başkaldırdığı her gecenin sonunda yeniden insana aşık olan bir çocukluktur benim ırkım; ve bu cümle, anlasındır diye beni gölgem, nefret dolu beyazıyla bakmasındır diye öfkem.
sokak sokak 'öteki' kokan bütün şehirlerimi en savunmasız anında işgal edip, aklımı boğazına kadar tokluklarla tehdit edenleri utandıran eski bir düştür benim dünyam; ve bu cümle, anlasındır diye beni kadehim, zor kullanmasındır diye bir türlü uslanmayan içlenişim!
ve bu cümleler başka türlü kurulsun, bu alçaklık bir yolunu bulup sussun, bu ahkamlar çağırılmayı keser olsun diyedir benim bu biçimsiz sözlerim!
canım kardeşim, bil ki sokak sokak 'öteki' kokmaktadır burası; ve bil ki elimdeki renkleri alt alta koysam, sen ya da ben değilse de, onlardır dünyayı utandıracak renkler dolusu!(draffut, 08.01.2009 03:53 ~ 04:12)
- (bkz: heh aferim mına koyim)
- ruhum ırksız kalu beladan
ne siyah ne beyaz hatta ne kısa ne uzun ne yeşil gözlü ne kör
ruhum dünya sevdasındaki bedenimi adam yerine koymuyor
sperm bağları, bir gölgelik kalımı dünyada hiç bir kara toprağına bağlayamıyor beni
inadına tüm ırkların, adam gibi ölüyorum
ben bilmemkimim
soyum önemsiz
ölüyorum her an
ruhum ırksız
nerde olsa bi bedende nefes olurdum ben diyor ve nerde olursa çıkar giderdim o bedenden.(khaki, 08.01.2009 04:08 ~ 04:12)
|