belki ilginizi çeker
  1. · dünyada ırkçılık yapılacak son yer türkiye dir
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · new moon
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  4. · aklidengegorecelibikavramdir
  5. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · kurtlar vadisi terör
  9. · gripin

ırkçılık avrupa dadır  

1. türkiye'de bazı kimseler tarafından görülmeyen durumdur. görseler dahi verdikleri tepki bize verdikleri tepki çok orantısız oluyor. batı'da olunca münferit bir iki kendisi bilmez, aklı dengesi bozuk insanın yaptığı bir hareket oluyor. biz de ise örgütlü, organizeli, yıllarca süren, geniş halk kitleleri ile desteklenen bir hareket oluyor.

tükiye'de nihal atsız'dan sonra ırkçı bir faaliyet olmuş mudur? bana atsızcı iç beş internet delikanlısı, aklı dengesi yerinde olmayan bir insanı örnek göstermeyiniz. bana doğu'da bir ırkçı hükümet gösterin israil hariç. israil'e vurmayalım acır.

ırçılık sağlıklı bir beyine sahip olan insanın işi değildir. düzgün beyinden ırkçı olmaz. hastalıklı bünyelerin işidir bu. çünkü kendisi hastalıklı bir düşünce.

doğu, anadolu'da ırkçılık hiç bir zaman geniş halk kitleleriyle yapılan bir hareket olmamıştır. çünkü; ters. kültürüne, örf, ananesine, geleneğine, göreneğine ters. ırkçı faaliyetler kendine doğu'da yer bulamaz. buna imkan yok. özellikle anadolu'da imkan yok. ırkçılık bu toprağın mayasına ters. ve aynı kültürü paylaştığımız orta doğu insanları içinde geçerlidir. bir tane ırkçı hükümet gösterin bana doğu'da. israil harici bir tane gösteremezsiniz. çünkü yok. yukarıda sebeplerini saydık neden olmaz diye. toprağın mayasına ters.

şimdi;

peki nerede ırkçılık? almanya'dadır. fransa'dadır. ingiltere'dedir. ve amerika'da... amerika'da zencilere neler yapıldığını anlatmayayım, hepimiz biliyoruz çünkü. hatta şunu söyleyip kendimizi kandırabiliriz. "ilk siyahi başka seçilmesiyle demokrasi amerika'ya şimdi tam olarak gelmiştir." kendimizi kandıralım dedim. çünkü amerika'da yönetim kimin elinde ve başkanlar neyi, ne derece değiştirebilir hepimiz biliyoruz.

almanya'da adolf hitler, ispanya'da francisco franco, italya'da benito mussolini. ve hala da avrupa'da ırkçılık, yabancı düşmanlığı devam etmektedir. bunu ben söylemiyorum, kendileri söylüyor. abhazırladığı raporlarda fransa'da ve almanya'da ırkçılığın ciddi bir şekilde yükseldiği vurgulanıyor. daha dün isviçre'de ırkçı bir partisinin yandaşları bir brezilya'lı kadını kaçırıp işkence etmişlerdir. bakınız isviçre diyoruz, avrupa'nın göbeği diyoruz ve bir ırkçı parti. kadına neler yapmışlar.

bu durum öyle bir hal alıyor ki. artık orada ki insanlar da dayamıyor ve sokaklara dökülüyor. binlerce insan ırkçılığı protesto ediyorlar. bunları gördük ve okuduk. kaldı ki binlerce insanı sokağa dökülmesini sağlayacak bir şey; öyle münferit, psikopat bir iki kişinin yaptığı bir şey değildir. olamaz.

şimdi bizim bazı insanlarımız ağzı alışmış ya; hemen ırkçı. ırkçılık görmemişsin hemen insanlara ırkçı yaftasını yapıştırıyorsun. ırkçı sensin! kafanızı kaldırıp bir dünya'ya bakınız. bir de bunu söyleyenler genelikle; sömürgeci devletlerin afrika'da öldürdükleri insanlardan hiç bahsetmiyorlar. senin bir kere ırkçılıktan bahsetmeye hakkın yok.
    kaldı ki bu söyleme sahip insanlar türkiye'de ki milliyetçi ( ulusalcı ) hareketleri ırkçı diye addeden insanlardır.

bazıları ise mhp'yi ırkçı olarak görüyor. mhp şu anda milliyetçilik bile yapmıyor, ırkçı nasıl olsun. tatlı su milliyetçisi, amerikan milliyetçisi onlar.

sözün özü;

türkiye'de veyahut doğu halkları arasında ırkçılık var, ırkçılık yükselecek diye korkmayınız. böyle bir şeyin olması imkansızdır. en azından benim öngörüm bu şekildedir.

lütfen ırkçılığı başka yerde arayınız. hatta beraber arayalım. tepki verelim.

ayıptır söylemesi tenasül organımızla yazı yazmıyoruz.
    ahanda size faydalı bağlantılar;

http://www.igmg.de/...
    http://www.abhaber.com/...
    http://www.abmerkezi.org.tr/...
    http://www.pusula.tv/...
    http://www.ntvmsnbc.com/...
    http://www.hurriyet.com.tr/...

not: avrupa'ya değil, yapılan ırkçılığa karşı olduğumu anladınız umarım. salakça giriler yazmayında.

not2: aklıma gelmişken söyleyeyim. türk insanının ırkçılığa yatkın olmadığının en güzel örneği; sivas spor taraftarının tezahüratıdır.

" kahrolsun israil! yaşasın balili! "
    (psikopat yazar, 14.02.2009 01:27 ~ 01:45)
  2. http://www.radikal.com.tr/...

ne kadar ilginç değil mi?
    (psikopat yazar, 30.08.2009 03:42 ~ 04:26)
  3. (bkz: feodalite)
    (bkz: reform)
    (bkz: rönesans)
    (bkz: sanayi devrimi)
    (bkz: skolastik düşünce)

bu süreçlerin hiç birinden geçmemiş olan bu topraklar düşünüldüğünde doğru olan önermedir. burası öyle bir memleket ki amerikan gibi yaşamak isteyen arap gibi yaşamak isteyen hindu gibi yaşamak isteyen nasıl yaşamak isteyen varsa yaşıyor. görüyoruz.
    (otsuz deli ökkeş, 30.08.2009 03:58)
  4. aklıma cemil meriç i getiren önermedir. "avrupanın özünde barbarlık, savaşmak vardır." gibisinden bir ifadesi vardı. şimdi hatırlayamadım. sonrasında gayet güzel, o kendine has üslubu ile avrupa nın vahşi yüzünü açıklamıştı sayfalarca.

(bkz: cemil meriç ile sohbetler)
    (kremberiz, 30.08.2009 04:07)
  5. sanılanın aksine ırkçılık evrenseldir. ırkçılığın görülebilmesi için, yazılı kanun maddesinde olması gerekmez. ırkçılık ile terörün en benzeş tarafı, adı, dini,dili ve adresi olmamasıdır.
    (nora, 30.08.2009 04:29 ~ 04:29)
  6. son zamanlardaki ramazan davulcusu girilerine baktıkça oldukça anlamlı, mantıklı ve doğru bi tespittir. ırkçılık avrupadadır tabi. ülkemizde ya da doğu da olmayan birçok şey gibi.

bağlantı kurmamın yanlış olduğunu düşünenler elbette olacak, zaten tek başına ırkçılıktan bahsetmiyorum ama ırkçılık ve buna benzer görüşler sayesinde bu kadar ileride adamlar. birbirini tamamlayan, özünde hepsi aynı amaca yani milletini devletini ileri götürmeye hizmet eden sistemler ya da görüşler sayesinde açık ara farkla gidiyor bu adamlar.

bizse hala ırkçılığa eto'o ya maymun taklidi yapmak, tüm kürtleri yakmak gibi saçmalık dolu cümlelerle bakıyoruz. çok değil istediğim şey at gözlüğü ile baksanız yeter.

hayatta zarar getiren bişey yoktur aslında. zarar getiren o şeyin uçlarda yaşanmasıdır. bi ırkçılık kötüdür önermesi peşine takılıp gidiyo tüm türkiye. avrupalısı da diyo ırkçılık kötü diye, let's kick racism out of football diye amaç ırkçılığı kötülemek mi? hayır, aksine yaptığı ırkçılığın tepki almasından korkmak sadece.

konu ırkçılık olduğundan burdan yola çıkarak konuşuyorum ama bu ülke bir nebze ırkçı, bir nebze faşist (sağ-sol kavramlar farketmez) olmadıktan, kısacası her telden bir parça almadıktan sonra hiçbir yere varamaz. umarım devlet ve millet olarak bu gerçeği en kısa zamanda görebiliriz.
    (sinek valesi, 30.08.2009 07:51)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil