|
|
- ırkçıların genelde söylemidir. birde ben değil onlar ırkçı aslında derler... ama sonuçta kendilerinden başkasının meclise girmelerini bile istemezler... farklı görüşlere katlanamazlar...
- (bkz: ırkçı olmayanlara ırkçı damgası vurulması)
- (bkz: ülkücülerin kahrolsun faşizm afişi)
- ırkçılara sorsanız kendi ırklarından kimse ırkçı olmadığından, dünyada ırkçı yoktur ve hepsi "ırkçı değilim" demekte haklıdır. bu açıdan bakıldığında sadece diğer ırklardan insanlar ırkçı olabilirler. kendileri asla faşist değildirler.
- delilerin ben deli değilim demesine benzer.
- (bkz: bacım diyenden korkacaaan)
- ben ırkçı değilim, milliyetçiyim
meali: dünya türk olsun
- aynı zamanda ırkçı olmadığınızı kanıtlayamayacağınız anlamına gelen olay. zira ırkçılar da ırkçı olmayanlar da benm ırkçı değilim derken kim ırkçı hacım? yoksa sağa sola sen ırkçısın diyenler mi tam dayaklık?
- (bkz: bi ırkçılığı sevmem bi de zencileri)
- +ben ırkçı değilim ama, seni pislik
-her zaman öyle derler (morgan freeman rolüne ısınmış adam)
- bir ülkücüye faşist dediğinizde "ülkücüler faşist değildir, faşist olmak için nasyonal sosyalist olmak lazımdır, biz miliyetçiyiz ama sosyalist değiliz" şeklinde cevap vermesiyle de karşılaşılabilinen durum. zaten dünyada kim ırkçı veya faşist ki?
- ırkçıyım diyenin de ırkçı olduğuna inanmamamız gerektiği anlamını beraberinde getiren genelleme
- benzer bir durumda, ırkçılar kendilerine "ırkçı" denilmesine de çok kızarlar. (yerine / ortamına göre üzülebilir, içerleyebilir ya da şaşırabilirler)
günün birinde ırkçı söylemler içindeki bir kızcağıza* "aa sen ırkçısın farkında mısın?" demiştim de çok kızmıştı.
- (bkz: ı'm not racist ı just dont like blacks)
- vatanseverlik, ulusalcılık ve milliyetçilik lakırdılarıyla yumuşattıkları ırkçılıklarının dışarıdan bakılınca görünmediğini sanmalarından kaynaklanır. ırkçılığın sadece kafatası ölçümü üzerinden yapıldığını düşündüklerinden kendileri o gruba dahil olmaz. canlarım benim!
|